Bodrum Gündem

BODRUM’A “CEZA” GELİYOR…

BODRUM’A “CEZA” GELİYOR…

ceza-İNSTA

Türk rap müziğin efsane isimlerinden CEZA, muhteşem sahne performansı ve Türk müziğine damga vuran şarkılarıyla 11 Ağustos cumartesi gecesi Mandalin sahnesinde…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Türkçe rap müziğinin efsane ismi olarak kabul edilen Ceza’nın asıl adı Bilgin Özçalkan’dır. 1977 yılında Üsküdar, İstanbul‘da dünyaya gelen Özçalkan, Rap müzikle tanıştıktan sonra çeşitli doğaçlama yarışmalarına katıldı ve çok sayıda birincilik aldı.

Daha önce Fatalrhymer lakabını kullanan Ceza, katıldığı hiphop partilerinde ve freestyle rap yarışmlarında birinci olduktan sonra diğer yarışmacılar tarafından “Cezamız” olarak çağrılınca, lakabını Ceza olarak değiştirdi.

1996 yılında kurduğu ilk grubu “U.C.S“nin ardından, 1998 yılında Tarık Gamert (Dr. Fuchs) ile tanıştı ve “Nefret” grubunu kurdu.

Tunç Dindaş‘ın projesi olan “Yeraltı Operasyonu” adlı toplama bir albümde yer aldı ve rap dünyasında büyük ilgi çekti.

Gün geçtikçe çalışmalarına hız veren Ceza, 2000 yılında Hammer Müzik ile anlaşarak “Meclisi Ala-İstanbul” albümünü çıkardı. 2001 yılında piyasaya çıkan “Anahtar” albümü, yetersiz promosyon çalışmalarına rağmen büyük bir başarı yakaladı ve yüksek satış rakamlarına ulaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.