Bodrum Gündem

SMA Hastası Karan Bebek Destek Bekliyor

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Başkanı Reşit Özer, Özge Koleji Kurucusu Seyhun Melda Ozan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı SMA TİP 1 hastası Karan bebek için ziyaret ettiler.

Bodrum Gündem Haber

SMA TİP 1 hastası 4 aylık Karan Tuncer 2 ay içinde gen tedavisi olmabilmesi için tüm Milaslılar seferber oldu. Ancak bağış kampanyasının sadece yüzde 25’si tamamlanabildi.

Milas’ta yaşayan Tuncer ailesinin oğulları Karan’a 24 günlükken SMA TİP 1 teşhisi konuldu. Milas’ın en küçük ve ilk tanı konmuş bebeği Karan’ın iyileşmesi için tek şansı yurtdışında uygulanan gen tedavisi. İlacın pahalı, zamanın kısıtlı olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat açıklamasına şu şekilde devam etti; “6 aylık kritik bir dönem var. Tedavinin en üst düzeyde etkili olabilmesi için Karan bebeğin 2 ayı kaldı. Zamanımız daraldı. Kampanyanın genişlemesini ve yardımların gelmesini istiyoruz. Karan bebeği yaşatmalıyız…”

Muğla’da ki 6 oda başkanları ile görüştüklerini ve Muğla genelinde 25bin üyeye sahip olduklarını belirten MİTSO Başkanı Reşit Özer “odalar ve üyeler olarak belirli kampanyaları başlattık. Bizim derdimiz biran önce bebeğimizi yaşatıp ona derman olabilmek.” dedi.

Açılan hesabın valilik onaylı hesap olduğunu belirten Özge Koleji Kurucusu Seyhun Melda Ozan açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “tamamen valiliğe yatırılıyor bağışlar. Aile Almanya’ya gittikten sonra hastane ile iletişime geçilip para oraya aktarılıyor.”

SMA ülke gündeminde olan bebekleri de pençesine alan çok acı bir hastalık olduğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Daha önce de Söke’deki İkranur bebek için bir kampanyaya katılmıştım. Orada bu başarı sağlandı. Şimdide Milas’ta ki Karan Bebek için aynı başarıyı yakalamaya çalışacağız. Bende destek olmak için gereken tüm adımları atmaya söz veriyorum. Bebeğimiz için gerekli parayı inşallah toplayacağız ve onu sağlığına kavuşturacağız. Umut hep var, umut hep olmalı.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.