Bodrum Gündem

Bodrum’da İz Bırakan Kayık Ustalarına Saygı Gecesi Düzenlendi

Bodrum Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi iş birliğiyle Bodrum Kaymakamlığı ve Milas kaymakamlığı ile Bodrum Ticaret Odası desteğiyle ‘Bodrum’a İz Bırakan Kayık Ustalarına Saygı Gecesi’ düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da İz Bırakan Kayık Ustalarına Saygı Gecesi gecesine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı SG Binbaşı Koray Kemiksiz, Bodrum Liman Başkanı Tuncay Aydın, meclis üyeleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ile oda yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları, kayık ustaları ve yakınları katıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum ve Milas Bölgesindeki mavi denizleri temsilen Gayık Ustalarını öncelikle şükranlarını dile getirerek, hayatlarını kaybeden ustalara da rahmet diledi.

Başkan Dinç “Bodrum’un bel kemiği deniz turizmimizin bugünlere gelmesinde rol sahibi Gayık Ustalarımız  bir keser darbesi ile başladıkları bu yolda; yıllar öncesinde yapmış oldukları tirhandiller, guletler ve ayna kıç modellerimiz sayesinde bizi dünyada tanınır hale getirdiler.  Onların sayesinde seyri sefer yapıyor ve dünyada ahşap yat üretiminde 3. Sırada yerimizi alıyoruz. Değerli emeği büyük ustalarımızı da her daim onurlandırıyor ve yaşatıyor olacağız.

Bodrum’da ilki gerçekleşen bu organizasyonda tüm yaşını almış çınarlarımız plaket takdiminde ve birbirlerini yıllar sonra görmenin heyecanı mavi sularımızda tirhandillerimizin görselleriyle adeta bir şölen havası yaşattı. ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.