Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir rakibi de uğursuz 13 sayısı!

    Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 10 kez CHP Lideri Sayın Kılıçdaroğlu karşısında “Zafer” kazanırken, 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Hristiyan dininde uğursuz sayı olarak gösterilen 13 sayısının gölgesinde seçime girecek.

    Erdoğan’ın rakibi Millet İttifakı + 13

    Erdoğan ezelli rakibi Kılıçdaroğlu karşısında 6 muhalif parti ve Hristiyan inancına göre uğursuz sayılan 13 sayısı karşısında da mücadele verecek. Onun için Erdoğan’ın rakibi Millet İttifakı+ 13 uğursuz sayısı desek abartmış olmayız.

    Böylece 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 13. Sayısının bu özelliği de test edilmiş olacak. Erdoğan, ya bu inancı sandığa gömecek ya da bu inanç ispatlanıp Erdoğan’ın siyasi yaşamını sonlandıracak.

    Yeni iktidarı, enkaza dönmüş bir Türk ekonomisi bekliyor.

    Seçimin böyle bir 13 sayı gerçeğinin yanında, enkaza dönmüş bir Türk ekonomisi gerçeği de göz ardı edilemez.

    Onun için 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin merkezinde 12 ili enkaza çeviren deprem ekonomisi, top yekûn enkaza dönmüş Türk ekonomisi ile olası İstanbul depremi olacak.

    Sadece depremin Türk ekonomisine verdiği zarar 100 milyar doların üzerinde. Merkez Bankası’ndaki acil önlem rezervlerinin tüketildiğini için Türk ekonomisi bir döviz krizi ile de karşı karşıya. O nedenle her iki ittifakta bu krizin bilinci ile sandığa gidecek. Türk milleti de bu bilinç ile oyunu kullanacak.

    Erdoğan’ın son ve en zor seçimi

    Yaklaşık 21 yıldır iktidarı elinde bulunduran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yaşamının en zor günlerini yaşarken, siyasi yaşamının son seçiminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu karşısında tarihi bir sınav verecek. Şimdiye kadar yapılan 10 seçimde Kemal Kılıçdaroğlu karşısında kazanan taraf olan Erdoğan, bu seferki seçimde Bay Kemal isimi verdiği CHP lideri karşısında, hakikaten nefesleri adeta tutacak tarihi bir sınav verecek.

    Karşısında tam bir A kadro var

    Erdoğan, elindeki iktidar olmanın avantajları ile seçime girecek. Ancak bir de 21 yılda enkaza dönen Türk ekonomisi ve deprem kamburu var. Karşısında da İstanbul ve Ankara seçimlerini kazanmış güçlü bir Millet İttifakı var.

    Erdoğan’ın deyimi ile İstanbul’u alan Türkiye’yi alır diyen bir gerçek var. Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir seçimlerinin ilki iptal edilmiş, ikinci seçimde de Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu, ezici çoğunlukla seçimi kazanmıştı.

    İbre bu sefer Kılıçdaroğlu’nu gösteriyor.

    13.Cumhurbaşkanlığı seçiminde Milli İttifak’ın profesyonel siyasetçi lider kadrosu özellikleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu daha öne çıkarıyor.

    AK Partinin iktidarının ekonomide başarılı olduğu yıllarda Hazineyi ve Maliye’yi emanet ettiği Deva Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkan yardımcısı olarak seçim meydanlarında ekonominin nabzını elinde tutacak. Toplumu etkileyecek güce sahip Ali Babacan, kendini ispat etmiş eski bir Bakan olarak seçimleri etkileyecek bir lider.

    Yine AK Parti iktidarlarında başarılı bir şekilde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yapmış ve sakin ve ılımlı kişiliği ile toplumun takdir ettiği isimlerden Ahmet Davutoğlu’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun gücüne güç katacak bir siyasi kimlik.

    Her ne kadar son anda sıkıntılar yaratan İYİ Parti lideri Meral Akşener de Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı sıkı muhalefet ile dikkat üzerine çeken bir aktör.

    Aynı zamanda MHP lideri Devlet Bahçeli’nin eski popülerliliğini kaybettiği için de her geçen gün güçlenen İYİ Parti’nin güçlü lideri olarak dikkatleri üzerine toplayan Meral Akşener seçimlerdeki heyacanı doruğa taşıyacak bir siyasetçi.

    Kâğıt üzerinde Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanlığına daha yakın…

    Bu kadro ve tecrübeler ile Millet İttifakı Cumhur İktidarına göre kağıt üzerinde önde. Tabi ki, bir de uğursuz 13 sayısını da göz ardı etmemek lazım. Sonuçta Demokrasi ve Türkiye kazansın!

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.