Bodrum Gündem

Esnaf Odası ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bodrum için elele verdiler

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Esnaf Sanatkâr Odası Erdoğan Başeymez’i ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal insan gücünün daha nitelikli olması ile ilgili bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Bodrum Gündem Haber

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Esnaf Sanatkâr Odası Erdoğan Başeymez ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Y. Batuhan Giraz ile Mesleki Eğitim Müdürlüğünün faaliyetleri görüşüldü.

Esnaf Sanatkâr Odası Erdoğan Başeymez yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Ortakent’te ki Bodrum Esnaf ve Sanatkâr Odası Mesleki Eğitim Müdürlüğünün orada yapılan faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaptık. Üyelerimiz bazında ustalık belgeleri ve onun telafi programları var. Devletin sağladığı bu imkânlardan esnafımızın yanında çalışan çıraklarının faydalanması konusunda bilgilendirmeler yapacağız. Esnaf Sanatkâr odası olarak taşın altına elimizi koymaya varız. Ustalarımıza, eğitim alan çocuklarımıza ne kadar faydalı olursak, ne kadar topluma kazandırırsak ki devletin verdiği çok ciddi imkânlar var. Sigortanın, asgari ücretin bir kısmını devletimiz karşılıyor. Yarımada da bunu yaymak istiyoruz.”

İnsan gücünün daha nitelikli olması ile ilgili çalışma yaptıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Genel Müdürlüğünün istihdamda nitelik insan gücünü hayata geçirme ile ilgili yaptığı bir çalışmadır. İlçemizde yaklaşık 180 iş dalında kurslar açılıyor. Telefi Eğitim programları veriliyor. Geçen sene 200 olan nitelikli insan gücünü yani belgesel anlamda usta öğreticilik belgesi, kalfalık, çıraklık gibi belgeleri hayatına kazandırıp onların daha bilinçli ve istihdama daha faydalı olabilmeleri amacıyla yapılan eğitime öncülük ederek bu sene 700’e çıkarıldı. Bodrum’un potansiyeli daha fazla bu çalışan insan gücünün her şeyin eğitimle başladığı eğitimle biteceğine inandırarak aynı zamanda bakanlığın iş insanlarına istihdam sırasında ki katkı payını da belirli sınıflarda katkı veriyor. Öğrencilerimizin de iş hayatına daha güvenli ve bilgi sahibi olarak katılımını sağlıyor. Açılan her alan, her dalda ki meslek edinme ve bilgilendirme eğitimine tüm işverenlerin yanında çalışanların daha nitelikli kalifiye insanlar olması için bize katkı sunmalarını bekliyoruz. Esnaf Sanatkâr Odası bu anlamda bir lokomotif onlar bizim en büyük paydaşımız.” dedi.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Y. Batuhan Giraz’ın açıklaması şu şekilde; “7 meslek alanında eğitimiz devam ediyor. Bunlar; Elektrik, Güzellik ve Saç bakım hizmetleri, Metal Teknolojisi, Mobilya ve iç mekân tasarımı, motorlu araçlar teknolojisi, tesisat teknolojisi ve yiyecek içecek hizmetleri alanı. 1200 kayıtlı öğrencimiz var. 1 yıl önce bu rakam 200 öğrenci civarındaydı. 1200 öğrencinin 500’ü çırak, kalfa ve 700’ü de ustalık telafi. Ustalık Telafiye Bakanlığımızda çok önem veriyor. 6 ay içerisinde ustalık telefi belgesini alabiliyor bize kayıt olan bir öğrenci. Sektöre ulaşmamız halinde bu rakamın 2000’lere 3000’lere çıkacağını ümit ediyoruz. Hazırlıklarımızda bu yönde. Bakanlığımız çırak, kalfa programında da işvereni destekliyor. Çırak, kalfa öğrencilerinin 11. Sınıfa kadar asgari ücretin %30’unu bu yaklaşık 3000 lira civarında destek sağlıyor. 12. Sınıfta %50’sini 4.250 lira bugün ki asgari ücret üzerinden destekliyor. Bodrumda aslında 1 tane mesleki eğitim merkezi yok. Biz Mesleki Eğitim Merkezi olarak merkezdeyiz ama Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda bütün meslek liseleri mesleki eğitim merkezi oldu. Mumcular çevresinde ki işletmeler mesleki eğitime kayıt yapmak istediklerinde Mumcularda ki Okulumuza, Turgutreis’te Turizm okulumuza, Gündoğan’da Fahri Ilıcak Okulumuza, Merkezde Kız Meslek Lisesine doğrudan müracaat edebilirler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.