Bodrum Gündem

Bu enkazı biz kadınlar kaldıracağız

Bu enkazı biz kadınlar kaldıracağız

Bodrum Kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Turgutreis Sabancı Parkında toplanarak yaklaşık 2 km yürüyüş gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Turgutreis Sabancı Parkında toplanarak yaklaşık 2 km yürüyüş gerçekleştirdi. “Bu enkazı kadınlar kaldıracak”, “öfkeliyiz”, yastayız, buradayız” sloganları atarak yürüyen kadınlara araçlarından korna çalanlar, balkonlardan, pencerelerden kadınlara destek verdiler. 1 dakikalık depremde kaybettiğimiz vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu ve Bodrum Kadın Platformu adına basın açıklamasını Feyza Taner okudu.

Feyza Taner’in okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yüreğimizde derin bir acı, yas ve  büyük bir öfkeyle karşılıyoruz. Deprem felaketinde kaybettiğimiz bütün canlar için halklarımızın, hepimizin başı sağolsun. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü;  erkek egemen sistem yok olana kadar sürecek bir mücadele ve direniş günüdür. Bugün hayatlarını ve yakınlarını kaybetmiş olan bütün kadınlar, depreme dayanıksız binalarda yaşamak zorunda kalan insanlar ve deprem sonrası yaşamlarında seçeneksiz bırakılan tüm yoksullar için sokaklardayız. Kadın cinayetleri kader olmadığı gibi, depremde  yaşanan yıkım da kader değildir. Yaşanan tüm acılar ve yaşatılan çaresizlik için bir çırpıda “kader planı” diyenleri lanetliyoruz. Hiçbir mekanizması ile kadını koruyamayan devletin, göçük altında kalan insanların kurtarılabilmesi için gereken hiç bir hazırlığa sahip olmadığına ne yazı ki bir kez daha şahitlik ediyoruz, Sorumlu olduğunuz katliamı biliyoruz ve sizden biz kadınlar hesap soracağız.

Depremin ilk saatlerinden itibaren “Devlet nerede?” diye feryat eden halka orantısız güçlerle müdahale eden erkek egemen sistem; evleri yıkılmış, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hayvanlar kısaca tüm canlılar için de ortalıkta yoktu. Deprem felaketi sırasında bütün bu yaşananlar;  baskıda, sömürüde ve zulümde 21 yılı aşkın süredir gücü elinde bulunduran saray rejiminin sonu olacaktır.  Diyanet AKP iktidarının siyasal islamcı rejiminin oluştuğu bir yerdir. Çocuklar aleyhine Medeni Kanuna aykırı ve ahlaksız fetvaların verildiği bir kurumdur. Diyanetin fetvalarını unutmadık, unutturmayacağız.!  AKP iktidarının Tüm baskı koşullarına rağmen sokakları terk etmeyen biz kadınlar mücadeleden asla geri adım atmayacağız, sorumlulardan hesap soracağız. Kadınları yok sayan, kadınlar için eşit fırsat olanakları oluşturmayan, her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu söylemeyen, kadını , LGBTİ +’yi, doğayı, hayvanları gözeten politikalar üremeyen adaylara ve partilere kadınlardan oy yok; bunu bilesiniz.!

Gücümüz birbirimizden, gücümüz kadın dayanışmasından..!

İsyanımızla, varlığımızla, dayanışmamızla el ele, kol kola ve omuz omuza yine buradayız, olmaya da devam edeceğiz. Mücadelemiz bize ne zaman nasıl davranacağımızı, nasıl giyineceğimizi, ne zaman sokağa çıkacağımızı söyleyen; yani özgürlüğümüzü sınırlayan, yaşam hakkımızı gasp eden babalara, abilere, kocalara, tüm erkek egemen sistemedir.  Gördüğümüz şiddet ve tehditler özgürlük mücadelemizi engelleyemedi, engelleyemecek.!

Kadın mücadelesi ile elde ettiğimiz haklarımız pazarlık konusu olamaz. Tacize ve tecavüze karşı kadın dayanışmasını büyütüyoruz, suçluları teşhir ediyoruz!

Barış istiyoruz. Hayatlarımızın her alanında var olan erkek şiddetini, şavaşı, sömürüyü ve milliyetçiliği destekleyen erkek egemen sisteme artık “yeter” diyoruz! Ayrımcılığın karşısındayız. Dayatılan ayrımcılık nedeniyle kadınlar, LBGTİ+ lar,  göçmenler, mülteciler ve çocuklar daha da güvencesiz koşullara, cinsel istismara, şiddete açık yaşam alanlarına itiliyor. Bunu asla kabul etmiyoruz!

Erkek egemen sisteme, kapitalizme, erkek şiddetine, ırkçılığa, dini baskılara, transfobiye, homofobiye karşı kadınların gücü tüm dünyada büyüyor. Farklılıklarımızla bize dayatılanları reddetiyoruz, istediğimiz hayatları kurmak için erkek-devlet zulmüne karşı daha fazla kadın dayanışması, daha fazla feminizm diyoruz. Dünyayı yerinden oynatmaya kararlıyız.

Yarattığınız yıkım sadece bugünün değil 21 yılın yıkımıdır. Kadın ve LGBTİ+ düşmanlığınızı , adaletsizliğinizi, yalanlarınızı, nefret söylemlerinizi ve bunun sonuçlarını çok iyi biliyoruz. Tacizin, istismarın merkezi haline gelen çürümüş tarikatlarda çocukların geleceğini çaldığınızı da  hiç unutmadık. Kadınlara, LGBTİ+lara, çocuklara uyguladığınız şiddet ve ayrımcılığın hesabını vereceksiniz. Öfkemizle, yasımızla, acımızla ve direnişimizle yakanızdayız.!

Kadınlar yapılanları unutmayacak. Bugün olduğu gibi yan yana olmaya, dayanışmaya ve direnmeye devam edeceğiz.

Öfkemiz, yasımız büyük.!

Bu enkazı biz kadınlar kaldıracağız!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.