Bodrum Gündem

Meclis, Panayıra Döndü

TBMM’de yeni dönem başladı.

YSK kesin seçim sonuçlarını geç açıklayınca, milletvekillerinin mazbatalarını Meclis’e teslim etmeleri de gecikti. Cuma günü öğleden sonra, yemin töreni başladığında, milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyordu.

Aslında parlamento aritmetiği 14 Mayıs seçimleriyle belirlenmişti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, ilk tur seçimlerinden bir gün sonra, “belki mazbatasını alarak gelen milletvekili olur” diyerek, Meclis’teki hazırlıkları tamamlamıştı. Milletvekili hizmetleri için görevlendirdiği 50 kadar personel, 15 gün boyunca milletvekili bekledi. Ancak, gelen giden olmadı.

YSK, “bilinmeyen” bir nedenle, milletvekili kesin seçim sonuçlarını, 2. Turdan sonra açıkladı. Yasaya göre 3 gün içinde yemin töreni yapılacağı için, 600 milletvekilinin kayıt işlemleri de gecikti.

Kayıt işlemleri sırasında ise, yine tanıdık görüntülere tanık olduk.

“Gönlü bol” Milletvekilleri,  Ankara’ya eli boş gelmedi. Biraz da tanıtım amaçlı, seçim bölgelerinden getirdikleri ay çekirdeği, çeşitli meyveler, ekmek kadayıfı, baklava, kete gibi yöresel yiyecekler ile otantik örtüler dağıttı.

Meclis’in şeref kapısının önü 3 gün boyunca panayır gibiydi.

Afyonkarahisar Milletvekilleri kameralar önünde tepsi tepsi getirdikleri vişneli ve sade ekmek kadayıflarını üzerine koydukları kaymakla servis ettiler.

Aynı anda tekstil dünyası Denizli’nin Milletvekilleri de baklava tepsileriyle şeref holüne girdi. 3 milletvekilinin çeşitli tekstil ürünleri ile süsledikleri servis arabalarının üzerinde, elma, ay çekirdeği, sarı leblebi, kiraz gibi ikramlar da vardı.

Muğla Milletvekili Yakup Otgöz geldi

Trabzon vekilleri, ellerindeki tepsilerle Fiskobirlik’ten aldıkları fındıkları dağıtırken, içeriye AKP Muğla Milletvekili Yakup Otgöz girdi.

Yanında, “deneyimli” eski milletvekili, Yelda Erol Gökcan vardı. Milletvekili rozetini de Yelda Hanım takacaktı.

Otgöz yanında, “ikram” için bir şey getirmemişti ama meclis görevlileri kendisini bir adet karanfille karşıladı. Her yeni milletvekiline yaptıkları gibi, kolonya ve çikolata da ikram ettiler.

Ardından, Yakup Otgöz’e Halk Bankası’nda maaş hesabı açıldı. İki aylık yaklaşık, 150 bin lira tutarındaki maaşı da hemen hesabına yattı. Tokgöz isterse, bir maaş tutarında yani, 75 bin lira da düşük faizli kredi alabilecek.

İkramlar bitmedi. AKP Muğla Milletvekili Otgöz’e, 5 yıl boyunca kullanacağı iki ayrı GSM hattı bedava olarak verildi. Faturalarını da devlet ödeyecek. Bu kadar da değil. Otgöz’e, bir oda, 3 danışman ve “dokunulmazlık” da verildi.

Son olarak, Yakup Otgöz’ün parmak izi de alındı. Çünkü genel kurulda oy kullanırken bu parmak izi ile tanımlanacak

Bütün bu işlemler sırasında AKP Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’e, Yelda Hanım eşlik etti ve yol gösterdi.

İşlemler bittikten sonra da kameraların karşısına geçti ve Yakup Otgöz’e milletvekili rozetini taktı. Otgöz, Yelda Hanıma “kafasını tokuşturarak” teşekkür etti.

Son olarak yine kameralar karşısında aile fotoğrafı çekildi. Otgöz yanına, eşi ile Köyceğiz ve Seydikemer Belediye Başkanlarını alarak poz verdi.

Masalsı bir ifade ile “Otgöz, erdi muradına…”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.