Bodrum Gündem

Ali Ağaoğlu’nun Turizm kenti Projesinin “ÇED olumlu” kararı iptal edildi

Ali Ağaoğlu’nun Turizm kenti Projesinin “ÇED olumlu” kararı iptal edildi

Milas Boğaziçi Bargilya Sulak Alanı’yla Güllük Dalyanı arasındaki ekolojik koridora yapılmak istenen ve iki sulak alan için de geri dönüşsüz tahribat anlamına gelen, Ağaoğlu – Net Holding işbirliğindeki “Turizm Kenti” projesinin “ÇED olumlu” kararı iptal edildi…

Bodrum Gündem Haber

Muğla Çevre Platformu tarafından “Kazandık” başlığı ile yapılan yazılı açıklamaya göre; Ağaoğlu – Net Holding işbirliğindeki “Turizm Kenti” projesinin “ÇED olumlu” kararı iptal edildi. Karar 27 Şubat’ta MUÇEP’e tebliğ edildi.

Karar ile ilgili olarak MUÇEP tarafından yapılan yazılı açıklama; “Kuşlarla, zeytinlerle, meşelerle, binlerce yıllık arkeolojik geçmiş ve kültürle, dayanışma, gönüllülük ve yılmadan sıkı bir ekip çalışması ile hepimiz ve tüm değerleriyle korunması için kazandık!” ifadeleri ile başlıyor.

Güzel bir haber verebildiğimiz için Mutluyuz…

MUÇEP’in kamuoyu ile paylaştığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor; “2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nde “yürütmeyi durdurma” ve “ruhsat iptali” haberini de vermiştik: https://mucep.org/bargilya-sulak-alanidan-mujdeli-haber/ Ülkemizdeki tüm öbür sulak alanlar gibi Milas Boğaziçi Bargilya Sulak Alanı’nın da başı dertten, tehditten kurtulmuyor. ‘90’lı yılların başından beri artarak devam eden bir rant hırsı, ‘flamingo manzaralı’ tesis pazarlaması tarzı yaklaşımlar devam ederken, bu iptal kararı bir kez daha vurguluyor ki burası da yapılaşmadan uzak, tüm değerleriyle birlikte, kararlılık ve hassasiyetle, bütüncül olarak korunması gereken doğal ve kültürel miras alanlarından birisi. Salt ekolojik, tarihsel ve kültürel değeri değil toplumsal açıdan onunla yaşayan yerel insanı adına ekonomik değeri de korunmasına bağlı. Hızlı, geçici ve yıkıcı değil varolageldiği gibi, kalıcı, yaşayan ve yaşatandan yanayız. İçinden geçtiğimiz derin keder ve öfke dolu günlerde güzel bir haber verebildiğimiz için mutluyuz…”

MUÇEP’in kamuoyu ile paylaştığı yazılı basın açıklaması; “Önceki mücadelelerden de feyz ve el alarak, savunmaya ve korumaya devam edeceğiz…” cümlesi ile sona eriyor…

#BargilyaTuzlasıYaşasın #BargilyaTuzlasıYaşayacak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.