Bodrum Gündem

Erkan Baş “Birlikte direndik, birlikte kazanacağız…”

Erkan Baş “Birlikte direndik, birlikte kazanacağız…”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, öneri ve eleştirileri özenle ele aldıklarını, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın güçlendirilmesi için her türlü çalışmalara devam edeceklerini belirtti…

Bodrum Gündem Haber

Türkiye İşçi Partisi’ne son dönemde oldukça yoğun bir ilgi var. Başta TİP Genel Başkanı Erkan Baş olmak üzere, TİP Milletvekilleri Sera Kadıgil, Barış Atay ve Ahmet Şık’ın ülke sorunlarına ve ülkenin geleceğine dair açıklamaları ve TBMM’de yaptıkları sıkı muhalefet, Türkiye İşçi Partisi’ne ilgiyi artırdığı gibi üye sayısında da önemli bir artış sağlamış durumda. Türkiye İşçi Partisinin 13.Cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecinde ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13.Cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesinin ardından net bir açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklaması da yine Türkiye İşçi Partisi’ne artı puan kazandırdı.

Gülten Kışanak eleştirdi, TİP Genel Başkanı “Gönlünüz ferah olsun…”

Bütün bu gelişmeler sonucunda Emek ve Özgürlük İttifakı’nın da kurulmasında önemli bir katkı koyan TİP ve Genel Başkan Erkan Baş’a yönelik olarak Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gültan Kışanak’tan ardı ardına eleştiriler geldi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Twitter hesabından; “Sevgili arkadaşlar, Bizim yoldaşlığımız da dayanışmamız da köklüdür. Kolay kolay yıkılmaz. Sizlerle, belki az konuştuğumuz için oluşan soru işaretlerine dair kaleme aldığım mektubu paylaşmak istiyorum. Gönlünüz ferah olsun. Birlikte direndik, birlikte kazanacağız!” şeklinde bir açıklama yaparak, tutuklu siyasetçi Gültan Kışanak’ın öneri ve eleştirileri için de teşekkür etti.

Kazanılan mevzileri riske atan tutum ve girişimlerden uzak duruyoruz…

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın genel seçimlere tek listeyle girilmesi önerileri ve bunun üzerinden yürütülen tartışmalara yanıt olacak şekilde bir yazılı açıklama yaptı. Erkan Baş, kazanılan mevzileri riske atan tutum ve girişimlerden uzak durduklarını belirterek açıklamasında; “İttifakımızı güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz…” dedi.

Gültan Kışanak ne demişti?

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gültan Kışanak; “Öyle görülüyor ki, Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı niteliğinde değil. Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir. Sayın Erkan Baş, artık baraj kaygısı olmadığı için çok oy alacaklarını söylüyor. Evet, ittifakta olmak TİP için %7 barajını ortadan kaldırıyor ancak, barajı Kürtler yıllarca büyük emekler vererek, bedel ödeyerek anlamsız hale getirdi. HDP 7 Haziran’da barajı yıktı.” demişti. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, da “Tek bir milletvekilliğinin bile geleceğimizi belirleyeceği bu seçimde Türkiye’nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz. Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım…” açıklaması yapmıştı.

“Yoldaşlığımız Da Dayanışmamız da Köklüdür”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın eleştiri ve önerilere yanıt olarak kaleme aldığı mektubun başında; “Son günlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçim taktikleri ve ittifak partilerinin çalışmaları hakkında süren tartışmaları dikkatle izlediklerini belirten Baş, “Özellikle Sayın Gültan Kışanak ve Sayın Selahattin Demirtaş tarafından yapılan yazılı çağrıları da özenle ele alıyoruz. Kendilerine değerli yorumları için teşekkür ediyorum. Saray Rejimi’ne karşı mücadele bütünlüklü bir özgürlük mücadelesidir. Bunun bir yanı da cezaevlerindeki tüm siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşmasıdır. Bunu henüz başaramamış olmanın yükü omuzlarımızdayken, hukuksuz biçimde tutsak edilmiş yoldaşlarımızla herhangi bir tartışmaya girmek siyasal kültürümüze ve anlayışımıza aykırıdır…” ifadeleri yer alıyor.

“İttifakın Çıkarlarını ve toplam kazancımızı dikkate aldık…”

Söz konusu açıklamanın bir cevap olmadığını amacın ilerici kamuoyunu, oluşan kaygılar hakkında bilgilendirmek olduğunu belirten Genel Başkan Baş, “Tüm müttefik güçlerimizin bildiği ve gördüğü gibi, Türkiye İşçi Partisi olarak geride kalan dönem boyunca ülkemizin ve Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çıkarlarını önceliklendirdik. Şimdiye kadar ileri sürdüğümüz görüşler de hem ülkemizin hem de Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çıkarlarını ve toplam kazancını büyüteceğine inandığımız görüşler olmuştur. Bu inanç, sadece kendi gözlemlerimize değil birçok farklı kaynaktan teyit ettiğimiz verilere dayanmaktadır…” dedi.

Türkiye İşçi Partisi, kendi programı, örgütü ve siyasal hedefleri olan bağımsız bir partidir…

Erkan Baş’ın kaleme aldığı açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: “Bu denli zor ve detaylı konuları canlı yayınlarda konuşurken zaman zaman kastini aşan ifadelerin dile getirilmesi tüm taraflar açısından muhtemeldir ve karşılıklı iyi niyet gereği partimizin tutumunu çarpıtan kimi sözleri de bu açıdan değerlendiriyoruz. Aynı biçimde, bizlerin sarf ettiği kimi sözlerin de dostlarımız ve yurttaşlarımızda kaygı oluşturduğunu gördüğümüzde gerekli adımları atmaktan çekinmiyoruz. Somut bir örnek vermek isterim: Geçen gün bir TV programında Şırnak’tan söz etmemin nedeni orada daha önce çok az oyla AKP’ye giden bir vekilliği geri kazanmanın önemini vurgulamaktır. Şırnak’ta AKP’nin hak etmediği halde bir vekil kazanmış olması beni de en az HDP’li arkadaşlarımız kadar üzmüş ve o duygunun etkisiyle, bunun bir daha yaşanmaması için örnek vermeye çalışmıştım. Amacım bir oyun bile ne kadar önemli olabileceğinin farkında olduğumuzu vurgulamaktı. Çeşitli mecralarda örneklerini gördüğümüz provokatif ve kötü niyetli yorumları ise görmezden gelmeye, düşmanlaştırma politikalarına karşı Kürt ve Türk halklarının kardeşliğini savunmaya, ittifakımızı ve dayanışma hukukumuzu koruyup güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Birçok kez ifade ettiğimiz gibi; geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonra da ülkemizin mevcut karanlıktan kurtulmasını zora sokan ve ittifakımızın kazandığı mevzileri riske atan tutum ve girişimlerden uzak duruyoruz. Türkiye İşçi Partisi, kendi programı, örgütü ve siyasal hedefleri olan bağımsız bir partidir; kararlarını kendi kurullarında alır ve bunları müttefikleriyle açıkça müzakere eder…”

Sadece Yeşil Sol Parti’ye değil, diğer muhalefet güçlerine de zarar vermemeyi esas aldık…

TİP Genel Başkanı Baş, parti kurullarının yürüttüğü müzakerelere ilişkin şu konuları sıraladı: “Partimizin Yeşil Sol Parti listelerinden sayı, sıra, kontenjan gibi herhangi bir talebi olmamıştır. Partimizin Yeşil Sol Parti’nin herhangi bir ilden çekilmesi yönünde talebi olmamıştır. Partimiz, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’ın da dahil olduğu bir dizi ilde seçime girmeyeceğini müttefikleriyle paylaşmıştır. Partimiz, iki partinin seçime girmesi halinde milletvekili çıkarma şansının taraflar için riskli olduğu Aydın, Bursa ve İzmir’in birer bölgesi, Kocaeli ve Manisa’da seçime girmeme ve Yeşil Sol Parti’ye oy çağrısı yapma eğilimini müttefikleriyle paylaşmıştır. Partimiz, yasalar gereği seçime katılmak zorunda olduğu en az 41 ilin belirlenmesinde de sadece Yeşil Sol Parti’ye değil, diğer muhalefet güçlerine de zarar vermemeyi esas almıştır.”

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çıkarlarını korumak için çalışıyoruz…

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş açıklamasını şu şekilde devam etti; “Bu iller ve seçim bölgeleri dışında kalan bölgeler için hem ülkemizin hem de Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çıkarlarını azamileştiren ve müttefiklerin birbirine zarar vermeyeceği formüller titizlikle çalışılmaktadır. Emin olunmalı ki, partimiz yalnızca milletvekili çıkarma potansiyeli gördüğü illerde, ittifakımıza ve hatta muhalefetin hiçbir bölmesine zarar vermemeyi esas alan bir yaklaşımla seçimlere katılacaktır. Türkiye İşçi Partisi, ülkemizde sürdürülen kurtuluş mücadelesini büyütmek konusundaki kararlılığını tüm gücüyle koruyor. Bu kararlılığımız Emek ve Özgürlük İttifakı’na sunduğumuz ve sunacağımız katkıyı büyütmeyi de bir görev haline getiriyor. Hem ittifak hem de parti olarak ülkemizin kurtuluşunu, ittifakımızın güçlenmesini ve yurttaşlarımızın her bir oyunun değerli olabilmesi için gerekli tüm simülasyonları en ince detaylarına kadar değerlendiriyor ve geliştiriyoruz…”

Birlikte direndik, birlikte kazanacağız…

Emek ve Özgürlük İttifakı’na ve TİP’e desteğini sunan herkesin gönlünün rahat olmasını isteyen Genel Başkan Baş açıklamasını, “Yoldaşlığımız, dayanışmamız kadar barış ve kardeşlik arzumuz da köklüdür, güçlüdür. Bu sürecin sonunda Saray Rejimi’nden hep birlikte kurtulacağız. Buna inancımız tamdır. Birlikte direndik, birlikte kazanacağız” ifadeleri ile tamamladı…

 

Yorumlar

  1. Meftun dedi ki:

    Birleşe birleşe kazanacağız. Tek bir oyu boşa düşürmeyeceğiz. Mecliste sol sosyalist vekil sayısını azami sayıya çıkartmak için sadece Emek ve Özgürlük ittifakını değil tüm muhalefet güçlerinin faydası için çalışıyoruz. Aynı desteğin TİP e de gösterileceğine inanıyoruz.

  2. Meftun Gürdallar dedi ki:

    Yaşasın halkların kardeşliği. Yaşasın sol sosyalist emek güçlerinin birliği. Oyune gelmeyeceğiz. Bir tek oyumuzu boşa düşürmeyeceğiz. Mecliste 4 vekil ile muhalefet nasıl yapılır gösterdik. Şimdi amacımız gurup kurmak ve halkın çıkarlarını çok güçlü şekilde savunacağız.