Bodrum Gündem

BODRUMLULARIN DENİZE GİRECEK YERİ KALMADI…

geren_guyu (1)

Bodrum halkının en çok gittiği doğal plajlardan biri olan Geren Guyu Sahilinin bir kısmı özel mülk olduğu gerekçesiyle kapatılıyor. 

Bodrum Gündem Haber-MCM

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’na ait arazinin çevresine demir çit örülürken, bölgeye gelen vatandaşlar duruma tepki göstermeye başladı. Yapılan çalışmanın sadece kendi arazilerini kapatmak ile sınırlı kaldığını belirten bir yetkili ise, kesinlikle sahile giriş çıkışları kapatmadıklarını, sadece kendilerine ait arazinin etrafını çevirdiklerini söyledi.
GERENKUYU PLAJI-AĞAOĞLU-1VATANDAŞLAR TEPKİLİ…
Dün başlayan çalışmalar sonrasında Geren Guyu Sahiline gelen bir çok vatandaş duruma tepki gösterirken, yakın bir zaman içinde de geniş çaplı bir eylem ile yapılan çalışmalara tepki göstereceklerini söylediler. Çalışmaların halkı Geren Guyu’dan uzaklaştırarak bölgeye yapılacak otel için hazırlık olduğunu belirten vatandaşlar, Ali Ağaoğlu’nun bölgeye gelerek Bodrum halkının burayı ne kadar çok sevdiğini görmesi gerektiğini söylediler.
GERENKUYU PLAJI-AĞAOĞLU-1SAHİLİ KAPATMIYORUZ DEDİLER AMA…
Yapılan çalışmaların sahili kapatmadığını belirten bir yetkili ise, “Biz burada kendi arazimizi kapatıyoruz. Kesinlikle halkın sahile girmesini engellemek için bir çalışma yapmıyoruz. Buraya çok insan geliyor. Herkes iyi niyetli değil. Doğayı kirletiyorlar, kontrolsüz ateş yakıyorlar, bunun önüne geçemiyoruz. Bu sebeple böyle bir önlem alıyoruz. Belediye ile de görüşüldü, sahilin o girişine vatandaşlar rahat inebilsin diye bir de merdiven yapılacak. Burayı kapatmamızın sebebi istenmeyen bir olay yaşanmasını istemediğimizden kaynaklıdır…” dedi.
geren_guyu (9)BU BİR İŞGALDİR…
Öte yandan Geren Guyu Sahili’nde isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise, “Bunlar halkı sindirmek için yapılan bir çalışma. Sahili kapatmıyoruz diyorlar ama yakında buraya otel dikerler, biz de hep beraber izleriz…” dedi.
Yapılan çalışmalar kapsamında sahilin ne kadar kapanacağı bilinmezken, Geren Guyu Sahilinin önümüzde ki günlerde Bodrum gündeminde uzun süre konuşulacağı tahmin ediliyor.
geren_guyu (2)DAHA ÖNCE DE HENDEK KAZILMIŞTI…
Aynı bölgede geçtiğimiz yıl araçların giriş çıkış yapmaması için hendek kazılmıştı ancak gelen tepkiler üzerine hendek aynı gün kapatılmıştı. Dün başlayan çalışmaların geniş kapsamlı olduğu dikkatlerden kaçmazken, Bodrum halkının en çok sevdiği doğal plajlardan biri olan Geren Guyu’nun akıbetinin ne olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yorumlar

  1. Şevki Avcı dedi ki:

    Artık ne yazık ki yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünden sözetmek mümkün değil. Bu ve benzeri yağma, talan ve gasp girişimleri, ancak toplumsal muhalefetle engellenebilir.
    İktidar ve adamlarını soruşturacak ve gerçekten yargılayacak savcı ve yargıç, FETÖ/PDY ya da başka terör örgütleriyle ilişkilendirilip hapse tıkılmayı göze almak durumundadır.
    Şimdiden yasaya aykırı olarak yapılacak inşaatı, eklentilerini, denizin içine doğru uzanan iskeleleri, denize dikey uzanan tel örgüleri, yanında dikilen “burası özel mülk yasak, ya da giriş yandan bilet alın” diyen güvenlik görevlilerini gözünüzde canlandırabilirsiniz.
    Üzgünüm. Ne yazık ki sonucun böyle olma ihtimali çok yüksek.