Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrumlular büyük Zeybek Şölenine hazır

    8 Haziran’da Pendikspor’a bir facia yaşatacak olan Bodrumspor Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıracak.

    Muğla’nın şirin ilçesi Bodrum, tarihi bir başarıya imza atmak için adeta kilitlendi. Bodrumspor oyuncuları başta olmak üzere Bodrumlular, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tüm Bodrum Eyüpspor’u uzatma dakikalarında 2-0 yendikleri maçtan sonraki yöresel dansları, zeybek oynayarak 8 Haziran’da oynanacak final maçının provasını adeta yaptılar.

    Onun için Bodrumlular 8 Haziran’da oynanacak Pendikspor galibiyetinden sonra Büyük düğüne, çoşkuya, şölene, düğün alayına hazır. Bugünden söylüyorum, Türkiye Bodrum’da Muğla’da 8 Haziran’da çoşkulu Büyük düğüne, Zeybek Şölenine tanık olacak.

    -Buradan çıkış yok

    Kısacası Bodrum halkı ve Bodrumspor 7’den 70’e herkes Süper Lig’e inanmış artık buradan çıkış yok. Bir il olan Muğla’nın yaşatamadığı bir başarıyı bir ilçe olan Bodrum’un Bodrumspor ile yaşatması da ayrı bir anlam taşıyor. Zaten Bodrum, futbolun dışında basketbol ve Voleybol’daki başarılarıyla da adından bahsettiren bir ilçemiz.

    -Bu sefer Türkiye Pendikspor’u değil Bodrumspor’u konuşacak

    Türk futbol tarihinde Pendikspor deyince akla Türkiye Ziraat Kupasında Pendikspor’un 14 Aralık 1999 yılında Fenerbahçe’yi 2-1 gibi bir skorla yenip elemesi gelir. Onun için Pendikspor Fenerbahçe’nin karabasanı olmuştur. Şimdi Pendikspor’un karabasını Bodrumspor olacak.

    -Türk Futbol tarihi 8 Haziran’da Bodrumspor’un tarihi başarısını yazacak

    Türk futbol tarihi şimdi yeni bir tarih sayfasını 8 Haziran’da oynanacak Bodrumspor-Pendikspor finalinde Bodrumspor adına yazacak.

    Ben şimdiden iddia ediyorum, 8 Haziran’da tüm Türkiye Bodrumspor’un Süper lig’e çıkışını Bodrumspor’un bu sefer Pendikspor’a bir facia yaşattığını yazacak.

    -8 Haziran’da Bodrum’da Zeybek Şöleni var!

    Tüm Bodrum 8 Haziran’da Pendikspor maçından gelecek skora kilitlenecek. Oradan gelecek bir galibiyet tüm Bodrum’u sokağa dökecek. Bodrum’un her sokağı bir anda düğün alanına dönecek. Etrafında dönen binlerce insan zeybek oyununu oynayarak, Bodrum’da tarihi bir güne imza atacak ve o gün tüm Türkiye Bodrumspor’un bu başarısını ve Bodrum’u konuşacak.

    -Haydi Bodrum, inandın ve bu inanç seni o mutlu sona götürecek.

    Süper Lig’i her yönüyle de hak ettin. Şimdiden bu inançla seni kutluyorum. Bodrum 8 Haziran’daki Büyük Şölene hazır ol!

    Sevgi ile kalın Stockholm Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.