Bodrum Gündem

Kılıçdaroğlu, 4 partiye 68 Milletvekili sözü mü verdi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masanın 12. toplantısının yapıldığı Saadet Partisi Genel Merkezi’nden ayrıldıktan sonra doğruca İYİ Parti Genel Merkezi’ne gitti.

Kendisini 81 İl başkanı bekliyordu.

Meral hanım, il başkanlarını “krizden” önce Ankara’ya çağırmıştı. Sanki bir sorun çıkacağını önceden tahmin etmiş gibi…

Makam odasında kısa bir süre dinlendikten sonra, İl Başkanlarıyla toplantıya geçen Akşener, daha sonra Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantıda yaşananları anlattı.

Bazı İl Başkanları Akşener’e, “masadan kalktıktan sonra değil, önceden bizimle konuşsaydınız” diye sitem etti.

Akşener krizi anlatırken bir saptama yaptı. Ve, CHP dışında masadaki küçük partilerin (Deva-Gelecek-Saadet ve Demokrat Parti) liderlerinin Kemal beyi cesaretlendirdiğini söyledi.

68 Milletvekili sözü…

Bugüne kadar basına yansımadı. Meral hanım, CHP ile diğer 4 parti lideri arasında yapılan bir anlaşmayı da bu toplantıda öğrendi.

İddia edilen bu anlaşmaya göre;

  • 6’lı masadaki dört partinin lideri, Babacan-Davutoğlu-Karamollaoğlu ve Uysal, CHP listelerinden milletvekili adayı olacak ve seçimlere girecekler. Doğal olarak seçilebilecek yerlerden ve liste birincisi olarak aday gösterilecekler.
  • Bu siyasi partilerin liderleri milletvekili seçildikten sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı da olacaklar.
  • Ayrıca bu partilere birer de bakanlık verilecek.
  • Bütün bunların dışında, CHP Genel Başkanı’nın ittifak içindeki 4 siyasi partiye, toplam 68 milletvekili sözü verdiği iddia ediliyor, buna göre bu milletvekilleri de CHP listelerinden seçilebilecek yerlere konulacaklar.

Hangi partiye ne kadar milletvekili sözü verildi bilinmiyor. Eşit sayıda ise, 4 siyasi partiden 17’şer milletvekili, CHP listelerinden, seçilecek yerden aday gösterilecek.

Yeniden, “masaya dön” çağrısı…

Bunun karşılığında da hiç milletvekili olmayan ve seçmen sayısı çok düşük olan 4 siyasi parti liderinin, Kemal beyin adaylığını desteklediği iddia edildi.

İl Başkanları toplantısında bu durumun değerlendirmesi yapıldı. Bu kadar da değil.

Toplantıda söz alan bazı İl Başkanları Meral Akşener’e yeniden masaya dönmesi gerektiğini söyledi.

Bazı İl Başkanları da, kendilerine teşkilatlardan yağmur gibi telefonlar geldiğini ve istifa etmek isteyenlerin sayısının giderek arttığını Akşener’e aktardı.

Toplantı sonunda İl Başkanlarının görüşleri ve tavsiyeleri ise  aşağıdaki şekildeydi;

“Meral hanım öncelikle masaya dönmelidir,

Mümkün olmazsa, İYİ Parti bir Cumhurbaşkanı adayı çıkartmalı 2. turda da Millet İttifakı’nın adayını desteklemek için kendi adayını geri çekmelidir.”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.