Bodrum Gündem

Her şey Dahile Mahkum Olmamak için Yatırım Teşvik Sistemi değiştirilmeli…

Teşvik sisteminin dar bir alan ile sınırlı olması Türkiyeyi her şey dahil otellerde ucuz fiyatla kalıp, kaldığı tesisin dışına dahi çıkamayan bir müşteri profiline mahkum ediyor

Her şey Dahile Mahkum Olmamak için Yatırım Teşvik Sistemi değiştirilmeli…
25.03.2010
0
A+
A-

Turizm yatırımlarına yönelik teşviklerin sektörün gereksinimi olan ürün geliştirme ve yelpazeyi genişletmeyi engellediği belirtiliyor.


Purchase Retin-A without prescription

Yürürlükteki teşvik sisteminin yalnız 3 yıldız ve üste konaklama tesisi yatırımlarına yönelik olduğunu belirten Ertürk, Yeminli Müşavirlik’ten Cüneyt Ertürk, uygulama alanının genişletilmesi gerektiğini söyledi.
Uygulamada olan teşvik sisteminin turizm yatırımlarına yönelik olan bölümünü turizmgazetesi.com’a değerlendiren Cüneyt Ertürk, “Mevcut sistemde yatırım teşviklerinden  3 yıldız ve üzerindeki oteller yararlanabilmektedir. İstanbul’daki yatırımlar bundan da yararlanamıyor” dedi.


Turizm yatırım teşviklerinden yararlanılabilecek alanları genişletmek gerektiğini belirten artan şunları söyledi: “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar 16.07.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu karar, turizm sektörü açısından çok önemli destekler yaratmış olmakla birlikte kararda yer alan bölgesel desteklerden yalnızca İstanbul dışında yer alan 3 yıldız ve üzerindeki oteller yararlanabiliyor.



Bölgesel destek olarak adlandırılan bu destekler kapsamında gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istinasına ek olarak; İndirimli kurumlar vergisi, SSK işveren hissesi desteği ve Faiz desteği gibi yatırım maliyetinde oldukça önemli bir oranda indirim sağlayacak unsurlar yer alıyor.
Konaklama tesislerine bu avantajlar sağlanmasına rağmen özellikle ülkemizde turizmin çeşitlendirilmesi açısından önem taşıyan; kongre ve sergi merkezleri, golf tesisleri, özel tesisler, butik tesisler, temalı parklar ve aqua parklar bölgesel teşviklerden yararlanamıyor.
order Propranolol online



valacyclovir online Yatırım teşviklerinin yalnız belli statüdeki konaklama tesislerinin yapımıyla sınırlandırıldığı bir ülkede turizm sektörünün top yekün gelişmesinden söz etmek mümkün değildir. Değişen ve gelişen müşteri talepleri doğrultusunda turizmin çeşitlendirilmesi günümüzde artık bir zaruret haline gelmiştir. Bu yapılmadığında; her şey dahil otellerde ucuz fiyatla kalıp, kaldığı tesisin dışına dahi çıkamayan bir müşteri profiline mahkum kalırız. Oysa Türk turizminin top yekün yeni bir yatırım dönemine girebilmesi için sektörün bütün kesimlerinin bu desteklerden yararlanabilmesi gerekir.”


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.