Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Seçim sonrası enkaz Türkiye’ye hazır olalım

    Eğer 15 Mayıs tarihinde hangi ittifak seçimi kazanırsa kazansın, Türk halkı bir enkaz ekonomi ile karşı karşıya kalacağı kesindir.

    Ne spekülasyonlar yapılırsa, yapılsın her iki alternatifte de Türk halkı buna hazır olup, bir şoka girmemeli.

    -Yine bir enkaz ekonomi devir alınacak

    Türkiye ikinci yüzyılına yine dibe vurmuş bir ekonomi devir alarak yoluna devam edecek.

    Tarih tekerrürden ibadet sözü bir kez daha yerine gelecek.

    Osmanlı İmparatorluğundan enkaz Türkiye’yi devir alan Mustafa Kemal Atatürk devri, bu sefer Osmanlı hayranlarından benzer bir ekonomiyi devir alacak.

    Türkiye böylece ikinci yüzyıla da enkaz ekonomi ile merhaba diyecek.

    Onun için Türk halkı 15 Mayıs tarihi ile başlayacak zorlukları bilmeli ve bu zorluklara göğüs germe moduna şimdiden girmelidir.

    -Erken seçime zorlayabilirler

    Bugün bütün ibreler aleyhine olan Cumhur İttifakı, enkaz ekonomiye dönüştürdüğü Türkiye’yi erken seçime zorlayarak rövanş almayı planlayabilir.

    -Bunlar kolay pes etmez

    21 yılda uyguladıkları her türlü oyunu bildiğimiz için seçimi kaybettikten sonra ellerindeki bürokratlar İle ülkeyi kaosa götürüp erken seçimi zorlayabilmek için bir strateji de yapmış olabilir. Onun için ufukta böyle bir tehlikeyi de görerek ve hesap ederek önlemler alınmalıdır. Çünkü demokratik seçimi kabul edemeyenler hep bu yöntemlere teşebbüs etmişlerdir. Bunların bunu ikinci bir plan yapacağı da hesap edilmelidir.

    -Millet İttifakı doğacak krizleri çok iyi yönetmeli.

    Seçimlerden bir zafer ile çıkmasına kesin bakılan Millet İttifakı, şimdiden ayak oyunlarına hazır olup bu algı operasyonlarına karşı hazırlıklı olmalıdır. Karşısında 21 yılda devletin her kadrosunda kadrolaşmış bir militan devlet ile karşılaşacak.

    Bunlar enkaz alınan Türkiye’yi erken seçime zorlayacak her türlü stratejik hamleler yapacaktır. Bu krizleri çok iyi bir şekilde yönetip ülkenin dalgalanmasına izin vermeliler.

    Onun için ekonomi yönetimi çok dikkatli davranıp hareket etmelidir.

    Sevgi ile kalın Paşatarlası/ Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.