Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Kin ve nefret ile ülke yönetilmez!

    Demokratik ülkelerde ülkeyi yönetenler kendilerini eleştirenleri tehdit etmez. İleride hesap soracağız demez. Not defterine kaydettik demez. Sosyal medyada sansür getirilmez. Bugün Türkiye’de bunlar yaşanıyor.

    Demokratik ülkelerde iktidarı eleştiren medyaya ceza kesilmez.

    Türkiye bugünkü iktidarın bu tutumu ile kesinlikle Batı ile bütünleşemez.

    İnanın bir  ülke kendi dinamikleri ile bu kadar kendine kötülük edemez. Böyle bir ülke imajı her açıdan Türkiye’ye zarar getirir. Türkiye’yi dünya klasmanında geriletir.

    Türk siyasetindeki bu kin ve nefret nereye kadar gidecek.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sadece MHP lideri Devlet Bahçeli ile uyumlu diğer muhalefeti tanımayı bırakın,  söylemlerinde hem nefret hem de kin taşıyan bir üslup ve yüzlere yansıyan bir görüntü var. 100 yıllık Türk siyaseti hiç bir zaman bu noktaya kadar düşmemişti.

    Ölüye saygı denen bir şey vardı

    Türkiye adına çok üzücüdür. Bu kin ve nefreti bütün Türkiye CHP eski başkanı Deniz Baykal’ın cenazesinde gördü. Camideki dini tören sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birbirlerine bir taziye bile sunmadılar.

    Eskiden Cumhurbaşkanları birleştirici olurdu

    Eski dönemde Cumhurbaşkanlığı makamı başta ülkeyi birleştirmek ve uzlaştırmak için vardı. Şimdi bu makam var ancak bu özelliklerin yerinde kin ve nefret var.

    Tek adamlı sistem her şeyi yok etti

    Cumhurbaşkanlığının asli görevleri arasında ülkenin geleceği için hep uzlaşmacılık vardı. Bu tek adamlı sistem, bunu da yok etti. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini kopardı. Şimdi bir kez daha gördük ki, parlamenter sistem yani eski sistemin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

    En büyük sorumluluk Cumhurbaşkanın da

    11 ilde deprem Türkiye’yi savaş alanına çevirmiş, insanlar acı ve mağdur iken Türkiye hiç olmazsa siyasi deprem yaşamamalı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a burada büyük sorumluluk düşüyor. Bir devlet adamına bu şartlarda ülkesini toparlaması gerekiyor. Zaman kavga zamanı değil. Birlik ve beraberlik zamanı. Küçücük çocuklar kumbaralarındaki paraları depremzedeler için bağışlarken bu kavga Türkiye’ye yakışmıyor.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.