Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye 7. sıfırı atmak zorunda bırakıldı

    Türkiye AK Parti iktidarı ile ekonomi literatüründe Türk lirasından sıfır atma ile tanışmıştı.

    21 yıllık iktidarın ekonomideki ve enflasyondaki başarısızlığı yine sıfır atmayı zorunlu kıldı.

    -Yine başladığımız noktaya geldik

    Türk lirasından 6 sıfır atarak nefes aldıran AK Parti, 21 sonunda yine başladığı yere geldi. Gelecek ay 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerde eğer AK Parti seçimleri kaybederse, dibe vurmuş enkaz bir Türk ekonomisini devredecek.

    -7. Sıfırı da atılmalı

    Sandıktan eğer AK Parti veya millet İttifakı çıkarsa, Türk ekonomisinin ve ticaretinin tekrar sıfır atarak rahatlamaya ihtiyacı var.

    -Türkiye’de bugün peynirin kilosu 300, et 450, çamaşır deterjanı 200, tuvalet kâğıdı 150, şehirlerarası otobüs bileti 600 TL olmuş.

    Asgari ücretin 8,500 TL olduğu bugünkü tabloda psikolojik etkiye bakarsanız ticareti olumsuz etkiliyor. Türk lirasında en değerli paranın 200 TL olduğunu düşünecek olur isek bu değer üzerinden 300 TL’ye peynir, 450 TL’ye et almak insan psikolojisi üzerinde olumsuz bir baskı oluşturur.

    O nedenle 6 sıfır atan Türkiye’de seçimden sonra 7. Sıfır da atılarak ticaret ve ekonomi rahatlayacaktır. Aksi takdir de bu psikoloji ile bu gemi yürümez.

    -Türkiye kemer sıkmaya hazırlansın

    Artık Türkiye seçim atmosferinde, iktidar seçimi kazanabilmek için elindeki bütün olanakları ve kozları masaya yatırdı. Bankamatiklerde çekilen paralar nerdeyse jilet gibi keskin ve paralarınızı elinize aldığınızda nerdeyse matbaa kokuyor.

    -Ekonomik kriz derinleşiyor

    Yani Merkez Bankası karşılıksız para trafiğini basarak, Türkiye’nin seçim sonrası yaşayacağı ekonomik krizin derinliğini daha da derinleştiriyor. Türkiye yine ekonomik açıdan hasta adam olmuştur.

    Türkiye’yi 21 yıldır yöneten AK Parti ve tek adam rejiminin lideri Recep Tayyip Erdoğan, yorulmuştur ve inandırıcılığını kaybetmiştir.

    -İnanmak ve güvenmekle bu kriz atlatılır

    Türkiye’nin hızlıca kendisini bu krizden kurtaracak bir ekonomik kadro ve programa ihtiyacı vardır.

    Bu programın en önemli tarafı Türk milletinin güvenini alacak olmasıdır.  Türkiye ekonomik krizlerden hep ulusça inandığı ve güvendiği için çıkmıştır.

    Umarım bu sefer de bu inançla kenetlenir ve çıkar.

    Sevgi ile kalın Paşatarlası Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.