Bodrum Gündem

DENİZ BAYKAL İSTİFA ETTİ…

Deniz Baykal yaptığı basın toplantısında, ayıplıyor gibi yapanlar tarafından son iki hafta içinde hazrlanmış bir komplodur diyerek istifa ettiğini açıkladı.

DENİZ BAYKAL İSTİFA ETTİ…
10.05.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Generic Paxil


Deniz Baykal’ın İstifasını açıkladığı basın toplantısının tam metni…


Bu komplo bugünkü siyasi konjonktürün eseridir, yıllardır bekletilen  bir kaset yoktur. Bir kaset ele geçirilmiş değildir. Bir komplo imal edilmiştir,  taze, iki haftalık bir komplo vardır. Bu komplonun hedefi bir kişi değildir, onun  çok ötesinde Cumhuriyet Halk Partisi′nin neredeyse tek başına yürüttüğü, Cumhuriyete, demokrasiye,  hukukun üstünlüğüne sahip çıkan sivil darbeye, sivil dikta rejimlerine karşı  vermekte karşı vermekte olduğu mücadelesidir. Bu komplo Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anayaysa ve rejim  kavgası vermekte olduğu bu son iki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya  sürülmüştür. Komplo tezgahı malzemeleriyle çekimleriyle günceldir, tazedir.


Meskene tecavüz ve ileri teknoloji kullanımı yoluyla tezgahlanan, bu  komplonun iktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden, bir muhalefet partisi  genel başkanına karşı bu kadar fütursuzca icra edilebilmesi mümkün değildir. Ana  muhalefet liderinin hukukuna, ahlakına tecavüz eden, bu kadar kaba bir komplo  tezgahının iktidar zirvesinin bilgisi ve onayı olmadan son iki hafta içinde  hazırlanıp piyasaya sürülmesi söz konusu bile olamaz. Olay sonrasında sergilenen  sözde iyi niyetli, hakşinas olmaya çalışan yapay tavırlar, üzüntü beyanları perde  arkasındaki tezgahın suçluluğunu örtbas etmeye yetmez. Ana muhalefet liderine yönelik bu kadar kaba kanunsuzluk, bu kadar kaba  ahlaksızlık, bugünlerin ortamında iktidarın bilgisi ve onayı olmadan  gerçekleştirilemez, piyasaya sürülemez. Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında  bizzat ayıbı işleyenlerdir. Bu çerçevede başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara  yardımcı olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri′nden, Pensilwanya′dan aldığım üzüntü ve destek  mesajlarının samimiyetine inandığımı da söylemek isterim. Hukuksuz ve ahlaksız komploları temel alan, “Çok ayıp ama” diye başlayan  yorumlarla hesap sormaya, siyaset düzenlemeye çalışanlara da söyleyecek bir sözüm  var; ahlaksız ve hukuksuz komplolara itibar ederek ne ahlakı ne hukuku ne de  siyaseti savunamazsınız.


Aciclovir online Komplo yapanlar zaten işlerini sizlere güvenerek yapıyorlar. Komploculuğa  hayat alanı açanlar “Çok ayıp ama” diyenlerdir. Hukuksuz ve ahlaksız komploları  hazırlayanların ve onların komplolarına itibar edenlerin, dürüst ve onurlu  insanların manevi cesetlerini çiğneyerek nereye kadar gidebileceklerini hep  beraber göreceğiz. Bunun nasıl bir Türkiye oluşturmakta olduğunu er geç  anlayacağız. Kendinden menkul bir ahlak zabıtalığını bizzat deruhte edenlerin insanlık  tarihi boyunca Hz. Peygamberden başlayarak günümüze kadar ne mağduriyetlere yol  açtıklarını çok iyi biliyoruz. Bu tablo karşısında bana da bir görev düştüğünün  farkındayım. Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım. Bu hukuksuz ve ahlaksız  komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Eğer bunun bir  bedeli varsa ve bu bedel Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığından ayrılmaksa o bedeli de ödemeye  hazırım. Benim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığından istifa etmem hiçbir şekilde bu komploya  teslim olmak ya da kaçmak anlamına gelmez. Tam tersine bu bir meydan okumadır. Bu  anlayışla bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığından istifa ediyorum.


Bu komplonun hedefi sadece ben değilim, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi de bu  kirli tezgahlar karşısında yolunu seçmek zorundadır. Benim istifa kararım, hem  Türkiye siyasetini hem Cumhuriyet Halk Partisi’ni yeniden tanzim etmek isteyenlere bir imkan  tanıyacak, hem de Cumhuriyet Halk Partisi ′ne bu komplo ile hesaplaşma fırsatı verecektir. Yalansız, dürüst, cesur bir duruş sergilemek sadece benim işim  olmamalıdır. Deniz Baykal’ın ve Cumhuriyet Halk Partisi′nin ötesinde bütün  Türkiye olarak hepimiz hileye ve şerre dayalı bir kalleşlik politikasına, DUR!  demek zorundayız. Umarım bütün bu yaşananlar ve benim istifam Türkiye′de yeni bir  uyanışın başlangıcı olur. İnşallah, bir kez daha şerden bir hayır çıkar, hile  hurda yapanlar değil dürüst ve namuslu olanlar kazanır. Bu olayda ve bugüne kadar  bütün iyi kötü günlerimde bana destek veren, sahip çıkan her siyasi düşünceden  vatandaşlarıma, Cumhuriyet Halk Partisi′nin vefakar, fedakar, yiğit örgütüne,  birlikte görev yaptığım çalışma arkadaşlarıma, üzerimde emeği olan, hakkı olan  tanıdığım, tanımadığım bütün insanlara, refahları ve mutlulukları için bir yaşam boyu  uğrunda mücadele ettiğim bütün vatandaşlarıma, bize kızan, bizi seven, oy veren  vermeyen, üzerimde hakkı olan olmayan herkese, yaşamımın her anını anlamlı kıldıkları için teşekkür ediyorum. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum, siz de  hakkınızı bana helal ediniz.

Professional Viagra online



Bodrum Kulislerinde Kemal Kılıçdaroğlu ve Umut Oran isimleri geçiyor…

Bodrum İlçe Başkanı ve Yöneticileri konu ile ilgili olarak daha sonra açıklama yapacaklarını bildirdiler. İlçe Başkanlığına gelen partililerin oldukça üzgün oldukları gözlendi. Vatandaşlar ile yaptığımız röportajlarda, iyi bir çıkış, onurlu bir davranış olduğu yönündeydi. Cumhuriyet Halk Partili vatandaşların büyük çoğunluğunun bu istifanın iktidara gelmek için bir fırsat olduğu ve çok iyi değerlendirilmesi gerektiği görüşü hakim.

Yeni Genel Başkan olarak ismi geçen bir kaç kişi olduğu, bunların başında da Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Umut Oran′da Genel Başkan olarak anılan isimler arasında Bodrum Cumhuriyet Halk Partililer tarafından konuşulan isimlerden.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.