Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye tarihi bir seçime gidiyor

    Bu seçim ya Atatürk Türkiye’si, ya da Hüda Par Türkiye’si seçimidir. Ya laik bir Türkiye, ya da din ile siyasetin iç içe girdiği bir Türkiye’dir.

    Bir başka deyişle ya çağdaş, modern Türkiye, ya da çarşafa bürmüş bir Türkiye’dir.

    -Bu seçimin tek bir gündemi vardır. Gerisi teferruattır.

    Cumhuriyet’in 100. Yılını ikinci raunt gibi görenlerin tekrar eskiye dönmesi ile Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği modern, çağdaş batıyı örnek alan Türkiye’nin devamının referandumudur.

    Bu seçim, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin devam edip etmeyeceğinin bir referandumudur.

    Bu seçim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Egemenlik Kayıtsız, şartsız milletindir. Sözünün devam edip etmeyeceğinin bir referandumudur.

    -Türkiye bir büyük yol ayırımındadır.

    Türkiye 21 yıllık bu iktidar döneminde, bölüne bölüne bir harap ülke olmuştur. Bu ülke de artık birlik ve beraberlik ruhu kaybolmuştur. Bunu tekrarı için bu bir seçim değil, gerçek bir referandumudur. Bu seçim geleceğimizin referandumudur.

    Türkiye’yi son 100 yılda birleştiren iki ortak unsur vardır.  Biri laik İslam Dini ile çağdaş, modern Atatürk felsefesidir. Bu Atatürk modeli aynı zaman da dünya da bir yönetim modeli olmuştur.

    Ancak bu model maalesef son 21 yıllık iktidar döneminde dejenere olmuştur. Bu birleştirenler arasında bölünmeler ve ayrışmalar ve kamplaşmalara yol açmış ve birlik ve beraberlik yok olmuştur.

    İşte bu nedenle bu ayrılanların birleşenleri tekrar bir araya getirilmelidir.

    -Türk ulusunu ortak birleşenleri Atatürk ve laik İslam dini olmuştur.

    Sokakta, camide, stadyumda tekrar birlik ve beraberliği getirecek Atatürk ruhunun bu seçimin kazanımı olmalıdır.

    Bu ülkede herkesin eşit olarak, birbirinden üstün olmayacağı, toplumun tümünü kucaklayacağı, ayrıştırmayan bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı vardır.

    Bu duygu ve düşüncelerle, ulusça mutlu olacak bir Türkiye’yi düşünerek oyunuzu kullanın.

    Daha güzel bir Türkiye için güzel bir seçim dilerim.

    Sevgilerimle Bodrum Paşatarlası

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.