Bodrum Gündem

Fatih Bozoğlu ile Sokağın Gündemi 20 Mart 2023

Gazeteci Fatih Bozoğlu 20 Mart Pazartesi günü Sokağın Gündemini değerlendirdi.

Bodrum Gündem Haber

Programa “Zamanı Durduran Ressam Mine Arasan’ı anarak başlayan Gazeteci Bozoğlu Kaçak binalar, toplu taşıma sorunu, seçim takvimi, Milletvekili aday adayları ve 11 ili etkileyen deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

Kaçak Binalar Ve Kaçak Binalar İle Mücadele…

Bodrum’da 2022 yıl boyunca 475 kaçak yapından 210’u yıkıldığını ve 1650 yapının ise Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendiğini belirten Fatih Bozoğlu 2019 yılından buyana 3 yıl içerisinde ise yasal süreçleri tamamlanan 738 yapıyı yıktı, 3 bin 269 yapıda mühürlendi. 2022 yılı içerisinde ise yasal süreçleri tamamlanan 210 yapıyı yıktı. 1650 yapıda mühürleme işlemi uygulandı.” dedi

Ne olacak bu toplu taşıma sorunu?

“Akyarlar Turgutreis arası yollar rezalet. Özel minibüsler kontak kapattı. Belediye araçlarının sayısı azaltıldı.  Öğrenciler, işe gidenler çok sıkıntı yaşıyor. Neden bu konuyu hiç haberleştirmiyorsunuz? Bizim sesimizi neden kimse duymuyor?” diye bir mesaj geldiğini belirten Bozoğlu toplu taşıma ile ilgili şunları söyledi; “Şoför esnafı ayrı haklı, yurttaşlar ayrı haklı. Lakin bu sorun 2014 yılından bu yana kanayan bir yara. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler arasındaki kavga hala sürüyor ve korkarız sürmeye de devam edecek. Başkan Osman Gürün ile şoför esnafının kavgası bakalım ne zaman bitecek ve bir uzlaşma sağlanacak?

65 yaş ve üstü yurttaşların bedava seyahat etmesi konusunu da dikkate almak gerekiyor. Bu birçok yerde tartışmalara neden oluyor. Kim haklı kim haksız belli değil… Bu arada Acıbadem kavşağında sıkıntı var. Uzun kuyruklar oluyor ve sürücüler adeta saçını başını yoluyor. Henüz sezon başlamadı. Sezon başladığında bu trafik ne olur hayal bile edemiyorum…”

Seçim Takvimi…

Yüksek Seçim Kurulunun 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, seçmen listeleri bugün itibari ile muhtarlıklarda askıya çıkarıldığını ifade eden Gazeteci Fatih Bozoğlu 20 Mart-2 Nisan tarihleri arasında askıda kalacak olan seçmen listelerinde isimlerini bulamayan vatandaşlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuracak. Askı listeleri 2 Nisan’da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek. Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59’a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yapmıştı. Bu işlemleri henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yurt dışında yaklaşık 3.200.000 seçmen oy kullanacaktır. Bu sayı, seçmen kütüklerinin askıya çıkmasıyla netleşecek.” dedi.

Aday Adayları yarışmaya başladı…

CHP’de 20 Mart 2023 itibarı ile başvurular sona erdiğini ve şu ana kadar Bodrum’dan Kerim Cangır, Mustafa Saruhan, Halil Karahan, Nurten Çakıcı Bıçak, Süreyya Öneş Derici, Gürol İnan ve Remzi Kazmaz başvuru yaptıklarını kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Bozoğlu açıklamasına şu şekilde devam etti; “Emine Aydemir, Selma Tükel, Belgüzar Akşit Aydar, Ümit Baltutan, Enver Çoban, Nurhan Fıratlı da CHP’den Muğla Milletvekilliği için aday adayı olduklarını öğrendik. Başka aday adayı var mı onu da birkaç güne öğrenmiş oluruz. Ak Parti eski İlçe Başkanları Osman Gökmen ve Ömer Özmen de Bodrum’dan Muğla Milletvekilliği için başvurdular. Gökmen ve Özmen Muğla Milletvekilliği için yoğun bir şekilde çalışmaya başladılar çünkü AK Parti’de internet üzerinden bir temayül yoklaması yapılacak ve sanıyorum 5 Nisan’a kadar 7 aday netleşmiş olacak. İYİ Parti Bodrum Teşkilatı sessizliğini koruyor. Mehmet Tosun aday olarak sıralamaya girer mi bekleyip göreceğiz.”

Gazeteci Fatih Bozoğlu 20 Mart Pazartesi günü Sokağın Gündemi programıMuğla tamamında kaç aday adayı var partilere göre dağılımlarını öğrendiğimizde bir SEÇİM ÖZEL programı yapacağız. Süreç içinde de tüm partilerin Muğla adaylarını Bodrum Gündem’de  sizlere tanıtan özel röportajlar yapmaya gayret edeceğiz. Ve deprem unutmayalım… Ayakkabı yok, ayakkabı” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.