Bodrum Gündem

Bodrum Seferleri Dibeklihanda..

Şahin Kaygunun Bodrum Seferleri adlı fotoğraf sergisi Bodrum Dibekli Han Sanat Köyünde 8 Mayıs 2010 Cumartesi günü 18:00de açılıyor. Sergi Pazartesi hariç saat 10:00-20:00 saatleri arası 20 Mayıs 2010e kadar görülebilir.

Bodrum Seferleri Dibeklihanda..
03.05.2010
0
A+
A-


buy Cialis online


order misoprostol

Şahin Kaygun 1951′da Adana’da doğdu. İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda fotoğraf ağırlıklı grafik eğitimi gördü. 1980′de Saizburg Uluslararası Yaz Akademisi′ne katıldı. Yapıtları Türkiye dışında Avusturya, Batı Almanya, İsviçre, İngiltere, A.B.D. ve Japonya′da sergilendi ve yayımlandı. “Polaroid” fotoğrafları ve 1990’lı yılların hemen başında gerçekleştirdiği “Eski Zaman Denizlerinde” adlı “foto-pentür” çalışmalarıyla fotoğraf çevrelerinde şaşkınlık yarattı ve bir süre tartışıldı. Türkiye′deki ilk polaroid fotoğraf sergisini açtı ve Kaygun’un bu yapıtlarından bazıları “Uluslararası Polaroid Koleksiyonu”na alındı. Araştırmacı, yenilikçi ve paylaşımcı tavrının yanı sıra, kurallara bağlı kalmayı sevmeyen, bu nedenle alışılmışın dışında çalışmalar yapan Şahin Kaygun, özellikle fotoğraflarını grafik anlatımlarla destekleyerek oluşturduğu fantastik öğelere sahip dışavurumcu yapıtlarıyla tanınmaktadır. Fotoğraf Sanatçıları Derneği (FOTOS)’un kurucuları arasında yer aldı ve başkanlığını yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde çıkan yazılarıyla da fotoğraf sanatının yaygınlaşmasına önemli katkılarda bulundu. Kaygun, özellikle renkli ve siyah/beyaz grafik anlatımlı çalışmaları, sanatçı portreleri ve belgesel sokak fotoğraflarıyla tanındı.

buy Promethasin

 


Şahin Kaygun’un fotoğraf anlayışında oldukça fazla görsel sanatlardan yararlanma vardır. Teknik olarak silme, kazıma, boyama, kolaj ve fotomontaj gibi teknikleri fotoğraf çalışmalarında kullanmıştır.Yurt içinde ve yurt dışında 22 fotoğraf sergisi açtı. 1977′da Antalya Uluslararası Sanat Şenliğinde grafik dalında, 1984′de Ankara Sanat Kurumu karafından da fotoğraf dalında ödül aldı. Fotoğrafın yanı sıra sinema ile de ilgilendi. 1985′de Atıf Yılmaz′ın yönettiği “Dul bir kadın” filminde sanat yönetmenliği, “Anayurt Oteli” ve “Adı Vasfiye” filimlerinde de görüntü yönetmenliği yaptı. Yönetmenliğini yaptığı “Afife Jale” (1987) ve “Dolunay” (1988) adlı iki filmi vardır. “Dolunay” filmi başta Cannes film festivali olmak üzere birçok uluslararası film festivalinde gösterilmişti. Şahin Kaygun 7 Aralık 1992′de aramızdan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.