Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Cumhuriyet İttifakı siyasi ahlakta defoludur!

    Eski Cumhurbaşkanlarından ve Başbakanlardan rahmetli Süleyman Demirel’in “dün dündür, bugün bugündür” sözüyle tam uyuşmasa da, bugün duyduklarımız ve yaşadıklarımız daha da vahimdir.

    AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan İle MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli arasında geçmişte muhalefet iken, yaşanan polemikleri ve ağıza alınmayacak, suçlamalar her gün sosyal medyadan görsel olarak sesleriyle izliyoruz.

    Çok ciddi ve ilginç suçlamalar olduğu İçin güncelliğini de hiç kaybetmiyor. İzledikçe de insanı hayretlere düşürüyor. Yani bunları montajı falan da yok. Yaşanmış ve belgeli ifşalar.

    Yine aynı şekilde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile yine Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile de ayrı partilerde iken söyledikleri sözlerde aynı şekilde reytingi yüksek suçlamalar ve iddialar.

    -Avrupa’da bunlar siyasetin çöplüğünde kaybolur.

    İşte Türk siyasetinde Cumhur İttifakındaki durum bu açıdan defolu ve bu siyasilerin bu duruşları düşündürücüdür.

    Örneğin böyle siyasetçiler Avrupa’da ilgi, sempati görmez ve siyasetin çöplüğüne bırakılırlar.

    -Hep merak etmişimdir nasıl yüz yüze bakıyorlar.

    Ancak Türkiye’de durum çok farklı. En çok merak ettiğimde bu siyasiler yüz yüze geldiğinde tokalaşıp sohbet ederlerken, geçmişte birbirlerine itham ettiği sözler hiç akıllarına gelmez mi?

    -Mahalle aralarında bir adap bir racon vardı.

    Eskiden mahalle aralarında yapılan kavgalarda söylenen sözlerden sonra tarafların bir araya gelmesi çok zor olurdu.

    Sokaklardaki o zamanki ahlakta “Tükürdüğümü yalamam” ahlakı ve raconu ağır basıyordu.

    O nedenle siyasetin örnek alınan figürleri umarız bundan sonra daha dikkatli olur ve konuşurlar. Çünkü oturdukları makam bunu fazlasıyla hak ediyor. Aynı zamanda sokakın ahlakını da bozmamış olurlar.

    -Bir gazeteci bile sormadı

    Türkiye’de basın özgür olmasına özgür. Ancak iktidarı elinde bulunduran liderlere karşı özgür değiller.

    Türkiye’de istediğinizi şimdi benim yazdığım gibi yazarsınız. Ancak, örneğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TRT’de basın mensuplarını karşısına aldığı gazetecilerden biri bu yazdığım konuda bir soru sormadılar. Ya da soramazlar.

    -Eski Türkiye’de gazeteciler liderlere karşı daha özgürdü.

    İşte eski Türkiye’de gazeteciler bu açıdan daha özgürdü. Rahmetli Süleyman Demirel’in o tarihe geçen “Dün dündür, bugün bugündür sözü gazetecilerin 12 Mart 1971 yılında ordunun verdiği muhtıra sonucunda Cumhurbaşkanlığı seçimi görüşmeleri sırasında gazetecilerin sıkıştırması sonrası söylediği sözdür.

    Bugünkü liderlerin söyledikleri ise bu sözle bir uyumlu olsa da içerik açısından daha ağırdır.

    Sevgi ile kalın Paşatarlası/Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. abo dedi ki:

      “cumhuriyet ittifakı” kim ya da ola ki? Tandoğan Uysal’ın yazdıklarını birileri, okuyup düzeltmeli 🙂
      “Ancak, örneğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TRT’de basın mensuplarını karşısına aldığı gazetecilerden biri bu yazdığım konuda bir soru sormadılar. Ya da soramazlar.”
      bir-iki değil bir sürü…