Bodrum Gündem

Uçurtma Şenliğinde Disleksi Farkındalığı

17.Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali bu yıl; 14 yaşındaki moda lisesi öğrencisi Sevinç Su Karlıova’nın “Disleksi (Özel Öğrenme Güçlüğü) Farkındalığı” için hazırladığı, Türkiye’de bir ilk olan ve Yeşilçam’ın ünlü sinema sanatçısı Bahar Öztan’ın da farkındalık için mankenlik yaptığı; “Akran Zorbalığına Hayır” adlı sloganlı dislektik T-shirtler den oluşan kapsül kolleksiyonu defilesi festivale damga vurarak duygusal anlar yaşattı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un en kalabalık halk organizasyonu 17. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali bu yıl 15.000 kişinin katılımı ile rekor kırarken; Aileleriyle alana gelen çocuklar uçurtma uçurarak keyifli bir gün geçirdiler. 14 yaşındaki moda lisesi öğrencisi Sevinç Su Karlıova ilk dislektik şiir kitabı olan “Ben Senle Büyüyorum Hayat” la ilk dislektik şair olurken; Kitapta yer alan sözlerden oluşan “Disleksi Farkındalığı” için hazırladığı ve yine Türkiye’de bir ilk olan “Akran Zorbalığına Hayır” adlı sloganlı dislektik T-shirtler den oluşan kapsül koleksiyonu ve defilesi ile festivale damga vurarak duygusal anlar yaşattı.

Karlıova’nın fotoğraflarının ve sözlerinin yazılı olduğu t-shirtleri giyen çocuk ve yetişkin mankenler sahnede disleksi farkındalığı için defile sunarken; 7 yıldır kanserle mücadele eden Yeşilçam’ın ünlü sinema sanatçısı Bahar Öztan’da küçük modacı Sevinç Su Karlıova’nın koleksiyonundan ”Biz Eşit-iz” adlı sloganlı tişörtü giyerek mankenlik yaptı.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal yaptığı konuşmada küçük modacı Sevinç Su Karlıova’yı kutlayarak akran zorbalığının Ülkemizin kanayan bir yarası olduğunu vurguladı ve çözümünün ailelerdeki demokrasi kültürü ve empati duygusunun oluşturulması ile sağlanabileceğini söyledi.

Slow Kite Fest & Day organizasyon başkanı Miyase Karlıova da; “Dünyada Albert Einstein, Pablo Picasso, Leonardo da Vinci, Walt Disney, Thomas Edison, Sylvester Stallone, Agatha Christie, Steven Spielberg, Jamie Oliver, Tommy Hilfiger, Tom Cruise, Stephen Hawking, John Lennon, Wolfgang Amadeus Mozart, gibi çok ünlü disleksi var. Siyasette, sanatta çok sayıda ünlü isim var. Disleksi bir hastalık değildir. Disleksi çocuklar; onlar için özel okullar olmadığından dolayı kaynaştırma öğrencisi sıfatıyla ayrıştırılıyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Mustafa Kemal Atatürk gibi çocuklarımıza değer vermek zorundayız” dedi.

Dünya’da “Slow Kite Fest” (sakin uçurtma festivali) litaratürü nün ilk halkasını oluşturarak bu yıl bir ilkede imza atılan 17. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali’inde; Bodrum’dan dünyaya bir armağan yolladı. Ayrıca “World Slow Kite Day” ( Dünya sakin uçurtma günü)’de ilk defa bu kapsamda Bodrum’da kutlandı… Bu yüzden de bu günün özelliği olan kargıdan uçurtmalar yapıldı ve mahalle oyunları yarışmaları düzenlendi. Dijitale karşı çocuklara doğal eğlence ve sosyallik aşılandı. Geleneksel uçurtma yarışmalarında da 8 kişi bisiklet ödülleri kazandı.

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boder’in destekleri ile Miyase-Serdar Karlıova Organizasyon tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali “Eğitim İçin Engelleri Gökyüzünde Kaldıralım” sloganı ile ücretsiz yiyecek-içecek ikramlarının yanı sıra sadece Gülümser-Mehmet Danacı İlköğretim Okulu okul aile birliğinin sattığı uçurtmalarla Uçurtmalar Eğitim için adeta bir birer tuğla oldular. Okul öğrencileri ve öğretmenlerinin konserleri  ve danslarının yanısıra, Kazak dans grubunun gösterileri, Bodrumlu sanatçı Ender Kasal ve Sahne Didem’de sahne performansları da göz doldurdu. Palyaçolar, yüz boyama ve rus animatörlerle mini klüp danslarıyla dopdolu bir programla devam eden organizsayon da binlerce uçurtma bu yılda Bodrum semalarını şenlendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.