Bodrum Gündem

Spor Turizmi, Köy Halkının Da Ekonomik Gücü Olacak

27.03.2014
0
A+
A-

“Turizmin profesyonelleri artık biziz” diyen Başkan Mehmet Kocadon, alternatif turizm projelerini Dağbelen Halkıyla paylaşarak; “Spor turizmi için düşündüğümüz doğal spor güzergâhlarını Dağbelen Köyü’nden geçireceğiz. Böylece köy halkı da kendi ürettiği doğal, organik ürünlerini köye gelen turistlere satarak ekonomik bir güç el edebilecekler.”dedi. Nexium online

Bodrum Gündem/26 Mart 2014
Bodrum Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum’a bağlı Dağbelen Köyü ile Bodrum Yalıkavak Beldesi’ne bağlı Küdür kudur-mehmetkocadon (10)Mevkii’ne ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerine Dağbelen Köyü’yle başlayan Başkan Kocadon’u ilgiyle karşılayan vatandaşlar Başkan’a hoş geldiniz diyerek yerel seçimlerde de başarı diledi. Bütün köy halkı, Dağbelen Sağlık Ocağı önünde Başkan Kocadon için toplanarak sevgi gösterisinde bulundu. Ortakent Yahşi Belediye Başkanı olduğu dönemden beri yöre halkıyla bir gönül bağı olduğuna dikkat çeken Başkan Kocadon, konuşmasında şunları söyledi: “Yıllar boyunca size belediye başkanı olarak komşuluk yaptım. O dönemden beri sizleri çok iyi tanıyorum. Şu anda gördüğüm bütün tanıdık simalar, tanıdık yüzler gözleriyle diyorlar ki bana; şu 30 Mart bir gelse de, Mehmet Kocadon’u Bodrum’a belediye başkanı yapsak.”
“Turizmin profesyonelleri artık biziz order paxil
Organik tarımı destekleyici projelerini Dağbelen Halkıyla da paylaşan Başkan Mehmet Kocadon, tarımla turizmi tüm Bodrum Yarımadası’nın köylerinde olduğu gibi Dağbelen’de de buluşturacağını ifade ederek şöyle dedi: “Doğal spor güzergâhlarını Dağbelen’den geçireceğiz. Artık bu güzel Dağbelen Köyümüzün halkı da kendi ürettiği doğal ürünlerini, buraya gelen turistlere satabilecek. Yani ekonomik gücü hep beraber sağlayacağız. Bunlar çok önemli arkadaşlar. Eğer ekonomik gücümüzü yükseltemezsek, mutlulukları da yakalayamayız. Onun için de turizmi Dağbelen Köyü’yle buluşturacağız. Bunun sözünü de buradan veriyorum. Çünkü kendim de turizmden geçiniyorum. Turizm bizim için çok önemli, bu işin profesyonelleri de artık biziz.”

dagbelen-mehmetkocadon (11)Başkan Kocadon’a Küdür’de sıcak karşılama heap Combivent
Dağbelen Köyü’nün ardından, Küdür Mevkii’nde Yahya Gökmen’in Kafe’sinde Yalıkavaklı vatandaşlarla buluşan Başkan Kocadon, sevgi gösterileri eşliğinde coşkuyla karşılandı. Konuşmasında, uzun bir maratondan sonra, ilk kez kendini dinlenmiş hissettiğini ifade eden Mehmet Kocadon, “Çünkü beni burada aileden biri gibi karşıladınız. Esasında sizler beni çok eskilerden tanıyorsunuz. Şöyle bir hafızalarınızı zorlarsanız; 1987 yıllarından beri beni tanımaya başladınız. Burada ‘Güneş Bende’ adıyla bir site inşaatı yapılıyordu. O zamanlarda yol sahildendi. Hep buraya gelip gidiyorduk. O zamandan beri de sizleri tanıyorum.” diyerek Küdürlülerle olan bağlarının çok eskiye dayandığını vurguladı.

“Yalıkavak’ın ismi bile zaman zaman Bodrum’la yarışır hale geldi”
Başkan Kocadon, Yalıkavak’ın Bodrum Yarımadası’ndaki beldelere oranla büyük bir gelişim kaydettiğini de ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gerçekten Yalıkavak’a baktığımızda hem altyapısı olsun, hem üst yapısı ve yollarıyla olsun, belediye de kurulduktan sonra birçok beldenin önüne geçerek hızlı bir şekilde gelişmeye başladı. Hatta ben aynı zamanda yedi yıldır BOYTAV (Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı) Başkanlığı yapıyorum. Her yıl otuza yakın ülkede Bodrum’u tanıtıyorum. Yalıkavak’ın ismi bile zaman zaman Bodrum’la yarışır hale geldi.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.