Bodrum Gündem

SGK Bodrum Şubesi açıldı..

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı birleşmesi ile yeni bir dönemi başlatan Sosyal Güvenlik Kurumu, Muğlanın dört ilçesinde şube açılması projesinin Bodrum Şubenin açılışı ile devam ediyor.

SGK Bodrum Şubesi açıldı..
28.12.2009
0
A+
A-

Bodrum Gündem/Fatih Bozoğlu


Bodrum SGK Şubesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Estia Çarşısındaki hizmet binası açılış törenine, Muğla valisi Dr Ahmet Altıparmak, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, AKP Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, AKP Milletvekili Yüksel Özden’in de katılımı ile hizmete girdi.


Açılış törenine, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Behçet Tufan Tuğran, Bodrum Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, İl Genel Meclisi Üyesi Cesur Öncel, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, siyasi partilerin ilçe başkanları, meslek odaları başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Premarin 0.625mg
Açılış töreni sırasında yağmur başlaması nedeni ile SGK Hizmet Binası içinde yapılan törende katkısı olan, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Esnaf ve Sanatkar Odası’na plaket verildi. Plaketleri kurum başkanları Vali ve Milletvekillerinin elinden aldılar.


 


Haftanın belli günleri BODTO’da yapılan SGK ile ilgili işlemler, artık SGK Bodrum Şubesinde çözülecek.SGK ile ilgili işlemler için, Muğla’ya gidilmesinden dolayı zaman ve iş kaybı olduğunu belirtildi. Açılış töreni sırasında, SSK ve Bağ-Kur işlemlerine hemen başlandı.


Sosyal Güvenlik Kurumun değişen yapısını vatandaşların tam olarak kavrayamadığını ifade eden Muğla Valisi Dr. Altıparmak “Acaba, SSK, Bağ Kur ve Emekli sandığı gibi alanlarda  bizim eksiklerimiz mi var? Sosyal Güvenli Kurumu yapısının, tanıtılması ve insanlara duyurulması gerekiyor. Tek çatı altında toplandığını herkes biliyor, ama vatandaşın nereye müracaat edeceği, nasıl müracaat edeceği konusunda tereddütler vardır. SGK şubelerinin ilçelere de açılması ile vatandaşlarımız doğrudan SGK şubelerine müracaat ederek, işlerini çözümleyebilecekler. Bu konularda, Muğla genelinde şu ana kadar ciddi bir şikayet konusu gelmiyor. Bu açılanlarla beraber çok daha iyi, güzel hizmet verilecek. Muğla merkezine de gelmelerine gerek kalmayacaktır.” dedi.


SGK İl Müdürü Kazım Tapa,  Bodrum ilçesinin yüksek nüfus potansiyeline sahip olduğu ve yaz aylarında çok daha yüksek nüfusa ulaştığına dikkat çekerek SGK Bodrum Şubesinin açılışı için şöyle dedi “Şubemizi açtık burada teknoloji ve diğer kaynaklar en yüksek düzeydedir. Elbette ilk başlarda mütevazı hizmetlerle işe başlayacağız, fakat ileride hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürmek için elimizden geleni yapacağız.” Buy cheap Topamax


  Pain Relief


Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, İl Genel Meclisi Üyesi Cesur Öncel, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Sağat ve Esnaf Odası Başkanı Mustafa Danacı ortak açıklamalarında, Bodrum nüfusunu 100 bini aştığını, SGK Bodrum Şubesinin açılmasının bir zorunluluk olduğunu, artık Muğla’ya kadar gitmek gerekmediği için iş ve zaman kayıpları olmayacağını ve Bodrum’luların daha rahat hizmet alabileceğini ortak açıklama olarak ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.