Bodrum Gündem

Bodrumda İsraile Karşı Sivil Toplum Dayanışması…

Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları ve tüm siyasi partileri tarafından ortak olarak hazırlanan İsraili Kınama Bildirisi yaklaşık 100 kişinin katılımı ile Bodrum Belediye Meydanında kamuoyuna okundu..

Bodrumda İsraile Karşı Sivil Toplum Dayanışması…
06.06.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


İsrail’in 31 Mayıs günü Gazze’ye insani yardım malzemeleri götüren Mavi Marmara gemisine yaptığı ve 9 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin de yaralanması ile sonuçlanan insanlık dışı baskın, Bodrum Sivil Toplum Örgütleri ve tüm siyasi partileri tarafından ortak olarak hazırlanan “İsrail’i Kınama Bildirisi” kamuoyuna okundu. Ortak olarak hazırlanan bildirinin AB Masasına, Birleşmiş Milletler Temsilciliğine, Başbakanlık ve ilgili bakanlıklara, ilgili büyükelçiliklere de gönderileceği kaydedildi.


 


Bodrum Ticaret Odası,Bodrum Deniz Ticaret Odası,Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası,Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası,Şehir Plancıları Odası,   İ.K.K.,BOSİAD,BESİAD,BODER,KONKAD,Bodrum Denizciler Derneği,Muharip Gaziler Derneği,Bodrum Tarih ve Kültür Derneği, Bodrum Erzurumlular Derneği,Bodrum Rehberler Derneği, Adelet ve Kalkınma Partisi,Cumhuriyet Halk Partisi,Milliyetçi Hareket Partisi,Demokrat Parti,Türkiye Değişim Hareketi,Kent Medya Grubu,Yarımada Gazetesi,Bodrum Ekspres Gazetesi,Çökertme Gazetesi,Bodrum Haber2000 Gazetesi,Bodrum Gündem Gazetesi, Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği tarafından hazırlanan ortak deklarasyon Bodrum halkının duyarlılığını göstermesi açısından önemli olduğu değerlendirmesi yapıldı.


 


fluconazole without prescription Bodrum Sivil Toplum Dayanışması basın bildirisini okunmasının ardından katılımcılar sessiz bir şekilde ayrıldılar. Taşkınlıkların olmaması ve herkes tarafından kabul görmesi Bodrum’a yakışan bir kınama olduğu şeklinde ifade edildi.


 


BODRUM SİVİL TOPLUM DAYANIŞMASI BASIN BİLDİRİSİ                                               


İSRAİL HÜKÜMETİNİ KINIYORUZ !!!


Değerli Bodrumlular ve Kıymetli basın mensupları.


Bildiğiniz gibi 31 Mayıs’ta tüm dünya İsrail’in bir barbarlığına daha şahit olmuştur.


Gazze’ye insani yardım götüren gemilere İsrail ordusunun korsanları tarafından baskın düzenlenmesi sonucu yardım gönüllüsü sivillerden 9’u hunharca katledilmiştir.


Tarihini,yüzlerce akıl almaz insanlık dışı katliamlarla kirletmiş olan bu hukuk tanımaz  devlete artık dur demenin zamanı gelmiştir.Dini,dili,ırkı ne olursa olsun,tüm dünya milletleri insanlık sınavındadır.Türlü entrikalarla Ortadoğu’yu savaşın eşiğine getiren İsrail’in bu cüreti nereden aldığı dikkatle irdelenmelidir.


Yaptıklarının cezasını bugüne kadar çekmeyen  İsrail’in çirkin saldırısından ve yardım gönüllülerine yaptığı insanlık dışı muameleden, onu şımartan BATI ve ABD de en az İsrail Hükümeti kadar sorumludur.


 


Sivil toplum örgütleri olarak Bodrum’dan tüm dünyaya sesleniyoruz;İsrail’e artık dur denilmelidir.5 milyonluk bir ülkenin dünya ve Ortadoğu barışını daha fazla tehdit etmesine fırsat verilmemelidir.


 


Ayrıca bilinmelidir ki,İsrail’in vahşet politikaları ve devlet terörü devam ettikçe küresel barış ve medeniyetler ittifakı tehlikededir.


 


Sömürge düzenlerini sürdürmek için ulusları ve devletleri savaşa sürüklemekten çekinmeyen emperyalist güçlerin oyununa gelinmemelidir.İsrail bu oyunun bir parçası olarak görevini yapmaktadır.


 


Başta AB,ABD,BM ve NATO olmak üzere tüm uluslararası güçler ve devletler İsrail’i siyaseten ve ekonomik olarak yalnızlaştırmalıdırlar.Aksi takdirde kendileri de tıpkı İsrail Hükumeti gibi insanlık sınavını kaybedeceklerdir.


 


Türkiye,İsrail ile süre gelen askeri ve ticari anlaşmaları derhal dondurmalıdır.Türk Hükümeti büyük devlet sorumluluğu içinde Uluslararası hukuk ve diplomasinin bütün imkan ve yöntemlerini kullanarak İsrail Hükümetinden yaptığı bu haydutluğun hesabını sormalıdır.


Burada insanlık adına,dünya barışı adına ve ülkemizin onuru adına İsrail Hükümetine tepkimizi  gösterirken şunu da belirtmek istiyoruz ki;bizim İsrail vatandaşlarıyla bir sorunumuz asla olamaz.Tatil için Türkiye’ye gelecek İsraililer bizim onur konuklarımızdır.Huzur ve güven içinde tatillerini yapmalında en ufak bir engel ve sakınca yoktur.


Bizim sorunumuz İsrail devletinin ırkçı,işgalci ve işkenceci politikalarıyladır.


 


ULUS ÖTESİ YURTTAŞ İNİSİYATİFi ile oluşan Gazze’ye yardım gönüllülerinin, uluslararası sularda maruz kaldığı saldırı ve katliamı şiddetle kınarken,dünya devletlerini,ulusal ve uluslararası kuruluşları evrensel insani değerler temelinde birleşmeye davet ediyoruz.


 


BİLDİRİYE KATILAN VE DESTEKLEYEN KURULUŞLAR:


Bodrum Ticaret Odası,


Bodrum Deniz Ticaret Odası,


Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası,


Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası, Gastrointestinal


Şehir Plancıları Odası,  


İ.K.K.,


BOSİAD,


BESİAD,


BODER,


KONKAD,


Bodrum Denizciler Derneği,


Muharip Gaziler Derneği,


Bodrum Tarih ve Kültür Derneği,


Bodrum Erzurumlular Derneği,


Bodrum Rehberler Derneği,


Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği.


Adelet ve Kalkınma Partisi,


Cumhuriyet Halk Partisi,


Milliyetçi Hareket Partisi,


Demokrat Parti,


Türkiye Değişim Hareketi,


Kent Medya Grubu,


Yarımada Gazetesi,


Bodrum Ekspres Gazetesi,


buy Cytotec

Çökertme Gazetesi,


Bodrum Haber2000 Gazetesi,


Bodrum Gündem Gazetesi,

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.