Bodrum Gündem

Dragon Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı 

Dragon Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı 

Bodrumda bu yılki Dragon Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı. Yelkenciler ve izleyiciler Dragon sınıfının tarihindeki en heyecan verici yarışlarından birine 29 Mayıs – 2 Haziran tarihlerinde tanık olacak!

Bodrum Gündem Haber

Bodrum, baharı sonlandırıp yazı başlatan bu eşsiz dönemde herkes için unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Sadece bir yarış olmanın ötesine geçen Dragon Dünya Şampiyonası, Dragon sınıfı teknelerinin tarihini ve mirasını da kutluyor. Bu etkinlikte yarışan yelkencilerin beceri ve adanmışlıkları, inanılmaz atletizm becerileri ve kararlılıkları kazananı belirleyecek. Bodrum’da bu yılki şampiyona için geri sayım başlarken, yelkenciler ve izleyiciler Dragon sınıfının tarihindeki en heyecan verici yarışlarından birine 29 Mayıs – 2 Haziran tarihlerinde tanık olacak!

Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslararası Dragon Birliği (IDA), Türk Dragon Birliği (TDB) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından, dünya yelkenciliğinde bir marka olan Bodrum’da Arar Petrol A.Ş. ana sponsorluğunda bu yıl ilk defa düzenlenecek olan 2023 Dragon Dünya Şampiyonası’na günler kala heyecandan nefesler tutuldu.

29 Mayıs, 2 Haziran tarihlerinde Türkiye, İsviçre, Portekiz, İngiltere, Macaristan, Avustralya, Belçika’dan 30’a yakın ekip 100’e yakın yelkencinin katılımı ile gerçekleşecek yarışmalarda dünyanın dört bir yanından gelen yelkenciler heyecan verici ve prestijli tekne yarışlarında mücadele edecek.

Katılımcılar Kraliçe II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip’e düğün hediyesi olarak verilen ve yarışları onurlandırmak üzere Arar Petrol A.Ş. tarafından özel olarak Bodrum’a getirilen Dragon sınıfının efsanevi teknesi Bluebottle’ı da 2023 Dragon Dünya Şampiyonasında görme fırsatı bulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.