Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Neden Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olamasın ki? 

    Bugünkü liderler arasında artısı olan eksiği olmayan tek liderdir Sayın Kemal Kılıçdaroğlu…

    Türkiye’de her nedense kimse CHP’nin Genel Başkanına, seçim zaferini ve iktidarı yakıştıramıyor. Aslında bunun nedeni araştırılması gerekiyor. Bırakın Kemal Kılıçdaroğlu’nu rahmetli Deniz Baykal’ın kaset skandalı öncesinde de böyle bir bakış onun için hep yapılıyordu.

    -CHP’yı algı operasyonu İle hep muhalefette kalması layık görülüyor.

    Yıllardır CHP’ye ne Başbakanlık ne de Cumhurbaşkanlığı layık görülür oldu. Oysa bu Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir. Tek bu özellik bile tüm aday olabileceklerin önünde gelen en büyük özelliktir.

    Yıllardır bir bilinen gerçek var. O da Deniz Baykal’da da Kemal Kılıçdaroğlu’nda da aynı algı operasyonu yapılıp durduruldu.

    Bu iki isim için seçim kazanamaz dendi. İkisi de kürsü konuşmasını bilen, milyonları peşinden sürükleyecek bilgi birikimine sahip siyasetçilerdi.

    Deniz Baykal’ın yaşanan kaset skandalına kadar yaşanmış ne yanlışı vardı?

    Onun için Türkiye’de bir güç var. CHP üzerinde bir kumpas kurarak,  algı operasyonu ile CHP’yi ikinci parti yapıyor ve Türkiye’ye bir dizayn veriyor.

    -Kılıçdaroğlu, fazlası olan tek liderdir.

    CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, şu anki Genel Başkanları arasında, Cumhurbaşkanlığı için fazlası olan eksiği olmayan tek aday liderlerdir. Aksisini kimse idda edemez.

    Laik, Atatürkçü, içimizden biri gibi, halkçı, normal bir Türk vatandaşı olarak varını, yoğunu samimiyetle ortaya koyan bir halk adamıdır. Bir algı operasyonuna onu kurban vermemeliyiz.

    -Bu ülkeyi Takunyacılar bile yönetti.

    Zamanın “Takunyacıları”bu ülkede seçim kazanıp yıllardır Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduysa Kemal Kılıçdaroğlu’da pek hala seçilir ve bu görevi en layıkı ile yapar.

    -İmamoğlu ve Yavaş unutulmasın Millet İttifakı ile kazandılar

    Son seçimlerde  Ekrem İmamoğlu İstanbul’da 2 kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da girdiği seçimi kazanmışsa, Millet İttifakı yapıldığı İçin kazanmışlardır. Yoksa İmamoğlu’da Yavaş’ında öyle insan üzeri siyasi bir başarısı yoktur.

    Onun için Sayın Meral

    Akşener’in bu iki isim üzerinde spekülasyon yaparak,  6’lı masayı terk etmesini Türkiye anlamakta zorluk çekmektedir.

    Bu nedenle İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in 6’lı masaya Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş isimlerini aday olarak dayatmasını, mesnetsiz ve anlamsız buluyorum.

    -Meral Akşener hakikat değilmiş

    Meral Akşener, 6’lı masadan kalkmasaydı diğer liderler gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında kenetlenseydi tek adam rejiminden Türkiye daha rahat kurtulurdu.

    Bir kez daha gördük ki, şimdiye kadar Meral Akşener’in tek adamdan Türkiye’nin kurtulması, parlamenter rejime geçiş konusundaki söylemlerinin hepsi yalanmış. Tek adam ve Süleyman Soylu, onu daha iyi tanıdıklarını kanıtlamış oldular.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.