Bodrum Gündem

Minikler sahil temizliğinde

Minikler sahil temizliğinde
21.03.2023
0
A+
A-

Şehit Barış Akay Anaokulu 5 yaş grubunda eğitim gören minikler “Eko-okul programı” kapsamında öğrencilerin çevresel konulara ilgilerini arttırmak ve farkındalık oluşturmak için Kumbahçe sahil’de çöp topladı.

Kübra Demir Kurucu / Bodrum Gündem

Şehit Barış Akay Anaokulu 5 yaş grubunda eğitim gören 26 öğrenci Anaokulu Müdürü Özlem Arangül ve 5 yaş grubu öğretmeni Burcu Namdar Karakan’ın koordinasyonunda “Eko-okul programı” kapsamında öğrencilerin çevresel konulara ilgilerini arttırmak, yetişkinlere örnek olmak ve farkındalık oluşturmak için Kumbahçe sahil’de çöp toplayarak sahil temizliği yaptı.

Eko okullar çevre eğitimi kapsamında 22 Mart Dünya Su haftası nedeniyle sahile sahip çıkmaları gerektiğini, suya sahip çıkmaları gerektiğini anlatan Anaokul öğretmeni Burcu Namdar Karakan çevre duyarlılığını artırmak için önemli bilgiler verdi.

Yaklaşık bir saat süren sahil temizliğinde öğrenciler, sahildeki çöpleri temizlerlerken en çok plastik, kâğıt, sigara izmariti kirliliği ve cam şişe olduğunu gözlemledi.

Sahil temizliğinden sonra Anaokul öğretmeni Burcu Namdar Karakan su ve çevre üzerine kitap okurken minik çevreciler sahilin ve güneşin tadını çıkardılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.