Bodrum Gündem

Bodrum’da Kaptanlar Ayaklandı

21.04.2014
0
A+
A-

Yunanistan’ın İstanköy adası yakınlarında insan kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Yunan sahil güvenlik botu tarafından açılan ateş sonucu öldürülen Hataylı kaptan için yakınları ve Bodrumlu kaptanlar cenazenin verilmemesi ve resmi makamların duyarsızlığı nedeni ile protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı.

Purchase Retin-A Bodrum Gündem Haber Baclofen online

Öldürülen kaptanın ağabeyi Murat Ateş “Yunanistan ile son yıllarda inanılmaz bir dostluk ve barış çizgisini yakalamışken kardeşimin yok yere makinalı tüfek ile ateş açılarak öldürülmesi hiçbir insan haklarına sığmadığı gibi hukuksal yönleri ile de çok sakınca teşkil ediyor. Yunan hükümetinden bir an önce olayın aydınlatılmasını ve kardeşimin cenazesinin teslim edilmesini isterken aradan 5 gün geçmesine rağmen hiçbir Türk makamından bize şu ana kadar bir geçmiş olsun dileği ve yardım talebi gelmemesi bir vatandaş olarak acımızı arttırıyor, ölen bir Yunan veya ABD’li kaptan olsaydı dünya ayağa kalkmıştı” dedi.

14 Nisan tarihi gecesi Bodrum’dan aldığı yedi Suriyeli kaçağı Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) adasına götürüp bıraktıktan sonra geri dönerken   Yunan sahil güvenlik botundan açılan ateş ile yaşamını yitiren 29 yaşındaki kaptan Mustafa Ateş’in Cuma günü avukatı Cihan Çiçek ile İstanköy adasına giden ağabeyi Murat Ateş (Kaptan), kardeşi Mehmet Ateş, yakınları ve 80’ne yakın Bodrumlu kaptan ile Liman Başkanlığı ve marinada yürüyüş, alkışlı protesto ve basın açıklaması yaptı. Sık sık alkışlarla “Bodrum Kaptanına Sahip Çık” sloganları atan Türk bayrağı açan guruba polis  yürüyüş sırasında müdahale etti, yürüyüş sırasında slogan atılmamasını istedi.

Öldürülen ABD’li Veya Yunan Vatandaşı Olsaydı Dünya Ayağa Kalkmıştı… Proscar order

Yaklaşık 1 km. yürüyüş yaptıktan sonra Ateş’in göz yaşları içerisindeki yakınlarının arasında basın açıklaması yapan Murat Ateş “Yunanistan ile son yıllarda inanılmaz bir dostluk ve barış çizgisini yakalamışken kardeşimin yok yere makinalı tüfek ile ateş açılarak öldürülmesi hiçbir insan haklarına sığmadığı gibi hukuksal yönleri ile de çok sakınca teşkil ediyor. Yunan hükümetinden bir an önce olayın aydınlatılmasını ve kardeşimin cenazesinin teslim edilmesini isterken aradan 5 gün geçmesine rağmen hiçbir Türk makamından bize şu ana kadar bir geçmiş olsun dileği ve yardım talebi gelmemesi bir vatandaş olarak acımızı arttırıyor, ölen bir Yunan veya ABD’li kaptan olsaydı dünya ayağa kalkmıştı. Kardeşimin öldürülmesinde yoğun kuşkular mevcut, paraya pula ihtiyacı olan biri değildi, kaçakçılık iddiasına inanmıyoruz, teknesi bozulmuş arızalınmış ve açık denize sürüklenmiş olabilir. Yaptığımız araştırmada olayın Türk sularında olduğu iddialarına ulaştık, avukatımız aracılığı ile tüm bu olasılıkları araştırarak olay tüm yönleri ile aydınlanana kadar işin peşini bırakmayacağız. Kardeşimin ölümü nedeniyle uzun zamandır yakalanan Türk ve Yunan dostluk ilişkilerinin bozulmasını istememiz mümkün değil, ancak bu acıyı bize daha fazla yaşatmadan aydınlatsınlar ve kardeşimin cenazesini teslim etsinler” dedi.

Kaptanlar “Bu Olay Kaptanların Ege’de Can Güvenliği Olmadığını Gösterdi”…

Bodrum’da 25 yıldır kaptanlık yapan 46 yaşındaki Şinasi Sancan “Ege’de Yunan adaları ile Türk adaları ve karasuları birbirlerine çok yakın durumda, her an bir Yunanlı veya Türk bayraklı tekne , balıkçı , turistik yat motoru bozulup karşı tarafa sürüklenebilir, içerisinde tek bir kişinin bulunduğu bir botu çok güçlü motorlara sahip olan Yunan sahil güvenlik ekibinin durdurarak etkisiz hale getirebilecekken savaştaymışçasına üstelik makineli tüfek atışı ile öldürmesi bu sularda görev yapan askerlere veren komutanları binlerce kez düşündürmeli, Ege’nin barış ve dostluk gölü olmasını isterken kaptan Ateş’e sıkılan bu kurşunlar bu sürece ağır bir darbe vurdu, her an bir kaptan Yunanistan sularına veya terside olabilir Türk  sularına sürüklenebilir, ateş açılarak mı durdurulması gerekli” dedi.

Yaklaşık bir saat süren eylem sonunda Ateş ailesi, yakınları ve kaptanlar sessizce dağıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.