Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Tamer Mandalinci ile Bodrum hayalimiz

    Bodrum’un merkezindeki limandaki yatlar, botlar kalksa sadece sandallara kalsa acaba Bodrum’un denizden görüntüsü nasıl olur diye geçen gün Tuncay Özsert ağabeyimle baş başa konuşurken, çok sevdiğimiz Bodrum üzerine hayalleri kurduk.

    Eski bir Bodrumlu olan ve görüşlerine değer verdiğim Tuncay Özsert ağabeyim tam bir Bodrum aşığı ve Bodrum üzerine ulvi bir bilgi sahibi.

    Ondan Bodrum üzerine çok şeyler öğreniyorum, kütüphane gibi birisi desem abartmış olmam.

    -Başkan Mimar olunca hayallerde büyük oluyor

    Bu ikili sohbette Bodrum’un yeni Başkanı sevgili kardeşim Tamer Mandalinci’nin mimar olması gücünü de arkamıza alarak verdik bir birimize coşkuyu.

    -Bodrum Kalesi’nden başladık otogara kadar uzandık

    Tuncay Özsert ağabeyim de, Bodrum Kalesini çevreleyen binaların da çirkin bir görüntü oluşturduğunu belirterek buraların da temizlenmesi halinde Bodrum’un çok daha farklı bir güzelliğe yelken açacağını söyledi.

    Sonra her ikimizde hızımızı alamayarak konuyu eski otogar’a ve bugünkü yerinden kalkması gündeme gelen itfaiye ve Bodrum kapalı pazar alanını masaya yatırdık.

    Bu da yetmedi hemen karşısındaki sanayi çarşısının altında kalan tarihi Hipodrom üzerindeki hayalleri kurduk. Bodrum tarihine uzandık ve Bodrum’un turizminin önünü açtık. Bodrum’un bugün içini karartan bu alanların bir hayalini kurduk. Hipodrom bir yerde hemen yanı başında tarih kitaplarında gördüğümüz Halikarnas Mozolesi bir yanda. Böyle bir rüyanın içinden uyandık.

    Gördük ki Sevgili kardeşim Tamer Mandalinci kadar biz yazar, çizer takımı da Bodrum için heyecanlıyız. Herkes bu heyecanla karşı karşıya geldiğinde fikir jimnastiği ister istemez oluyor.

    Bu tabi ki, Bodrum için kötü bir şey değil. Bunları yüksek sesle paylaşıyoruz ki, Bodrum’u yönetenlere de bir nebze ilham olabilme derdimiz

    Sevgili Tuncay Özsert, ağabeyimle seçimlerde de böyle telefon konuşmaları çok güzel seçim kulislerini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de daha güzel bir Bodrum yaratmak için karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

    -Bodrum’a büyük bir meydan gerekli

    Sohbetimizde bir anda konu Bodrum’un geniş bir meydana sahip olmamasına geldi. Sevgili Tuncay ağabey hemen operasyonu yaparak Kaymakamlık binasından başlayarak oradaki okulu hatta Bodrum Belediye binasını da içine alan büyük bir alanı oluşturarak, Bodrum’un hasret olduğu büyük Meydan projesini çizdi ve projelendirdi.

    Bu sohbette çok güzel projeler için Bodrum’da içi doldurulacak alanlar açtık.

    Bunlar Bodrum kalesi önünden başlayıp Marina’ya kadar uzanan ve limanı devasa yatlardan botlardan kurtarıp bir nefes aldırma olarak sıralaya biliriz.

    -Atatürk veya Cumhuriyet Meydanını da kurduk

    Bunla da kalmayıp Kaymakamlık binasından başlayarak okulu ve Bodrum Belediyesini de içini alan alanı da bir yaparak bir Atatürk ya da Cumhuriyet alanını da kurduk.

    Bu da yetmedi otogardan başlayıp itfaiye binası ve kapalı pazarı da içine alanı da yeni projeler için açtık.

    Bunlarda yetmedi yolun karşı tarafına geçtik antik tarihi Hipodrom ’un üzerinde kurulan ve kötü bir görüntü saçan sanayi çarşısından da Bodrum’u kurtardık.

    -Halikarnas Mozolesi olmazsa olmazlarımızdandır

    Biz herkes gibi iki kafadar olarak bunları yaptık. İçini doldurmayı da Bodrumlulara ve sevgili genç Başkanımız mimar Tamer Mandalinci’ye bıraktık.

    Tabi ki Bodrum’un tarihi Halikarnas Mozolesi de olmazsa olmazlarımızdandır.

    Sanırım bu konuştuklarımızı Bodrum’da herkes de konuşuyordur.

    Biz de sevgili Tuncay Özsert ağabeyimle yüksek sesle seslendirdik.

    Amacımız ukalalık yapmak değildir. Bodrum’un yeni genç Başkanlı atmosferine ayak uydurmaktır.

    Tandoğan Uysal/ Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.