Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türk siyasetçilerinin iki yüzlülüğü!

    Türkiye’de AK Parti dönemiyle birlikte siyasetçilerin sözlü karakterinde olumsuz bir yönde gelişme izliyoruz.

    -AK Parti ile siyasi üslup bozuldu

    Özellikle internet ve sosyal medyadaki gelişmeler ışığında son 20 yılın siyasetçilerinin birbiri hakkındaki ithamları, ağıza alınmayacak hakaret ve suçlamaları izliyoruz.

    -Siyasete yakışmayan bir üslup

    Hepsinde bir ikiyüzlülük var. Birbirlerine muhalefet iken ağzına gelenleri en düşük seviyede dile getirip sonra da siyasi manevralar sonucunda birbirlerine muhtaç olan bu siyasi liderlerin birbirine nasıl sahip olduğunu da gördük.

    -Bu millete kötü örnek oldular

    İsim isim vermeye kalksak, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında miting meydanlarında söyledikleri dün gibi hafızamızda. Sonra da can ciğer kuzu sarması olduklarını da bu millet gördü.

    -Yolsuzlukla ve bel altı suçladılar

    Aynı şekilde yine AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İle şu an İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’nun Demokrat Partide iken, AK Parti ve Erdoğan hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını da Türkiye çok iyi biliyor. Buradan bu atışmaları size yazmaya kalksam çok ayıp olur. Ancak benim ayıplayıp da yazmak istemediğimi başlıklar, Google arama motoruna yazdığınız zaman, önünüze şak diye çıkıyor.

    -Bir de bu sözler yenilir yutulur cinsinden de değil.

    Şimdi de 6’lı masadan kopan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile hem AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında karşılıklı olarak yenilir yutulur gibi olmayan sözlü atışmalar ve iddialar var.

    Bizim siyasilerin geçmişteki alışkanlık ve kabullenmelerinden yola çıkarak, acaba siyasi çıkar, söz konusu olursa Akşener, Erdoğan, Soylu hatta ve hatta bu üçlüye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de katabilir miyiz diye de düşünmüyor değilim?

    -Bakalım bu 4’lü dediklerine sünger çekecek mi?

    Çünkü bizim siyasi kültürümüzde böyle karşılıklı ağıza alınmayacak sözler ve bazı iddialar söylensede siyasi çıkar söz konusu olduğunda bir sünger çekilip bir şey olmamış gibi yola devam ediliyor. Bu 4’lünün tavrını yaklaşan seçimler öncesi menfaat çakışması var ise tabi ki göreceğiz. Tarih tekerrürden ibadet olduğu için bir sürpriz de olmamalı.

    -Peki sürdürülebilir mi?

    Tabii ki, bu hoş bir durum değil. Bir ülkeyi yönetmek için talip olan liderlerdeki bu yozlaşma ve toplum için de çok kötü bir örnek. Geçmişteki siyasi portföyünde böyle bir dengesizlik yoktu. Türkiye’deki siyasetçilerin en kısa zamanda daha tutarlı ve birbirine saygılı olması ülkenin ve toplumun menfaatinedir.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.