Bodrum Gündem

MARMARİSTE MAVİ YOLCULUĞA İLGİNÇ TARİFE

– Muğlanın Marmaris ilçesinde çevreci kişiliğiyle tanınan 55 yaşındaki İmdat Avcı, teknesiyle mavi yolculuğa çıkacaklar için ilginç bir tarife hazırladı.

MARMARİSTE MAVİ YOLCULUĞA İLGİNÇ TARİFE
14.07.2009
0
A+
A-

′Özgür′ isimli teknenin üzerine asılı tarifeye göre, İmdat Avcı, Türkan Saylan′dan burs alan öğrencilere, çevre ve doğa için uğraş verenler ile bazı ünlü isimlere ′bedava′ mavi tur imkanı sunarken, bazı yazarlara teknesini yasakladı. Avcı, toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla hazırladığını söylediği tarifede, elinde kitapla gelenlerle, Türk halk ve sanat müziği dinleyenlere yüzde 50 indirim, pop ile arabesk dinleyenlere ise yüzde 100 zam uygulayacağını da belirtti. buy Strattera 40 mg
İki bez afiş üzerine yazılı tarifede, ′Özgür′e ücret ödemeden yada indirimli binecekler şu isim ve kişilerden oluştu: Geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği′nin Kurucu Başkanı Türkan Saylan′dan burs alan öğrenciler, çevre ve doğa için savaşanlar, köşe yazarları Bekir Coşkun ile Yılmaz Özdil, dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, oyuncu şovmen Mehmet Ali Erbil. Elinde kitapla gelenlerle, Türk halk ve sanat müziği dinleyenlere yüzde 50 indirim, pop ve arabesk dinleyenlere yüzde 100 zam. buy Asacol Scin care
İmdat Avcı′nın yasaklılar listesinde ise şu isimler yer aldı: Gazeteci yazarlar Mehmet Barlas, Hasan Cemal, Ahmet Altan, Mehmet Altan, İsmet Berkan, Cengiz Çandar, Hadi Ulu Engin, Yasemin Çangar, Engin Ardıç, Oral Çalışlar ve Ali Bayramoğlu ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras.
1990′dan bu yana tek başına 28 değişik eyleme imza atan, çevreye ve toplumun huzuruna zarar verenleri protesto etmek için 2 kez açlık grevi yapan, 1 kez parmağını kesen, 2 kez de kendini yakma teşebbüsünde bulunan Avcı, ilginç tarifesi hakkında şöyle konuştu: “14 yaşında çalışmak için Artvin′den ayrıldım. Bu yaşıma kadar değişik işler yaptım, çok çalıştım, çok yer gezdim, çok insan tanıdım, çok okudum. Gördüm, anladım ki, Türkiye′de siyasetçilerin, ve gazetecilerin büyük kısmı, halka değil başka güç odaklarına hizmet ediyor. ′Sanatçı′ diye geçinenlerinin çoğu da sanat yapmıyor, halkı bilinçlendirecek şeyler yapmıyor.. Böylesine halktan uzak siyasetçi, gazeteci ve sanatçıların olduğu ortamda da halk giderek olana, bitene karşı daha da duyarsızlaşıyor. Toplum, çevre, yardımlaşma, dayanışma gibi kavramlar onlar için giderek daha da anlamsızlaşıyor. Ama ben elimden geldiğince her şeye duyarlı olmaya, toplumun huzuruna ve çevreye zararlı olduğuna inandığım her şeye tepki koymaya çalışıyorum. Tekneme astığım tarifeler de bu tepkilerimin bir ürünü”
İmdat Avcı’nın kızı Öykü de dünyaya barış mesajı vererek, herkesin çevreye duyarlı olmasını belirtti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.