Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’da sokak, “Türkiye 14 Mayıs seçimlerinde IQ testinden geçecek” diyor

    Ayağımın tozuyla geldiğim Bodrum’dan notlarım…

    Bodrum’a adım atar atmaz, ayağımın tozu İle kendimce Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve zorlanan hayat koşullarının kamuoyu yoklaması yaptım.

    Evet, Bodrum’daki çevremdeki sokağın sesinden böyle ilginç bir başlık çıktı.

    Bu başlık aslında, 14 Mayıs’ta kullanılacak oyların nasıl çıkması gerektiğinin de bir sonucu gibi gördüm. Çünkü Türkiye 21 yıldır bu iktidarı test ederek geldi. Geldiği noktada ekonominin ve yaşamın en dibe vurmuş son halidir. Bu bakış açısıyla, 14 Mayıs seçimi, gerçekten, Türk milleti için bir IQ testi olacaktır.

    Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve yeni milletvekili seçiminde bir şekilde IQ testinden saptamasını, bende çok ilginç bir saptama olarak buldum.

    Çünkü 21 yıldır iktidarda olan AK Parti iktidarına karşı bariz bir tepki var. 21 yıllık iktidarın son döneminde adeta bir duraklama dönemine girdi.

    Bunu ben güçlü Osmanlı İmparatorluğu döneminin duraklama dönemine benzetiyorum.

    Bir iktidarın, 21 sene her seçimi kazanıp iktidarda kalmasının da tabi ki, ayrı bir öyküsü var.

    AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kadar yıl iktidarda kalması da bir şans değildir.

    Ancak bu süreçte bir Fethullah Gülen faktörünün olduğu da iddia ediyor. Bu süreçte yaşanan spekülasyonları okuduğumuzda AK Partinin başarılı dönemindeki ekonomi yönetiminin Fethullah Gülen’e yakın Bakanlar döneminde olduğu yönünde.

    Bir de son dönemde Milli İttifak’da yer alan Deva Partisi lideri ve AK Parti iktidarında 2002-2015 yılları arasında ekonomiden ve hazineden sorumlu Bakan olarak görev yapan Ali Babacan’ın ekonomideki başarıyı sahiplenmesi yer alıyor.

    Bu iddialar ışığında AK Partinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 yıllık iktidarındaki gücünü nereden aldığı gelecekte yazılacaktır.

    Ancak son 5 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomist olmadığını bildiğimiz halde ülkeyi getirdiği noktada ortadadır.

    Bir ülkede asgari ücret 5.500 TL’den 8,500 TL’ye yükseliyorsa, tek kelime ile o ülkede ekonominin rayında olmadığını açık ve nettir.

    Çünkü 21 yıldır iktidarda olan bir iktidar resmî enflamasyon da yüzde 85, ücret artışında da yüzde 64 zam yapıyorsa o iktidarın sınıfta kaldığının resmidir. Bu açıdan bakıldığında Bodrum’da seçimin adını Türk milleti IQ testi yapacak deniyorsa yerinde bir saptamadır.

    Sevgi ile kalın Paşatarlası/Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.