Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    İsveç’te seçim biter herkes önüne bakar!

    Size yine İsveç’i anlatacağım. İsveç’te seçim atmosferinde bilindik her türlü rekabet tüm gücüyle yapılır. Seçimi kazanan kutlanır, sonrasında tebrikler yapılır ve ülke gündemi masaya yatırılır ve kaybedenler suskunluğa girip yeni seçilen iktidara destek verirler. Olması gereken de budur.

    -Çünkü seçimin amacı ülkenin önünü açmaktır.

    Ben öyle yaptım tepki aldım.

    Benim bir tarafım Türk ise bir tarafımda İsveçli. Yaklaşık 40 yıldır İsveç’te yaşadığım İçin bu tarafın bir anda öne çıkıyor.

    Onun için içgüdüsel bir tepki doğuyor.

    -Türkiye ne kadar kendini Avrupalı hissediyor ise bu tarafı ile bence Ortadoğulu.

    Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi en eleştirdiğim aday seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Seçimi kazandıktan sonra da tebrik eden bir paylaşım yaptım.

    -Bu paylaşım nedeniyle dostlardan tepki aldım.

    Benim gündemimde Türkiye ve onun içinde yaşayanların çıkarı vardır.  Gerisi teferruattır.

    Demokrasi için bir seçim yapılmıştır. Seçim öncesi iktidarın yapmış olduğu tüm haksız rekabeti ortada ve insanlar bunu görmesine rağmen yine de iktidarı TBMM’de birinci parti hem de ikinci turda da iktidarın liderini daha yüksek oranla seçmiştir.

    O zaman geri kalan tebrik ve kutlamadır. Yok, Suriyelilerin oyu ile kazanmış yok şu olmuş bu olmuş.

    Sonuçta seçim olmuş ve 5 yıllık bir gündem önümüzde ülkenin çözüm bekleyen bir sürü sorunu var. Elbirliği ile bu sorunları çözmek ülkenin en yapıcı beklentisidir.

    Sevginin ve saygının hiç bir zaman eksilmeyen bir Türkiye özlemi ile sevgi ve saygılarımla

    Paşatarlası Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.