Bodrum Gündem

Sabotaj mı?

Bodrum Otel yangınında sabotaj iddiası.Bilirkişi ekibi yeni incelemelerde bulundu.

Sabotaj mı?
09.05.2010
0
A+
A-

Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem


Tarihi Bodrum Kalesi manzaralı, otel yangınında plajın tam ortasında kapkara duran  yangın görüntülerinin temizlenmesi için bilirkişi incelemelerinin tamamen bitmesi beklendiği öğrenildi. Bodrum Baraz Otelinde çıkan yangının soruşturması devam ediyor. Hakim, sigortacılar ve uzmanlardan oluşan bir ekip otelde tekrar inceleme yaparak yangının neden çıktığı yolunda ipucu aradılar.  İlk açıklamalara göre, restoranda elektrik panosunun yanında çıktığı belirtilen yangın çıkış sebebi konusunda,  panodaki sigortaların attığı için yangının panodan çıkmadığı belirtildi. 


 


Bu arada Bekir Eryılmaz, otelin ve mobesa kamera görüntülerinde tespit edilen bir kişinin  kasten yangın çıkardığını iddia etti.


 


Bodrum’da Kumbahçe plajında bir kişinin hayatını kaybettiği Baraz oteli yangınında yeni iddialar.


Baraz Otel işletmecilerinden Erol Eryılmaz ın abisi olan Bekir Eryılmaz, Otelde bilirkişilerin yaptığı incelemede ilk tespitlere göre yangının çıkış sebebinin elektrik panosu olmadığını söyledi.  Bekir Eryılmaz yangının kardeşine daha önce silah çeken ve A.A isimli kişi tarafından sabotaj yapıldığı iddiasında bulunduğunu. Eryılmaz  şüphe ettiği kişinin yangından önce otele birkaç kez girdiğini bu görüntülerin kamera kayıtlarında olduğunu anlattı . Yangın ile ilgili gözaltında bulunan 2 kişi Muğla Cezaevine sevk edildiği öğrenildi.


 


Otel  işletmecisi Mehmet Gökbel  ve ortağı Erol Eryılmaz′ın kardeşi Bekir Eryılmaz yangından  son derece acı ve üzüntü duyduklarını söylediler. Bekir Eryılmaz ellerindeki video görüntülerinden ve izlediği mobese görüntülerinden sonra yangının kundaklama olduğu iddiasında bulunarak bu yönde adli makamlara ve kendilerine bilgi verecek kişileri ödüllendireceğini açıkladı. Eryılmaz yangında hayatını kaybeden  Orkun Horozoğlu’nun ailesi ile irtibatta olduklarını ve yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.  Bekir Eryılmaz adli makamların soruşturmaya ilişkin işlerinin bitmesin ardından hızlı bir şekilde tadilat yapacaklarını ve tesisi hizmete açacaklarını anlattı.


 


Bilirkişiler inceleme yaptı…


Baraz otel yangınında ki son bilirkişi incelemesine Bodrum 3 üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi  Hüseyin Uluçay, Avukan İhsan Kaya, Kocaeli Üniversitesinden Yardımcı Doçent Dr. Sedef Akkaplan Birinci, Elektrik Mühendisi Ezel Sönmez, Sigorta firması yetkilileri, Otelin kiracısı Mehmet Gökbel, İşletmeci Erol Eryılmaz ın kardeşi Bekir Eryılmaz katıldı.Muğla Barosu avukatlarından İhsan Kaya Otel, bilirkişilerin ilk tespitlerine göre yangının elektrik panosundan çıkmadığı kanaati oluştuğunu söyledi.Avukat Kaya şunları söyledi:” Restoranının duvarında bulunan elektrik panosundan Şalter attığı için yangının buradan çıkması mümkün değilmiş. Tespit için gelenler 3.Asli Hukuk Hakimi, bir tane yangın uzmanı, diğer 2 arkadaş biri elektrik mühendisi, bir tanesi de inşaat mühendisi. “dedi. Valtrex buy online


Baraz Otel Avukatı İhsan Kaya yaptığı açıklamada :” Şu anda yangının çıkış sebebinin tespiti  ile ilgili bir inceleme yapıldı. Bu incelemenin ön kanaatleri bilirkişilerce belirtildi. Ancak yangının kesin sebebi daha sonra bütün deliller değerlendirildikten sonra ortaya çıkacak. Şu an sadece bilirkişilerin yapmış olduğu ön incelemedeki bulguların açıklanmasından panodan çıkmadığı izlenimini edindim. Diğer kesin  treatment of mania kanaati ancak bilirkişilerin raporundan sonra


alabiliriz.Şu anda iki noktadan çıkmış gibi gözüküyor. Fakat bu bizim şahsi görüşümüz, teknik bir verimiz yok. ” dedi. Clonidine Online


Eser Çalgın 5 Arkadaşını kurtardı…


Otel  çalışanı Eser Çalgın yangın sırasında otel resepsiyon kapı girişindeki  deri koltukların  yanmadığını belirterek,” ben gürültüye kavga var diye dışarı çıkıp yangın olduğunu görünce  5 personeli kurtardım” dedi.  Eser Çalgın, yanarak ölen kişi kendi arkadaşlarını uyandırmış ancak nedense daha sonra kendisi kurtulamamış “dedi. Çalgın restoran bölümünde tüplerin bulunduğu bölümün kapısının kilitli olduğunu ve mutfak tüplerinin patlamadığını söyledi.


İşletmecinin Kardeşi ” yüzde yüz kanaatimiz sabotaj Gözaltında bulunan otel ortaklarından Erol Eryılmaz ın kardeşi Bekir Eryılmaz  olayla ilgili kundaklama olduğunu ve görüntü kayıtlarının olduğunu, söz konusu kişinin daha öncede kardeşine silah çektiğini, silahın tutukluk yaptığını ve bu bilgilerin  polis kayıtlarında bulunduğunu   iddia etti. Eryılmaz açıklamasında şunları söyledi.”5 sıralarında, yangından 3-5 dakika önce otel lobisine girip arka taraftan arkaya yürümesi, bizim yüzde yüz kanaatimiz sabotaj olduğunu düşünüyoruz. CD′miz var. Bir hafta önce ayın 24′ünde tostçunun camlarına sandalyeler atılıyor, kaydımız var orada. İşten çıkardık diye para sızdırmaya çalışıyor. Erol bey ile bir kavgası oluyor. Erol beyi silahla tehdit ediyor. ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.