Bodrum Gündem

Depremzede öğrenciler ikinci bir mağduriyet yaşamasın

Depremzede öğrenciler ikinci bir mağduriyet yaşamasın

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Türkiye’yi derinden sarsan  depremden etkilenen öğrencilerin  mağdur olmaması için yetkililerden cevap bekliyoruz” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeler aldı;

“17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yaklaşık 3 milyon öğrenci, Yine her yıl haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilen 8’nci sınıf öğrencilerinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) en az 1 milyon öğrenci katılacak. Türkiye’yi derinden sarsan  depremden etkilenen öğrencilerin  mağdur olmaması için yetkililerden cevap bekliyoruz.

-Depremzede öğrenciler için nakil aldırmış olsalar da devam zorunluluğu bulunmuyor. Bu durumda devamsızlık LGS yerleştirme kriterlerinden biri olarak kullanılacak mı? Yoksa pandemi döneminde olduğu gibi devamsızlık kriteri dikkate alınmayacak mı?

-LGS için Ortaokul Başarı Puanı (OBP) nasıl hesaplanacak? 6-7 sınıf tam, 8’nci sınıfın da ilk dönemi mi dikkate alınacak?

-Öğrenciler LGS’de birinci dönemin konu ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ancak okullarda ikinci dönem dersleri işleniyor ve sınavları yapılıyor. Bu sınavlar ne olacak, nasıl kullanılacak?

-Başka illere nakil olan öğrenciler, tercih döneminde kendi illerine döndüklerinde bu öğrencilerin yerel yerleştirme tercihleri nasıl olacak?

-Deprem bölgesinden başka illere nakil aldıran öğrenciler için devam zorunluluğu yok ama peki bu öğrenciler ikinci dönem sınavlarına girmek zorundalar mı? Nakille gelen öğrenciler için bir düzenleme söz konusu mu?

-Renk körü olan çocuklar var. Sınav kitapçıkları renkli, bu çocuklara farklı kitapçık verilecek mi ve bu öğrencilerin rapor almaları gerekiyor mu?

-LGS için de tıpkı YKS’de olduğu gibi öğrencilerin başka illere gönderilmeleri söz konusu olacak mı? Bu öğrencilerin yaşı küçük olduğu için başka illere nasıl gidecekler

-YKS’ye girecek öğrenciler de 12. Sınıfın birinci döneminden sorumlu olacaklar. Bu öğrencilerin Ortaöğretim Başarı Puanları (OBP) hesaplanırken, birinci dönemin notları mı dikkate alınacak?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.