Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bunlar Bodrum’a yakışmıyor!

    Yıllardır şu Bodrum’da sular, elektrikler, kesiliyor. Arızalar hep devam ediyor. Kanalizasyon sorunu da aynı elektrikteki gibi devam ediyor.

    Bunların yanında rüzgârın esintisine göre fosseptik kokusu da zaman zaman sokakları evlerde hissediliyor.

    -Yol kazıları kaderimiz mi?

    Bodrum’un nerdeyse baş belası haline gelen yol kazıları ayrı bir sorun yumağı. İnsan ister istemez, bunlar ne zaman bitirecek diye de kendi kendine soruyor. Zaten bu da ayrı bir tartışma konusu.

    -İçmeler yolu oldu dedik yine kazı başladı

    Bodrum’un merkezindeki İçmeler yolunda geçen yıl insanları bezdiren Aydem’in yol çalışması bugünlerde de trafik keşmekeşi ile sürücüleri adeta isyan ettiriyor. Geçen gün yaya kaldırımını Kayrak taşı İle kaplayan çalışmayı görünce oh kurtulduk derken, tekrar Kayrak taşlarını kırıp yeni çalışma başlattıklarını görünce, işte biz bu kadarız dedirtti.

    -Aydem yüzünden Cruise yolcu gemileri 300’den 150’ye düştü

    Geçen yıl Aydem çalışması yüzünden başlatılan yol çalışmalarının getirdiği olumsuzluk bu seneki turizm sezonuna olumsuz etkisi oldu. Geçen yıl Bodrum limanına 300 adet gelen dev Cruise yolcu gemilerinin sayısının 150’ye düştüğü belirtildi. Cruise yolcu gemilerinde görülen yüzde 50 oranındaki düşüşün arkasında liman ücretlerine yapılan artışın da etkisi var.

    -Bodrum’un hızlı büyümesi sorunları artırdı

    Son 3 yılda yaşanan pandemi ve depremle gelen dış göçün getirdiği sorunlar Bodrum’u yaşanılmaz, adeta, insanları çıldırtan bir hale getirdi.

    Daha sezon başlamadan Bodrum- Turgutreis güzergâhındaki yoğun trafiği yaşamak bile Bodrum’un büyümede geldiği noktayı çok rahat gösteriyor.

    -Sorun çözmede sınıfta kalıyoruz

    Hayatta sorunlar hep olacaktır ancak bu sorunları çözmek için yöneticiler ve kurumlar vardır. Ancak her nedense biz hep sınıfta kalıyoruz. Yapboz tahtası demek ki Türkiye’nin kaderi olmuş.

    Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü olarak gösterilen Bodrum’a bu olumsuzluklar hiç yakışmıyor.

    Daha güzel bir Türkiye istiyoruz.

    Paşatarlası Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.