Bodrum Gündem

ORMAN TAHSİSLERİNE ÇÖZÜM…

07.12.2009
0
A+
A-

2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunun 8 inci maddesi kapsamında;

Turizm yatırımı için tahsis edilen orman alanının üç katı kadar alanın ağaçlandırma bedeli ve ağaçlandırılan bu alanın üç yıllık bakım bedeli, yatırımcı tarafından Orman Genel Müdürlüğü hesabına, doğrudan, belirtilen ağaçlandırma ve bakım işlerinde kullanılmak şartıyla, gelir olarak kaydedilir.”


 


Bir ormanı feda etmek bu kadar basit şartlara bağlandığında, Anayasa’nın Devlete ve Millete verdiği çevreyi koruma görevinin Devlet ayağı ters çalışmaya başlıyor. O zaman da iş biz millete düşüyor.


 


Mavi Yol Girişimi’nin bu uğurda çözüme ulaşmak için yaptığı açıklama söyle;


 


—Orman kayıplarının yüzde 65 ini seçim vaatleri ve oy kazanmak için çıkartılan yasalar sonucunda kaybeden Ülkemizde, artık orman kayıplarına dur denilmesi gerektiğine inanan 70 milyon kişi olmasına rağmen.


 


—Kendi halkının uyarılarını es geçse de “Dünya S.O.S veriyor, aman ormanlarınızı kaybetmeyin, ormanlar Dünyanın akciğerleridir, insanlığın yaşam kaynağıdır” diyen Yedi Düvel’in uyarılarına rağmen.


 


—Üstelik “Ormanlarımızı Koruyalım” diye orman kenarlarına devasa levhalar asmalarına ve “Biz Çevrecinin Daniskasıyız” demelerine rağmen.


 


“Nerde kalmıştık” diyerek ormanlık alanları çeşitli nedenlerle tahsis etmeye ısrarla devam eden Bakanlık yetkililerine, Halkın haklı tepkilerinden korunmaları için daha önce de yayınladığımız önerimizi ısrarla yineliyoruz.


 


Bu öneri yerine getirilirse ayıplanıp yuhalanmak yerine, alkış alınacağını garanti ediyoruz diyen Mavi Yol Girişimi’nin Orman Tahsisi Formülü söyle:


 


    Ormanlık alan tahsisi isteyen yatırımcıya ilk önce, tahsis edilecek alan miktarında çorak arazi tahsis edilecek ( en az 10 dönüm ) ve bu arazide yapılması şart koşulacak işlemler sırasıyla;


 


    SEDİR – LADİN – KIZILÇAM – KARAÇAM – MEŞE – IHLAMUR –  KESTANE – AKASYA – ÇINAR gibi ağaçlardan yöresine uygun her 10 dönüme 2 bin adet en az üç çeşit ağaç fidanı dikilmeli ve yangından koruma amaçlı etrafı SERVİ ağacıyla çevrilmelidir.


 


    BÖĞÜRTLEN – MERSİN – BODUR ILGIN – AHLÂT – PİNAR – KARABAŞ – KOCAYEMİŞ – ALIÇ – ÇİTLEMBİK – HAYIT – SÜPÜRGE OTU – AT DİKENİ – DEVE DİKENİ gibi çalılık çeşitlerinden yöresine uygun en az 5 çeşit 1000 kök dikilmeli, generic Toradol


generic Cialis Professional

 


    EBE GÜMECİ – LABADA – KUŞKONMAZ – KATIRTIRNAĞI – YABANİ LAVANTA – ZEHİRLİ MANTAR – KUZUGÖBEĞİ – ÇINTAR – YANARDÖNER – TİLKİŞEN – ACI OT – DAĞ KEKİĞİ – EKİN ÇİÇEĞİ – YABANİ ORKİDE – PEYGAMBER ÇİÇEĞİ – MOR KIR ÇİÇEĞİ – AK YILDIZ – YABANİ HİNDİBA – ADA ÇAYI – ISIRGAN OTU – SARMAŞIK – BORU ÇİÇEĞİ – EMZİK OTU – SIĞIRKUYRUĞU – ÇÖREK OTU – ÇOBANİĞNESİ – KADRİYUM KIRKLA – ÇAN ÇİÇEĞİ – PARMAK OTU – ADAMOTU – KUM ZAMBAĞI – YER MEŞESİ – KÜRE ÇİÇEĞİ – YABANİ SÜMBÜL gibi bitkilerden yöresini şaşırmamak kaydı ile en az yukarıda sayılanların yarıdan bir fazlası çeşitte 10 dönüm başına 5 bin kök tutturulmalıdır.


 


    Her 10 dönüm orman oluşturulan alana 5 koloni KÜÇÜK KARINCA – 2 koloni KIRMIZI KANATLI KARINCA – 100 adet PİS KOKAN BÖCEK – 50 adet UĞUR BÖCEĞİ – 10 çift yörede yaşayan ÇEKİRGE – 20 adet PEYGAMBERDEVESİ – 400 TIRTIL – 1 petek EŞŞEK ARISI – 1 petek KIZILARI – 4 petek BAL ARISI – Bir avuç kadar DANABURNU – 50 AKREP – 10 KARAYILAN – 10 SARI YILAN – 2 ENGEREK YILANI  – 40 KERTENKELE – 30 adet DAĞ FARESİ – bir tutam ÇİYAN – 15 adet KIRKAYAK – her ağaç başına birer adet AĞUSTOS BÖCEĞİ – SALYANGOZ ve SÜMÜKLÜ BÖCEK – su birikintisi oluştuğunda 4 çift KURBAĞA ile 20 kadar HELİKOPTER BÖCEĞİ temin edilmelidir. Temin edilmesi mecburi olmayan KARASİNEK ve SİVRİSİNEKLER kendileri gelirler.


 


    Her 15 dönüme – 15 çift KINALI KEKLİK – 20 şer çift KARA ve BOZ BOTAK – 4 çift AĞAÇKAKAN – 2 çift KAYA BÜLBÜLÜ – 6 çift ÇAM BÜLBÜLÜ – 20 çift SAKA – 10 çift FLORYA – 1 çift ALACAKARGA – 5 çift PUHU KUŞU veya KUKUPLAV – 15 çift İSKETE – 7 çift İSPİNOZ – 8 çift KUMRU orman oluşumuna aşama aşama katılmalıdır. Nakliye aşamasında kuşların korkutularak üreme stresine girmemesine dikkat edilmelidir.


 


    Her 50 dönüme 4 çift BUKALEMUN – 20 cift KAPLUMBAĞA – 5 çift SİNCAP – 2 cift GELİNCİK – 1 çift KÖSTEBEK – 5 cift TAVŞAN – 1 çift TİLKİ – 1 çift SANSAR – İç Anadolu’ya doğru gidildikçe 1 çift VAŞAK ve 2 KOÇ ile 25 kadar YABAN KOYUNU istihdam edilmeli, birer çift KURT – ÇAKAL – SIRTLAN – 2 TEKE ile 12 yaban KEÇİSİ – 10 çift YABAN DOMUZU ve yöresine göre 1 çift BOZ veya KARA AYI temin edilerek orman oluşumuna katılmalıdır.


 


    Hayvanat bahçelerinde ki hayvanların yaban hayata rehabilite edilerek bu oluşuma kazandırılması durumunda, boşalan hayvanat bahçeleri de yatırımcıya bonus olarak verilmelidir.


 


    Bu sistemle oluşturulacak ormanın gelişmiş düzeye gelmesi için uzmanlarca yapılacak süre tespiti kadar, sistem gözetim altına alınarak gözlenmeli, tutarsa; yatırımcıya üstün başarı plaketi verilerek istenen tahsis derhal yapılmalı, tutmazsa tekrar denemesi için telkinde bulunulmalıdır.


 


    Bu hava şartlarında bu ormanı beslemek için bol rahmet, bu gelişmeyi görmek için gençlere sabır, yaşlılara gayret, yatırımcıya bol para vermesi ve Devlete de zeval vermemesi için gereken girişimler yapılmalı, “B” planı olarak yağmur duasına hazır olunmalıdır.   


 


    Bizce bu şartlar hem yatırımcı için cazip hem de kamuoyu vicdanını rahatlatan şartlardır bu kıyağımızı unutmayın… Dediler…


  Valtrex online


Bir an önce ülkemizin köküne kibrit suyu salan Turizmi Teşvik Kanunu karabasanından kurtulmak dileğiyle.


 


Sağlıcakla kalın saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.