Bodrum Gündem

Türkiye Komünist Partisi’nin Muğla Milletvekili Adayları kimler?

Türkiye Komünist Partisi’nin Muğla Milletvekili Adayları kimler?

Türkiye Komünist Partisi Muğla İl Örgütü, 14 Mayıs 2023 günü gerçekleşecek olan genel seçimlerde 28.Dönem Muğla Milletvekili adaylarını ve ilkelerini kamuoyu ile paylaştı…

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Komünist Partisi Muğla İl Örgütü’nün basın açıklamasının başında; “Eşitlikten, Bilim ve Aydınlanmadan, Bağımsızlık ve Özgürlükten yana Kamucu bir düzen için, Sermaye egemenliğine, Gericiliğe ve Emperyalizme karşı ikirciksiz bir karşı duruş. Kuşkusuz partimizin milletvekili adaylarını da bu temel yaklaşımlar belirliyor…” ifadeleri ile başlıyor.

Bütün sorunların temelinde eşitsizlik, eşitsizlik vardır…

Türkiye Komünist Partisi Muğla İl Örgütü’nün basın açıklaması şu şekilde devam ediyor; “İnsanlığı tükenme noktasına getirirken içinde yaşadığımız çevreyi ve doğayı bir yıkıma sürükleyen bu düzende karşılaştığımız bütün sorunların temelinde eşitsizlik, eşitsizliğin kaynağında ise üretim ve mülkiyet ilişkileri bulunmaktadır. İnsanlığın bütününe, yani kamuya ait olması gereken bütün varlıkların bir avuç zengin azınlığın mülkü olabilmesine ve bir bütün olarak insanlığın çürümesine yol açan şey bu ilişkidir. İnsanlığın tarihsel olarak ilerleyip gelişebilmesi için bu ilişkinin tasfiye olması, değişmesi gerekmektedir. Bu ilişkilerin doğal gelişim seyri içinde kendi kendine tasfiye olacağı iddiası ise bir büyük aldatmacadır. Zira varlığını bu ilişkilere borçlu olan egemen sınıfın, iktidarı sayesinde ayak direyecek olması nedeniyle bu mümkün değildir. Bu ilişkileri tasfiye edebilecek yegâne güç olan ve toplumsal üretimi sırtlayan üretici güçler olarak geniş emekçi yığınlar ise egemen azınlığın ideolojik belirlenimi altındadır. Egemen sınıf, birçok başlıkta sınıf karşıtlıklarını örten karşıtlıklar üzerinden emekçi sınıfları sahte düşmanlıklarla paralize edebilmekte, öte yandan kendi dünya görüşünü tüm insanlığın çıkarına gibi gösterebilmesine olanak veren iktidar olanaklarına, en başta da devletin zor ve ikna yeteneklerine sahip olmaya devam etmektedir…”

Seçim barajı temel hak ve özgürlüklere aykırıdır…

Başka bir partinin seçmeninin oy potansiyelinden yararlanarak milletvekili elde etmeyi TKP siyasi etik açısından yanlış bulmakta ve en başta o partilerin seçmenine saygısızlık olarak görmekte olduklarını vurgulayan Türkiye Komünist Partisi Muğla İl Örgütü’nün basın açıklaması; “Partimiz, bu düzenden çıkarı olmayan emekçi sınıfların zihnini bulandırarak düzenin devamını sağlamayı görev edinmiş bilumum düzen siyaseti karşısında, bizzat onların aklını billurlaştırma ve sömürü düzeninin tasfiyesi için örgütlenme hedefiyle hareket etmektedir. Partimizin seçim stratejisi de bu hedeften bağımsız değildir. Türkiye Komünist Partisi, içeriksiz, kişiselleştirilmiş, program ve ilkelerin bir kenara konduğu ve seçim hesaplarının belirlediği bir siyaset kültürünü reddetmektedir. Buna ek olarak, başka bir partinin seçmeninin oy potansiyelinden yararlanarak milletvekili elde etmeyi TKP siyasi etik açısından yanlış bulmakta ve en başta o partilerin seçmenine saygısızlık olarak görmektedir. Partimiz Türkiye’nin bazı bölgelerinde seçimlere katılmamayı da içeren bir alan paylaşımını zaten kategorik olarak reddetmektedir. Temel hak ve özgürlüklere aykırı seçim barajını, partilerin farklılık ve bağımsızlıklarını koruyarak aşacak bir “seçim ittifakının” yaratılması içinse ne bir zaman ne de bir zemin bulunmaktadır…” şeklinde devam ediyor.

TKP Türkiye’nin bütün kentlerinde seçime giriyor…

Türkiye Komünist Partisi Muğla İl Örgütü’nün basın açıklaması şu ifadeler ile sona eriyor; “TKP Türkiye’nin bütün kentlerinde ve seçim bölgelerinde milletvekili seçimlerine katılacaktır. Adaylarımız bu iddia ile yola koyulmuş, üyelerimiz ve dostlarımız bu heyecanla seferber olmuştur…”

Muğla TKP adayları kimler?

“Bir daha enkaz altında kalmamak için. TKP Gelir Her Şey Değişir…” ilkesiyle seçim çalışmalarını sürdüren TKP’nin 28.Dönem Muğla Milletvekili adaylarının kısa özgeçmişleri şu şekilde;

AHMET AKSÜT

Avukat 1963 İzmir doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1984 yılında mezun oldum ve 1985 yılından bu yana da aktif olarak serbest avukatlık yapmaktayım. İşçi bir ailenin en küçük çocuğu olarak İzmir’in gecekondu semtlerinden birinde büyüdüm. 12 Eylül dönemini üniversitede öğrenci, 90’lı yılları ise siyasi davalarda avukat olarak yaşadım. Dönemin İHD İzmir şubesinde yöneticilik yaptım. İzmir Barosu yönetiminde bulundum. Sol düşünce ile 12 Eylül öncesinde tanıştım ancak parti ile buluşmam biraz geç oldu; 2007 yılında Yurtsever Cephe çalışması ile partili oldum. Hayatımın tek “keşke”si budur. Keşke daha erken buluşabilseydim.

ARZU KOÇAK

Aşçı 1980 Çorum doğumluyum. Çiftçi bir ailede büyüdüm. Anadolu Üniversitesi matbaacılık bölümü mezunuyum. Evli ve bir çocuk annesiyim. 2014’de Muğla Ortaca’ya yerleştim, öncesin de sekiz yıl Ankara’da yaşadım. Özel sektörde farklı işlerde işçi olarak çalıştım. Ortaca ‘ya yerleştiğimden bu yana önce narenciye bahçelerinde toplayıcı olarak sonra da lokantalarda aşçı olarak çalıştım.

DÜZGÜN NARİN

Emekli 1970 İstanbul doğumluyum. Altı çocuklu işçi bir babanın dördüncü çocuğuyum. O günlerde babamın bir işçi maaşı ile altı kardeş İstanbul’da okuyabildik. Ümraniye Meslek Lisesi Elektronik Bölümünü okudum. Ardından O zaman Yıldız Üniversitesine bağlı 2 yıllık Kocaeli Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümünden mezun oldum. 1989 ile 2005 arası İSKİ Genel Müdürlüğü Elektronik Sistemler Müdürlüğünde İşçi kadrosunda çalıştım. 2005 yılında Tayyip Erdoğan’ın iktidarını eleştirdiğim ve bu eleştirileri arkadaşlarımla paylaştığım için işten atıldım. 2017’ye kadar Özel sektörde çalıştım. 2020 yılında İSKİ Genel Müdürlüğünde bir yıl çalıştıktan sonra 2021’de emekli oldum. Emekli olduktan sonra Muğla Köyceğiz Döğüşbelen köyüne yerleştim. TKP den Muğla Milletvekili adayı oldum çünkü gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, çocuklarımızın çocukluklarını yaşayabildiği, emeklilerimizin insanca bir emeklilik yaşayabildiği bir ülkenin sosyalizmde mümkün olduğunu biliyorum.

DERYA YETKİN

Gayrimenkul Danışmanı 1969 yılında İzmir’de doğdum. İlk orta ve lise öğrenimimi baba memleketi olan Gaziantep’te tamamladım. Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümünü çalışma zorunluluğundan dolayı 3’üncü sınıfta bırakmak zorunda kaldım. O tarihten itibaren çeşitli işletmelerde muhasebe, satış pazarlama elemanı olarak çalıştım. Son beş yıldır Fethiye’de bir emlak firmasında çalışmaktayım. Dört çocuk annesiyim. “Aman oyunuz boşa gitmesin” en kızdığım sözdür. Bugüne kadar oyunuz boşa gitmesin yalanıyla hep düzen partilerine oy vermek zorunda bırakıldık. Her tarafı dökülen bu düzenin değişebileceğine inanıyorum ve halkın gerçek siyasi örgütünün Türkiye Komünist Partisi olduğunu düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz Türkiye koşullarında gerek siyasi gerekse ekonomik ve daha birçok yönden tam bir erozyon yaşanmaktadır. Sermayenin ve sömürünün devam ettiği bu düzene karşıyım. Bu da beni daha radikal kararlar almaya yönlendirdi. Ben ülkem için elimden geleni yaptım vicdanım rahat demek için adayım.

MUTLU TUNCAY

İşçi 1975 Ortaca doğumluyum. Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Altı yıl bir catering firmasında sorumlu yöneticilik, on iki yıl İngilizce rehberlik ve tur operatörlüğü yaptım. Dokuz yıldır da Ortaca Oto Sanayisinde egzoz emisyon yetkilisi olarak çalışmaya devam ediyorum. Mart 2023’te EYT yasasından faydalanarak emekli oldum. Dededen toruna geçen borç mirası düzeninden dolayı da çalışmaya devam ediyorum. Birbirinden güzel bir kızım ve bir oğlum var. Elimden geldiğince onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyorum. Bizim gibilerin en iyi yapacağı şeyin örgütlenmek olduğunu düşündüm hep. Özellikle Ekmeleddin’in aday gösterilmesinden sonra, en iyi yerin; NATO, ABD, Emperyalizm, Avrupa Birliği, laiklik, İnsanın insanı sömürmesi gibi başlıklarda dik durmayı başaran TKP olduğunu düşündüm. Ekmeleddin’e oy vermeden TKP’nin kapısını çaldım. O günden beridir TKP’nin etkin bir üyesiyim. Tüm dostları, arkadaşları, komşuları, ezilenlerin, evsizleri, haksızlığa uğrayanları, şiddete maruz kalan kadınları, istismara uğrayan çocuk ve gençleri, patron baskısına uğrayan emekçileri TKP çatısı altında örgütlenmeye devam ediyorum.

MUSTAFA BATUK

Emekli Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak 1974 yılında Muğla’da doğdum. İlk ve Ortaokulu Ula’nın bir köyünde, liseyi Bursa’da Askeri Lisede bitirdim. 1997 yılında Ankara’da bulunan KHO’dan teğmen olarak mezun oldum. Meslek hayatımda çeşitli illerde çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra 2020 yılında albay rütbesinde emekli oldum. Halen doğduğum ilçede mütevazı bir köy evinde ikamet etmekteyim. Günlük hayatımda kitap okumak ve parti çalışmalarının yanı sıra hobi olarak kafes kuşları yetiştirmekte, bunlara ek olarak köy işlerinde aileme yardım etmekteyim. Hiç evlenmedim. Milletvekilliği adaylık başvuruma gelince; Diyalektik-materyalizmin bir gereğinin de kimsenin aklında soru kalmayacak şekilde her şeyi ifade edebilmek olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle partiyi topluma daha kestirme yoldan anlatabilmek, ‘köylüm/emekli albay/komşum vs. Mustafa’ kimliklerinden çıkarak ‘TKP’li Mustafa’ kimliğiyle TKP’yi daha net anlatabilmek için aday oldum. Son olarak şunu da eklemek isterim; Soruyorlar, “yüzde kaçsınız, neden ayrı duruyorsunuz?” vs. diye. Bir; Biz ayrı durmuyoruz, bizim yolumuzdan gelen herkesle birlikte yürüyebiliriz. İki; Dedelerimizden kalma zeytin ağaçlarından zeytin topluyoruz, malum zeytin ağaçları geç gelişen ağaçlardır, maksimum verim ulaşabilmeleri için ben diyeyim yüz siz deyin üç yüz sene lazım. Demem o ki; Biz komünistler, yarının hasılası olarak “yüzde kaç” hesabı yapmadan zeytin dikiyoruz insanlık tarihine, bizden sonra gelen herkes rahat etsin diye.

AYŞE VURAL

Emekli Bankacı 1957 Adıyaman/ Gölbaşı Yarbaşı köyünde doğdum ilk ve ortaokul gölbaşı liseyi Ankara’da okudum. Lisede IGD de siyasi mücadele başladı. 1979’da Emlak Bankası’nda çalışmaya ve BankSen’de mücadele etmeye başladım. 2002 yılından itibaren TKP de mücadele devam ediyor.

Yorumlar

  1. berkan cengiz dedi ki:

    TKP gelir herşey değişir…

  2. Mutlu Tuncay dedi ki:

    Artık bu gerici ve faşist düzen değişmelidir. 1 oy Erdoğan gitsin diye Kılıçdaroğluna , 1 oy TKP’ye
    Teşekkürler Bodrum Gündem