Bodrum Gündem

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsünde Fırst Lego Leauge Explore Fırtınası Esti

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsünde Fırst Lego Leauge Explore Fırtınası Esti

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü Bilim Kahramanları Derneği iş birliği ile Muğla İl çapında First Lego Leauge Explore Festivalini okul kampüsünde gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Festival 6-10 yaş arası çocukların kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan minimum 4 maksimum 10 kişiden oluşan takımların katıldığı Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır.

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü Robotik Takımı Wind of Bodrum’la birlikte, Muğla ve ilçelerinden 12 takımın katıldığı organizasyonda takımlar, Temiz Enerji-Sürdürülebilir Enerji temalı modellerinin tanıtımını yaptılar.

Alanlarında uzman; Onur Ercan, Fatih Tatar, Tuğba Kale, Özay Kartal, Fatma Yavaş Gözlemci Ekibi olarak festivale destek verirken, 17’i gönüllü öğrencinden oluşan 33 kişilik gönüllü ekibi de festivalin tüm operasyonunu hassasiyetle yönettiler.

Yenilikçi Kaşifler Ödülünü, Özel Ortaca Final İlkokulu Takım Yıldızı Takımı ve Bahçeşehir Koleji Ortaca Kampüsü BK Pro Takımı.

Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülünü, Özel Profesyonel İlgim İlkokulu Pikod Takımı ve Bodiko İngilizce ve Kodlama Bodikobots Takımı.

Usta Yazılımcılar Ödülünü, Ted Bodrum Koleji Takımı, Bodiko İngilizce ve Kodlama Robodiko Takımı ve Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü-Wind Of Bodrum Takımı.

Hayallerimiz ve Fikirlerimiz Posterde Ödülünü, Bodrum Marmara Koleji Elektrostar Takımı,

Duyarlı Kaşifler Ödülünü, Royal Team Takımı, Üreten Çocuklar Akademisi Sifigu Takımı ve Özel Ortaca Final İlkokulu Takımyıldızı 2 Takımı.

Kaşifler Bir Arada Ödülünü, Code Campers Takımı kazandı.

Festival boyunca öğrenciler daha güzel bir dünya için tasarladıkları modelleri gözlemcilere ve ziyaretçilere anlatırken aynı zamanda spor, sanat etkinliklerine ve fen deneylerine katılarak eğlenceli vakit geçirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.