Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum adına gerçekten çok üzgünüm!

    Bu sefer Bodrum’a geldiğimde Bodrum’un dokusuna uygun olmayan, medeniyetten uzak. Hal ve hareketlerini topluma göre belirleyemeyen, kaba, saba tiplerin Bodrum’un sahillerinde öbek, öbek toplandığını ve turizimi tehdit ettiğini gördüm.

    -Tek bozulmayan yer dediğimiz Bodrum adına gerçekten çok üzüldüm.

    Bodrum merkezin en korunmasız, en bakir ve en güzel Paşatarlası mevkiini bilen bilir.

    Burada Bodrum’un gün batımı bir başka olur. Burada Bodrum kalesi ile birlikte Bodrum’un silüetini farkındalık yaratacak bir şekilde görebilirsiniz.

    -Ancak bu sene bu güzelliği gölgeleyen magandalar var.

    Ancak gündüzü de akşamı artık bu magandaların gölgesinde nasıl yaşanacak merak ediyorum. Bu olumsuz gelişmeyi kendi adıma ve Bodrum adına çok üzücü buldum.

    Burada niyetim asla insanları küçümsemek ya da üstten bakmak asla değildir.

    Şimdiye kadar böyle bir rahatsızlığı yaşayıp ve kaleme almadığıma göre rahatsız edici şeyler yaşanmıştır demektir.

    -Bu tipler hayatında sanki hiç mayolu kadın görmemiş.

    Neler rahatsız ediciydi derseniz?  Bir kere mayo yerine, külot ile denize giriyorlar. Kadınlara bakışlarından tutun denizde bağırıp, çağırmaları bağıra bağıra şarkı söylemeleri, yüzme desen yüzme değil. Saçma sapan hareketleri bir anda çevredekileri rahatsız ediyor ve bunu kalabalık bir gurup olarak yaptıkları için görsel kirlilik yaratıyor.

    Açıkça dün yaşadıklarımı Paşatarlası’nda olanlar yaşadılar ki, asayişin sağlanması için polisi aradılar.

    Bir yığın polis Paşatarlası’na intikal etti. Bunun üzerine bende bu tespitleri kaleme aldım. Yıllardır Bodrum da Paşatarlası’nda yaşıyorum böyle bir manzara ile karşılaşmadım. Polis’te sahilde bu magandaları dizayn etmek için gelmemişti.

    -İşte bugün Suriyeli magandalardan şikâyetçiysek kendi içimiz magandalarını nereye koyacağız?

    Türk turizmini bu magandalar da açıkça tehdit ediyor.

    Dün Paşatarlası’ndaki Türk tatilcilerde duydukları rahatsızlık üzerine polisi arayıp şikâyetçi olmuşlardı. Artık yabancı turistler ne hissetti bilemem.

    Ancak bu magandaların saçma sapan şamatalarından rahatsız olanlar bir anda sahili boşalttıklarına da tanık olduk. Buna nasıl bir çözüm bulunur o da çok zor görünüyor.

    Bu uyumsuz insanlar akşamları da aldıkları alkolün etkisi ile çevreyi ayrıca tehdit ediyorlar. Kumda çadır kuran mı derseniz ne kadar absürt görüntü varsa Paşatarlası’nda bulabilirsiniz.

    -Bodrum’un tanıtım elçilerinin kemikleri sızlıyordur

    Halikarnas Balıkçısından Zeki Müren’e kadar

    Bodrum’un tanıtılmasında büyük emekleri olan Rahmetli Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, sanat güneşimi Zeki Müren ve çok sayıda Türk filminde rol alanların yarattığı güzel Bodrum imajı bugün maalesef magandaların tehdidi altında.

    Ne diyelim umarım Bodrum’un üzerindeki bu maganda Karabulutu en kısa zamanda kaybolur. Yoksa Bodrum, eski Bodrum olmaktan çıkar.

    Sevgi ve Saygılarımla Paşatarlası Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.