Bodrum Gündem

SURUÇ KATLİAMINA BODRUM’DAN TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

28.07.2015
0
A+
A-

Retin-A without prescription

Untitled-1Bodrum’da son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle, HDP’liler başta olmak üzere bazı siyasi parti, sendika ve dernek temsilcilerinin katılımıyla bir yürüyüş düzenlendi.

cheap Propranolol

Bodrum Gündem Haber
Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi’nden başlayan yürüyüşü Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş’ın da aralarında olduğu çok sayıda polis ekibi yakından takip etti. Tepecik Caminden başlayan ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüş, Bodrum Belediye Meydanında sona erdi.

cheap Topamax

Burada Bodrum Barış İnisiyatifi adına açıklama yapan Egemen Öztüregen, “Barış, özgürlük, yaşam, dayanışma kazanacak” dedi. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan canlı bomba eylemine tepki gösteren Öztüregen, açıklamasında şunları söyledi “IŞİD’in üzerine ölüm düşürdüğü Kobane’ye yaşamı götürmek için yola çıkmışlardı. Yanlarına yalnızca çocuklar için oyuncaklar, kitaplar ve hayallerini almışlardı. O karanlığın içine bir damla ışık düşürmek istiyorlardı. Kanlı bedenleriyle yere düştüler. Ama sesleri Kobane’li çocuklardan, doğacak çocuklarımızın kulaklarına bomba gümbürtüsünün boğamadığı bir umut fısıltısı olarak ulaştı. Onları unutmayacağız. Barışın, yaşamın, özgürlüğün zorbalığı, barbarlığı ve caniliği yenerek kazanacağı bir dünya için mücadele edeceğiz” dedi.
Saldırının sorumlularının adının da, adresinin de belli olduğunu öne süren Özgüregen, Suriye’ye yönelik politikalarından dolayı iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirerek şunları kaydetti  “Suriye sınırına askeri yığınak yaparak, iktidarını gerekirse büyük bir kaos içinde sürdürmeye çalışmaktadır. ülkemizin sürüklendiği bu uçurumdan geri döndürülmesi ancak Erdoğan ve AKP rejimi ile hesaplaşmakla mümkündür. Akp’nin bu kanlı eli, hangi gerekçeyle olursa olsun, asla tutulmamalıdır. Yangın yerine dönen Orta Doğu’daki ateşin ülkemize sıçramaması imkansızdır. Meydanlar’da “Suriye bizim iç meselemizdir” diyerek padişahlık halüsinasyonu görenler, “Şam’ı 3 saatte alırız” diye kof kabadayılık taslayanlar, Emevi Cami’nde namaz kılma hayalleri görenler ve gazete köşelerinde hergün Suriye’nin nasıl işgal edileceğini anlatanlar bu yangının sürmesi halinde neler yaşanabileceğinin farkında dahi değiller ve büyük bir meczupluk, derin bir aymazlık içerisindedirler. Oysa o yangının nelere yol açabileceğini daha önce Reyhanlı saldırısında da görülmüştür, o yangının ülkeyi nasıl bir cehenneme çevirebileceği 6-7-8 Ekim Kobane eylemlerinde de görülmüştür ve şimdi bir kez daha Türkiye’ye ateş düşmüş durumdadır. Bu halk, bu ülkeye verdiği sözü tutacaktır. Yitirdiğimiz tüm yurttaşlarımıza, arkadaşlarımıza, kardeşlerimize sözümüz olsun, bu bezirgan saltanatını yıkacak, düşlerindeki özgür ülkeyi kuracağız, katillerle hesaplaşacağız” dedi.
Grup açıklamasının ardından bir süre daha eylemlerini sürdürdükten sonra olaysız dağıldı. Öte yandan grubun basın açıklaması yaptığı sırada çevik kuvvet ekibinin hazır beklediği gözlendi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.