Bodrum Gündem

CHP’li Faik Öztrak’ın 19 Mayıs Mesajı

CHP’li Faik Öztrak’ın 19 Mayıs Mesajı
18.05.2023
0
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” ile ilgili yayınladığı yazılı basın açıklamasında şu iafdeler yer aldı;

“Bugün, Kurtuluş Savaşı’nın çoban ateşinin yakıldığı günün yıl dönümü.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919’ta, kurtuluşu saraylarda değil, milletin tertemiz sinesinde arayanlar harekete geçti. Aziz milletimiz vatan ve hürriyet aşkıyla, devrin egemen güçlerine karşı savaş meydanlarında tarihin gördüğü en büyük zaferlerden birinin mümessili oldu. Büyük mücadele savaş meydanlarının ardından “çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” şiarıyla sürdü. Atatürk’ün ifadesiyle, türlü düşmanlarla kanlı mücadeleler, yıllarca süren savaş ve arkasından gelen aralıksız devrimler sonrasında, “Uçurumun kenarında yıkık ülke”, “İçeride ve dışarıda saygıyla tanınan yeni vatana” dönüştü. Ülkemizin kurucuları, ülkenin geleceği olarak gördüğü gençlere o kadar önem verdi ki, bu kutlu mücadelenin başlangıç tarihi 19 Mayıs’ı, ülkenin geleceği olan gençlere bayram olarak hediye etti.

Cumhuriyetimizin kuruluşundaki bu anlayışa karşın, bugün, geleceğimizin teminatı gençlerimizin durumu, ülkemizin kurucularının öngördüğü yerin çok gerisindedir. Ülkemizde işsiz sayısı 9 milyona dayanmış ve dünya üzerindeki 96 ülkenin nüfusunu aşmıştır. Her dört gencimizden biri, ne bir işte çalışmakta ne de okumaktadır. Taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerimiz evde oturup ailelerinin eline bakmakta ve artık “ev genci” olarak adlandırılmaktadır. Üniversite mezunu işsiz sayımız hala 1 milyonun üzerindedir. Artık ülkemizde iş bulmak da tek başına bir anlam ifade etmemektedir. Ülkede çalışacak bir iş bulanların yarısından fazlası açlık sınırının altındaki asgari ücret veya civarında ücrete talim etmek zorunda kalmaktadır. Çalışan da çalışmayan da açtır. Bu şartlar altında ülkemizin gençleri, maalesef artık hayatlarını başka ülkelerde kurmanın peşinde koşmaktadır.

Oysa Türkiye için yoksulluk, işsizlik kader değildir. Bu ülke, gençlerine başka ülkelerdeki akranları kadar sürede, onlar kadar çalışıp üretecek ve kazanacak eğitimi verebilecek kapasitededir. Sorunlar büyüktür ama çözümsüz değildir. Biz, demokrasiyi ve hukuk devletini yeniden ayağa kaldıracağız. Üreterek, hakça paylaşarak, ülkemizi yeniden gençlerin geleceğe umutla baktığı bir ülke haline getireceğiz. Biz, “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiç bir zaman umudumu yitirmedim” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidenleriz. Şartlar ne kadar zorlu olsa da Bunu mutlaka başaracağız.

Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı bir kere daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.