Bodrum Gündem

CHP’li Alban’dan İbretlik Fotoğraf

CHP’li Alban’dan İbretlik Fotoğraf
03.03.2023
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Adıyaman’ın Kayabaşı Köyü’nde gördüğü deprem çadırının fotoğrafını çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştı.  Alban, “Çadırı gönderen Pakistan… Üzerinde İngilizce “NOT FOR SALE”, Türkçe “SATILIK DEĞİLDİR” ibaresi yazılmış. Kızılay’ı yönetenler bunu görüp utanırlar mı acaba? Hiç sanmıyorum… Kızılay’ı da bunlardan kurtaracağız, eskisi gibi güvenilir bir kuruma dönüştüreceğiz” paylaşımını yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Kızılay’ın çadır satışını eleştiren Alban, “Kızılay’ın sosyal devletin gereği olarak yurttaşlara çadır yardımı yapması yerine envanterindeki çadırları ticari işlemler doğrultusunda satması ülkemiz adına utanç verici bir durumdur” dedi.

Kızılay Şirket Değildir Yardım Kuruluşudur

Kızılay’ın 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır sattığının ortaya çıkmasına tepkiler devam ediyor. “AKP dönemde kamu hizmetleri de ticarileşmeye başladı. Çadırı vatandaşa ücretsiz olarak dağıtması gereken Kızılay çadır satıyor. Ülkenin çivisini çıkardılar” diyerek eleştiren CHP’li Alban, halen deprem bölgesinde birçok yurttaşın çadır talebine karşılık verilmediğini ifade etti.

Adıyaman’ın Kayabaşı Köyü’nde gördüğü deprem çadırının fotoğrafını çekerek sosyal medya hesaplarında paylaşan Alban, Kızılay yöneticilerinin bu ibretlik durum karşısında utanıp istifa etmeleri gerektiğini belirtti.

Ülkemizi Küçük Düşürdüler

AKP iktidarının her işi ranta çevirdiğini öne süren Alban, Pakistan devletinin çadırların üzerine “satılamaz” ibaresi yazmasının AKP’nin ülkeyi düşürdüğü durum açısından ibret verici olduğunu söyledi. Alban, “Pakistan, Kızılay’ın yardım çadırlarını para ile sattığını öğrenmiş olacak ki yardım için gönderdiği çadırlara “Para ile Satılamaz” yazmış. Halkın malı olan kıyıları, ormanları satışa çıkaran AKP iktidarı, Kızılay eliyle depremde ücretsiz dağıtması gereken  çadırlarını satmaya başladı” dedi.

Kızılay’ı Eski Günlerine Kavuşturacağız

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, çadır satışının “ahlaki, akılcı ve yasal” olduğunu savunmasını eleştiren Alban, “Kızılay şirket değildir, yardım kuruluşudur. Depremin ilk gününden beri soğukta donan vatandaş hala çadır bekliyor. Kızılay Başkanı ise pişkin pişkin yaptığının doğru olduğunu savunuyor. Bunlardan hesap sorulacaktır elbette. Kızılay’ı bu ahlaksız yönetimden kurtaracağız, eskisi gibi güvenilir bir kuruma dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.