Bodrum Gündem

BOTAV’da Deprem

BOTAV’da Deprem

Bodrum Turizm dernekleri Bodrum Tanıtım Vakfı’ndan (BOTAV) ayrıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Hotelciler Derneği, Türsab Bodrum BYK, Bodrum Deniz Tic. Odası, Bodrum Esnaflar ve Sanatkarlar Odası, Bodrum Denizciler Derneği, Bodrum Tanıtma Vakfı yönetim kurulundan ayrılarak yerlerini yeni isimlere bıraktı. Yeni isimler arasında Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Hamdi Akın, İş insanı Ali Güreli ve İş İnsanı Alptekin Polat dikkat çeken isimler. Akfen Holding yönetim kurulu başkanı, Bodrum da LOFT BODRUM inşaat projesi ile gündeme gelmişti. Bu isimlerin; Bodrum turizm tanıtımının üst çatısı olan BOTAV Yönetim Kuruluna Ahmet Aras tarafından atanmalarının gerekçesinin ne olduğu kamuoyunda merak uyandırdı.

Bodrum turizmi inşaatçılara kaldı!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığında yapılan son genel kurula turizm derneklerinin BOTAV Yönetim Kurulundan ayrılması ve 4 yıldır bir türlü başlatılamayan Bodrum’un “Dijital Tanıtım”ına ilişkin sunulan mazeretler damga vurdu.

Genel Kurul Toplantısında Aras, BOTAV Genel Sekreterliği’ne de turizmci iş insanı Galip Gür’ün getirildiğini açıkladı.

Ahmet Aras başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Asil Üyeler:

Mahmut Kocadon, Alptekin Polat, Hamdi Akın, Erdem Ağan, Süleyman Uysal, Nurçe Erben, Ersin Pamuksüzen, Hıfzı Ali Güreli

Yedek Üyeler:

Alişir Şahin, Özgen Özyurt, Hadi Türk, Deniz Akaltan, Serdar Baş, Erdem Başarır, Itır İpekel Tsiropoulos, Bülent Kaya, Volkan Öksüz

Denetleme Kurulu Üyeleri

Asil Üyeler: Pehlül Yıldırım, Sedat Balıkçı, Mustafa Özçetin

Yedek Üyeler: Mert Sayın, Barbaros Güneş, Kadir Sevim

Ahmet Aras “Visit Bodrum” ile ilgili mazeretlerini sıraladı: “Araya salgın ve orman yangınları girdi”

BOTAV tarafından yaklaşık dört yıl önce 2020’de, 1 milyon TL’yi bulan fahiş fiyatlarla peşin ödemeler yapılıp bir yıl içinde tamamlanması sözü verilmesine rağmen üç buçuk yıldır tamamlanmayarak kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan “Visit Bodrum” adlı Bodrum’un dijital tanıtım platformu hakkında mazeretlerini bildirme gereği duyan Ahmet Aras şunları söyledi: “Artık günümüzde bütün tanıtım materyalleri ve mecraları değişti. Biz de bunun için bir arayışa girdik yönetim kurulu olarak ve bir dijital platform oluşturmaya karar verdik. Bu dijital platformu oluşturmak için firmalarla görüştük ve bir yazılım üzerinde anlaştık. Bu yazılımı da başladık yapmaya. Tabii ki biraz uzun sürdü. Araya salgın ve orman yangınları girdi ardından deprem ve değişik bir dönem geçirdik. Maalesef 3-4 yıldır ülkemiz ciddi travmalarla karşı karşıya kaldı. Tabii ki turizm sektörü de öyle oldu. Hepimiz gündemimizi değiştirmek ve bütçemizi yeniden şekillendirmek durumunda kaldık. Tabii ki vakıf da bundan etkilendi. Ancak her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bahsettiğimiz dijital tanıtımla ilgili altyapı çalışmaları tamamlandı. Sabit içerikler dahil edildi ancak BOTAV üyelerimizin de içinde bulunduğu değişken içerikler, oteller, restoranlar, havaalanı, marinalar gibi işletmelerin dahil olması gereken bölüm henüz tamamlanmadı. Bunun için orada bir ekip kurup hızlı bir şekilde önümüzdeki süreçte bunu gerçekleştireceğiz. En azından dijital platformumuz tamamen amacına uygun hale getirilecek bu konuda şüpheniz olmasın, bu konuda kararlıyız.”

Bodrum Tanıtma Vakfı’nın Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, La Quinta By Wyndham Bodrum Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç ve BOTAV üyeleri katıldı.

BOTAV Genel Kurulunda 2022 yılı faaliyet raporu, gelir gider ve bilanço tablolarının okunmasının ardından geçmiş dönem yönetim kurulu ve denetleme kurulları ibra edildi. 2023 yılı aidatları belirlenirken 2023 yılı bütçesi üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. Vakfa yeni üye olacak ve üyelikten ayrılacak işletmelerin genel kurula sunumu ve kabulüyle devam eden toplantı, yeni yönetim kurulu ve denetleme kurulunun seçilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.