Bodrum Gündem

Bodrumda Enduro Heyecanı, Endurucuların Müthiş Mücadelesi..

Toz toprak çamurla mücadele yarışmacıları yıldırmadı..

Bodrumda Enduro Heyecanı, Endurucuların Müthiş Mücadelesi..
26.04.2010
0
A+
A-

Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem


Türkiye’de ekstrem skor pisti ile ilk kez düzenlenen ve Motor Sporları Federasyonu tarafından desteklenen Bodrum Enduro Yarışması, genel klasmanını ünlü yarışmayı e3-a kategorisinde yarışan Burak Özel kazandı. Erkan Özcan ikinci, Kunter Kuşçu üçüncü oldu. Bayanlar da 110 numara ile yarışan Burcu Özatamer birinci, 81 numara ile yarışan


Yasemin Yazıcı ikinci olarak tamamladı.


 


Yarışma sonuçlarına yapılan itirazlar nedeniyle ödül töreni çok geç yapılabildi.


 


Bodrum motorsiklet kulübü tarafından organize edilen Bodrum Enduro yarışı büyük ilgi gördü. Türkiye Motosiklet Federasyonu onayı ile Bodrum Yalı beldesi, Kızılağaç  köyünde gerçekleştirilen yarışlara motorsiklet sporuna gönül verenlerin yanısıra vatandaşlarda yoğun bir şekilde izleyici olarak katıldı.  Bodrum Enduro Yarışı”nı Bodrum, Yalı ve Konacık Belediyeleri ile Kule Rock bar tarafından desteklendi. Bu yıl yarışların ilk günü Dünyada yeni uygulanmaya başlayan Süper eskrim parkurunda sıralama yarışı ile başladı. Yarışmanın puanlaması da yeni sisteme göre yapıldı. Yeni puanlama sistemine sporcu ve hakemlerin tam alışmadığı için sonuçlar belirlenirken tartışmalar oldu ve çok uzun zaman aldı.


 


Yarışların ikinci günü yarışmacılar hem 90 kilometrelik arazi parkurunu hem de ekstrim parkurunda yarıştılar Sporcular zor koşullarda yarışmalarına rağmen parkurları beğendiklerini belirttiler. Yarışmaya Yunanistan Kos adasından 3 yarışmacı ve Hollanda’dan bir yarışmacı da katıldı. İki bayan yarışmacı da yarışta mücadele etti. Yarışmacılar ilk gün bin üç yüz metrelik parkuru iki kez turlayarak 2 bin 600 metrelik bir yarış yaptılar. Kısa ancak çok


zorlu olan parkurda doğal yapının dışında sonradan yerleştirilmiş ve sıkıştırılmamış gevşek zeminde toprak taş dolguların yanı sıra, araç lastikleri, kütüklerden engeller, göletler ve yarış için hazırlanan köprülerden geçen sporcuların bazıları parkuru tamamlayamadı. buy Zithromax online


 


İlk gün yarışmanın bir diğer özelliği de iki yarışmacı start çizgisinde aynı anda paralel parkurlarda start alarak yarışmalarıydı. Yarışmaya İstanbul, Ankara, İzmir, Kuşadası, Fethiye, Çeşme, Antalya, Bursa, Bodrum bölgelerinden gelen sporcular katıldı.


 


İki sporcu kaza geçirip, birisi kolunu diğeri köprücük kemiğini kırdı. Zor bir yarış parkurunda mücadele eden yarışmacılar arasında bulunan Kanber Öcal isimli sporcu kolu kırıldığı için ikinci gün yarışa katılamadı.


buy methotrexate online  


İlk gün 67, ikinci gün 66 sporcu yarıştı. Yarışmayı 60 sporcu tamamlayabildi. Kaza yapan, teknik arıza yapan 7 sporcu yarış dışı kaldı.


 


Ödül töreni öncesi dansçıların gösterisi ilgi çekti. Yarışma sonunda güneşlik olarak kullanılan bir şemsiyenin yırtılması ile, ağırlık olarak kullanılan taşın düşmesi sonucu bir kişi kafasından yaralanarak ambulansla hastaneye sevk edildi.


 


7 yaşındaki birinci sınıf öğrencisi Durmuş Ali Kümüştekin mini Enduro motoru ile yarışın sembolü oldu ve ilgi çekti.


 


Yarışmanın diğer kategori sonuçları ise şöyle;


E1A Kategorisi, 1.Latif Korkmaz,2.Zafer Yılmaz,3.Serdar Odabaşı,


E1B Kategorisi, 1. Erkan Özcan, 2. Serkan Özcan, 3. Mustafa Özkeskin,


E2A Kategorisinde, 1. Kunter Kuşçu,2.Hüseyin Neziroğlu, 3. Ahmet Tugayoğlu,


E2B Kategorisinde, 1. Mehmet Can Özkan , 2. Fahrettin Altınkök, 3. İbrahim Özcan,  treatment of bipolar disorder


E3A Kategorisinde, 1. Burak Özel, 2. Onur Altan Tan, 3. And Tüfekçi,


E3B Kategorisinde, 1. Murat Kızak, 2. Mahmut Etkin, 3. Tayfun Canlı,


ATV Kategorisinde , 1. Murat Yazıcı , 2. İlker İnan, 3. Türker İnan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.