Bodrum Gündem

Fatih Bozoğlu ile Sokağın Gündemi 23 Mayıs 2023

Türkiye’de en önemli gündemi Ata İttifakı’nın ve Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceğinin belli olmasıydı…

Cumhurbaşkanı Seçiminin ilk turunda Ata İttifakı‘ndan aday olan Sinan Oğan, seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Aslında bu konuda çok konuşmaya gerek görmüyorum. Sadece birkaç cümle ile görüşümü maddeler halinde dile getirmeye çalışacağım;

  • Sinan Oğan kıvrak dönüşümü gerçekleştirdi.
  • Sık sık parti değiştirmesiyle tanınan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den ilk destek açıklaması geldi. Çelebi, “Milli Cepheye hoş geldiniz…”
  • Ata İttifakı bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır…”
  • İttifakın diğer bileşeni Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz, Milet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldığını daha önceden duyurmuştu.
  • Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklaması ile Ata İttifakı da dağılmış oldu.

Özgür Özel neden Muğla’ya geldi?

Bu arada CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel Milas ziyaretinin ardından Bodrum’a geldi ve partililere seslendi. Özgür Özel Yatağan, Menteşe, Köyceğiz ve Fethiye’de de yine partilileri buluşacak.

Akla şu sorular geliyor;

  • Özgür Özel gibi popüler bir isim seçime çok az bir süre kala neden Muğla’ya geldi?
  • Kritik bir süreç yaşanırken, Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 75 oy veren Muğla yerine, Kılıçdaroğlu’na daha az oy veren Düzce, Sakarya, Niğde, Kırıkkale, Erzurum, Yozgat, Amasya ve benzeri birçok ile gitseydi daha mı iyi olurdu?
  • Özgür Özel Bodrum gibi açık ara Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bir ilçe olmasına karşın (hiç de beklemediğim şekilde) pek az insana hitap etti.
  • Konuşmasında en önemli bölümü terör konusundaydı. Kemal beyle PKK’nın militanlarını aynı videoda ordaymış gibi göstermelerinden, Karayılan’ı bir zoom toplantısı yaparmış gibi göstermek için sipariş verdiklerini söyledi. Şikâyetleri üzerine Interpol 22 tane sahteciyi yakalayıp, tutuklatıldığını söylemesi çok dikkat çekiciydi.
  • En önemli konulardan biri de Kılıçdaroğlu’nun Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacağı yönündeki kara propagandaya da; “Her kim ki Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmayı aklından geçirmektedir, Allah onun bin kere belasını versin…” şeklinde çok net bir yanıt verdi;
  • İlk turda seçmenin bir kısmından oy alan Sinan Oğan çeşitli görüşmelerin sonunda ilk turdaki tezlerini terk ettiğini söyledi.
  • Özgür Özel konuşmasını; “Geçen Pazar Tayyip Erdoğan’a oy vermeyenler gelir oy kullanırsa seçimi biz kazanıyoruz…” sözleri ile tamamladı.
  • Bu konuyu da “Özgür Özel neden Muğla’ya geldi?” sorusuyla tamamlamak istiyorum.

Bu arada CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere 6’lı masa bileşenlerinin çalışmalarını hızlandırması gerekiyor. Lakin gördüğüm kadarı ile moralleri bozuk. Türkiye İşçi Partisi ise 15 Mayıs sabahı tüm yurtta yoğun bir şekilde “Oylar Kemal Kılıçdaroğlu’na” sloganı ile sokakta çalışmaya başladılar. Bu sosyalistler hep böyle zaten. Yenilseler bile küllerinden yeniden doğuyorlar ve mücadele ruhlarını hiç kaybetmiyorlar. Özellikle Aslan sosyal demokratların onlardan öğrenmesi gereken çok şey var. Sokakta sadece onlar var sanki.

Ama yine de CHP kadınları ve gençlerine de haksızlık yapmayalım. Her zaman olduğu gibi sokakta yine onlar var…

Muharrem İnce hastaneye kaldırılmış…

Bu arada duymayanlar için tekrar etmiş olalım. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, aşırı yorgunluk nedeniyle Ankara’da özel bir hastanede müşahede altına alınmış. Tedavisi yapılan İnce, aynı gün taburcu edilerek evinde istirahate çekilmiş. Sonra da bir tweet atmış; “Tedavi gördüğü hastanede odadan fotoğraf paylaşan İnce, “Bugünü hastanede siyasetin dışındaki bir gündemle geçirdim. Hakkımda bazı söylentiler çıkarıldığını duyuyorum. Tümü gerçek dışıdır. Arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten bütün dostlarıma teşekkür ederim…” demiş.

Cumhur ittifakı cephesi Muğla’da çok sessiz ve derinden çalışıyor…

Bu arada Muğla Cumhur ittifakında hiç ses yok derken bu gün AK Parti Basın bürosundan bir haber düştü;

Haberin başlığı “Cumhur İttifakı Muğla İl Başkanlarından Seçmene Davet”

AK Parti Muğla İl Başkanlığında yapılan açıklamada, AK Parti Muğla İl Başkanı Av. Gültekin Akça, Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat , Yeniden Refah  Partisi Muğla İl Başkanı Yılmaz Elçin katıldı.

İl Başkanları yaptıkları açıklamada seçmeni sandığa davet ettiler ve şu ifadelere yer verdiler.

“14 Mayıs’ta yapılan seçim sonuçları ile seçim öncesi anketlerle yapılmak istenen olumsuz algı milletimiz tarafından yıkılmıştır. Cumhur İttifakı olarak dün olduğu gibi bugün de hep birlikte aynı gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Sonuçtan hiçbir şekilde şüphemiz yoktur.  Ancak çalışmayı da elden bırakmıyoruz. 14 Mayıs seçimleri öncesinde olduğu gibi bugün de milletimiz yine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındadır.   Cumhurbaşkanımız güçlü bir destekle yine kazanacaktır. Bizler Cumhur İttifakı İl Başkanları olarak seçmenimizden rehavete kapılmadan 14 Mayıs’ta olduğu gibi 28 Mayıs’ta da sandıklara giderek oylarını kullanmalarını istiyoruz.”

Gelelim yerel gündemimize;

Misli.Com Türkiye Basketbol Ligi Özgür Adıgüzel Sezonu 30. hafta maçları kapsamında kendi evinde Final Spor ile mücadele veren Bodrumun takımı Çağdaş Bodrum Spor, iki sezon boyunca evinde mağlubiyet almadan ligi tamamlayarak şampiyonluğunu ilan etti.

Tam olarak ifade etmekte zorlanıyorum ama bir şey eksik. Sanki biraz yerli boylu desteğine ihtiyaç var. Dağlarca Yüksel takımın altyapısı ile ilgili düşüncelerini sorduğumuzda, birkaç yıl içinde alt yapıda önemli atılımlar olacağının müjdesini verdi. Eğer yerli boylu gençler Çağdaş Bodrumspor Basketbol Takımında oynamaya başlarsa işte o bahsettiğim eksik ruh tamamlanmış olur diye düşünüyorum.

Fakat şunu net olarak söylüyorum; Dağlarca Çağlar ve ekibi çok emek harcadılar, alınteri döktüler. Emeği geçen herkesi çok ama çok kutluyorum…

Bu arada Dağlarca bey çok önemli bir noktaya da dikkat çekti;

Dağlarca Yüksel; “Bodrum sadece Turizm değil. Turizmin yanında başka neler koyabiliriz sorusunun cevabı aslında sportif faaliyetler. Ben Bodrum’da sezonun uzatılması anlamında bunun çok başarı sağlayacağını düşünüyorum. Bodrum’a sadece basketbol değil ekstrem sporlar, futbol, voleybol, hentbol gibi spor dallarından çok başarılar geliyor. Bodrum bir eğlence şehri olabilir. Eğlence de sadece deniz, kum, güneş, gece hayatı değil spor aktiviteleri ve bu tür faaliyetleri de kapsıyor…” şeklindeki sözlerini de çok önemsiyorum…

Mümtaz Ataman Caddesi asfalt çalışmaları tamamlandı…

Hani benim dayak yediğim 3 bin metre uzunluğunda olan Mümtaz Ataman Caddesi var ya işte o cadde, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfalt çalışmaları ile birlikte yol çizgi çalışmaları da tamamlanarak, levha montajına başlandı. Bu proje 45 milyon 984 bin 600 TL’ye mal oldu.

Bu sene Ortakent halkı çok acı gördü…

Ortakent Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Sandık ailesi gıda ya da bilinmeyen bir nedenle zehirlendiler. Fenalaşan anne ile 3 çocuğu Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alınmış ancak annesinin sütünden zehirlendiği sanılan 6 aylık Uraz Sandık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Anne İnci Sandık ve oğlu Taha Sandık’ın hayati tehlikesi bulunmazken 6 yaşındaki Karya Sandık, Bodrum’daki ön tedavisinin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak gece yarısı Karya Sandık’dan da kötü haber geldi. 6 yaşındaki Karya Sandık yaşama veda etti.  

Cenaze töreninde de acı ve gözyaşı vardı.

Son durum; İnci Sandık ile oğlu Sezai Talha’nın hastanede tedaviye alındığı, emzirdiği 6 aylık bebeği Uraz ile 6 yaşındaki kızı Kayra’nın yaşamını yitirdiği olayda, evi haşerelere karşı ilaçlayan ve ilaçlama şirketinin de sahibi olan H.K, tedbiren tutuklandı.

Yaşanan olay gıda mı yoksa haşere ilaçlarından mı kaynaklı olduğu otopsi raporlarının tamamlanmasının ardından belli olacak.

Bu arada iki evladını toprağa veren anne İnci Sandık tekrar rahatsızlandı. İnci Sandık Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedaviye alındı. Tedavisi süren oğlu Sezai Talha’nın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Soruşturma devam ediyor.

Deştin de kurulacak Çimento Fabrikası hem çevreyi hem de işçileri öldürüyor…

Çimento fabrikasında bir işçinin yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak Deştin Çevre Platformu ve Dev-Yapı-İş cinayet ile ilgili fabrika inşaatı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, EMEP, CHP, TKP, TİP, YSP, Muğla Tabip Odası, MUÇEP, Menteşe Belediye Meclis Üyesi Ferah Gümüş, Muğla Yeşil Yaşam Derneği temsilcileri de katıldı.

Basın açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı;

Fabrikada çalışan Emekçilere sesleniyoruz Yalnız Değilsiniz!

Bizler sizinleyiz, birlikte güçlüyüz!..

Yetkili kurumlara sesleniyoruz bu inşaatı durdurun!

Bundan sonra yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan Muğla Çimento AŞ kadar sizlerde sorumlu olacaksınız…

Ne Bir Tek Canımızdan Ne De Doğamızdan Vazgeçmeyeceğiz!

 Bizler ölmek değil yaşamak istiyoruz.

 Doğamızı koruyarak…Ekmeğimizi zehirlemeden emeğimizle yaşamak istiyoruz

Muğla’da Çimento Fabrikası İstemiyoruz!

Çimentocu Şirket Muğla’yı Terket!

Son haberimiz;

Yalıçiftlik halkı isyanda…

Dün Yalıçiftlik ahalisi ile bir araya geldik.

Bir sorduk, bin ah işittik.

Yalıçiftlik halkı Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyelerine seslerini duyuramadıklarını söyleyerek isyan ediyorlar. Yoldan kalkan toz topraktan yılmışlar ve yetkililerden bir çözüm bulmalarını bekliyorlar. Yol kenarlarındaki bağ bahçe, meyve ağaçları, güller toz topraktan görünmüyor. Restoranlar, berberler, kahvehaneler, bakkallar da toz toprak içinde. Artık baş edemiyorlar ve yetkilileri de uyarıyorlar. “Sekiz ay sonra seçim var, sakın bize oy istemek için gelmeyin, yoksa kalbinizi kırarız…” diyerek, özellikle yerel seçimlerde sandığa gitmeyerek protesto edeceklerinin sinyallerini veriyorlar. Hatta 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde bile sandığa gitmeyerek yerel yöneticiler ve milletvekillerini protesto etmeyi düşünüyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.