Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’u cankurtaran kuleleri saracak!

    Sahil işletmelerine zor şartlar geliyor…

    Bu yaz sezonunda sahilde turizm işletmesine zor uygulamalar geliyor. Tüm Türkiye ve Bodrum ve yarımadadaki denize kıyısı olan beldeleri etkileyecek uygulamanın bazı turizm tesislerine gönderilmiş.

    Denize paralel plajlarda faaliyet gösteren otel, restoran ve bar gibi turizm işletmeleri, Turizm Bakanlığının şimdiye kadar görülmemiş uygulaması ile karşı karşıya kalacaklar.

    -100 metre ara ile Cankurtaran kulesi

    Plajı olan Turizm işletmelerine dayanılacak yeni uygulamada 100 metre aralıkla Cankurtaran kulesi, iki cankurtaran elemanı, sağlık personeli bulundurma zorunluluğu getiriliyor. Aynı zamanda işletmelere denize şamandıra atarak denize girecek kişilerin can güvenliğini alma sorumluluğu yükleniyor. Yönetmelikte bütün bu önlemlere rağmen boğulma olur ise kimin sorumlu olacağı ise belirtilmiyor.

    -Sezona ramak kaldı. Bu nerden çıktı?

    Geçen sene hazırlanan ve bu sene uygulamaya konacak uygulamaya işletmelerin tepki vermesi bekleniyor. Yaz sezonuna az bir süre kala bu uygulamanın nasıl yaşama geçirileceği de ayrı bir soru.

    -Görsel kirlilik kesin

    Her 100 metre aralıkla bir Cankurtaran Kulesi dikilmesi de görsel bir kirlilik yaratacağı kesin.

    Ayrıca işletmelere Cankurtaran Kulesi, iki Cankurtaran elemanı, sağlık personeli istihdam etme zorunluluğu getirmesi de işletme maliyetlerini artıracak.

    Zaten maliyet artışından şikâyetçi işletmelere bir de denize atılacak şamandıradan da sorumlu tutulması da ayrı tartışılması gereken bir konu.

    -Bırakın artık masa başında karar almayı…

    Bodrum yarımadasını ve Türkiye sahillerindeki turizm işletmelerini etkileyecek bu uygulama yakın zamanda büyük tepki alacak bir uygulama olacak.

    Masa başı yerine aklıselim, ayağı yere basan uygulamalar nedense bu ülkede hep alınır. Çünkü işi bilenler bu işlerin başında değiller.

    Kesin bu işin başında da İmam Hatip mezunu oturtulmuştur.

    Sevgi ile kalın Paşatarlası/ Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.