Bodrum Gündem

CHP’de Üzücü Haber

Sandıklar kapanmadan bir saat önce CHP Genel Merkezi’ne gelen haber, Kemal Kılıçdaroğlu ile çalışanları ve gazetecileri de üzdü.

Emin Varol/ANKARA

14 Mayıs’ta ilk turu tamamlanan seçimlerde, parlamento çoğunluğunu, Cumhur İttifakı’na bırakan CHP Genel Merkezi, 2. Tur sonuçları için hazırlandığı sırada gelen, üzücü bir haberle sarsıldı.

  1. tur seçimlerinde oyunu Ankara’da kullanan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını izlemek için CHP Genel Merkezi’ne geldi.

Genel Merkez, 14 Haziran’da olduğu gibi, yerli ve yabancı gazeteciler ile Millet İttifak’ının kurmayları için hazırlandı. Binanın çevresi demir bariyerler ve polislerle çevrildi. Gazeteciler ve davetliler dışında yaka kartı olmayanlar içeri alınmıyor. Genel Merkez’in bahçesi, 14 Mayıs’ta olduğu gibi TV kanallarına ve canlı yayın ekiplerine ayrıldı. Giriş katının tamamı da yerli ve yabancı gazeteciler için hazırlandı ve yemek servisi yapıldı. Seçim sonuçları bahçeye ve giriş katına yerleştirilen tv ekranlarından izlenecek. Yayın yasağının kalkmasıyla birlikte genel merkezin daha da hareketlenmesi bekleniyor.

Gazeteciler, binanın üst katlarına çıkamıyor. Millet İttifakı’nın kurmayları 2. kata konuşlandı. İletişim merkezi ise 4. katta görev yapıyor. Genel Başkan katında ise Kemal Kılıçdaroğlu, yakın kurmaylarıyla çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu akşam saatlerinde sandıklar kapanmadan önce binaya geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Millet İttifakı’nın liderlerinin de CHP Genel Merkezi’ne gelmesi bekleniyor.

Bu gecenin sözcülüğünü, 14 Mayıs’ta olduğu gibi İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş yapacak. Saat 17.00 de kapanacak sandıklardan gelen sonuçlar CHP Genel Merkezi’nde takip edilecek. Oy sayım işlemlerinin kısa sürede tamamlanacağı ve saat 22.00 civarında gayrı resmi sonuçların alınabileceği ileri sürülüyor.

ŞERO Hastalandı…

Ancak, sandıklar kapanmadan önce CHP Genel Merkezi’ne üzücü bir haber geldi. Kader seçimi haline gelen 2. tur sonuçlarından önce gelen haber, genel merkez çalışanları ve gazeteciler ile hayvanseverleri de üzdü.

18 yıl önce CHP Genel Merkezi inşaatı sırasında doğan ve kısa sürede, “Türk siyasetinde önemli bir ikon” haline gelen ŞERO isimli kedinin hastaneye kaldırıldığı haberi geldi. Guatr sorunu olan ŞERO’nun hayati tehlikesi olduğu, çok yaşlandığı için bir daha genel merkeze dönemeyeceği de iddia edildi.

ŞERO 7 ay önce de hastaneye kaldırılmıştı. Ancak iyileşerek taburcu olduktan sonra yine CHP Genel Merkezi’ne dönmüştü. O tarihten sonra da kendisine itina ile bakılıyordu.

13.Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre önce ŞERO’yu kucağına alarak, seçim çalışmalarını anlatmıştı. Kemal bey ŞERO’ya da bir de söz vermişti. “İktidara gelince yaş mamayı, lüks olmaktan çıkaracağına” söz veren ŞERO’nun sağlığı ile çok yakından ilgileniyor.

CHP, “maskot” haline gelen ve 18 yıldan bu yana birçok seçim sonucuna tanıklık eden ŞERO’suz bir kader seçimi yaşıyor.

ŞERO’nun yediği mamalara harcanan paralar, Anayasa Mahkemesi’nin gündemine bile girdi. Yüksek Mahkeme, CHP Genel Merkezi’nin ŞERO’nun yediği mamalara harcanan paraları fazla bularak, uyardı.

Korsan kedi…

2.tur sonuçlarının izlendiği sırada, ŞERO’nun yokluğunda, ona çok benzeyen bir kedinin gazetecilerin ayakları arasında dolaştığı görüldü. Gazetecilerin “korsan kedi” dedikleri kediyi, görevliler yakalayarak dışarı çıkarmak için seferber oldu. Henüz isim verilmeyen bu kedinin, binanın dışında yaşadığı, ŞERO olduğu için içeri giremediği belirtildi. Görevliler, hastanede olan ŞERO’nun yerini almak isteyen kediyi yakalayarak dışarı çıkardı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.