Bodrum Gündem

Umut Oran:Ya Çöz, Ya İstifa Et..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından düzenlenen İktidara Koşuyoruz Bodrum Örgüt Toplantısında Başbakana istifa çağrısında bulundu.

Umut Oran:Ya Çöz, Ya İstifa Et..
21.06.2010
0
A+
A-





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan′ın ′açılım yaptık′ demesinden sonra 140 şehit verildiğini öne sürerek, “Açılımın ucu kapandı. Başbakan ′bu ülkeyi ya sev ye terk et′ diyordu. Şimdi ben söylüyorum, ya çöz ya istifa et” dedi. Bodrum′da CHP ilçe örgütü tarafından düzenlenen “İktidara Koşuyoruz Bodrum Örgüt Toplantısı” na CHP Genel Başkan Yardıcısı Umut Oran, Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, geçen yıl yaşamını yitiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan′ın kardeşi Gündüz Saylan ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı toplantıda, partiye kaydolan 250 kişiye rozet takıldı. Umut Oran, Gündüz Saylan′ın ve gazetemiz yazarı Mecit Poyaraz’ın da rozetini taktı.


 


Order Lamisil online

HAMAS’IN AVUKATLIĞINI BIRAK, TEHLİKELİ SULARDA DOLAŞMA…


CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “İktidara Koşuyoruz Bodrum Örgüt Toplantısı”ndan önce gazetecilerin sorularının yanıtladı. Askerlerin bugün 10 şehit verdiğini ve artık halkın da askerin de sabrının taşma noktasına geldiğini belirten Oran, Başbakan Erdoğan′ın Hamas ve Filistin konusuna gösterdiği ciddiyet ve titizliği terör konusuna da göstermesi gerektiğini söyledi. Türkiye′nin Hamas′ın avukatlığını yapmaması gerektiğini belirten Oran, Türkiye′nin Ortadoğu′da bataklığa sürüklendiğini savundu. Halkın terör korkusuyla sokakta yürümekten korkar hale geldiğini öne süren Oran, şöyle konuştu: “AKP hükümete geldiğinde terör sıfır noktasındaydı. Sayın Erdoğan daha önce bu ülkeyi ya sev ya terk et, demişti, ben de ona şimdi Bodrum′dan bu terör konusunu ya çöz, ya istifa et, ya da hükümetini al git diyorum. Başbakan′ın en önemli önceliği terör konusunu çözmek olmalı, bu konuya odaklanmalıdır. İran′da Irak′ta tehlikeli sularda dolanmamalıdır. Başbakan ve AK Parti′nin açılım yaptık dediği günden bu yana tam 140 şehit verdik, yani açılımın ucu kapandı. Benim Erdoğan′a önerim Ankara′dan ülkeyi bırakmayı yönetsin, acil olarak o bölgeye gitsin ve o bölgede bir süre bakanları ile birlikte yaşasın, halkı, güvenlik güçlerini, sivil toplum örgütlerini dinlesin sorunlarını paylaşsın.” misoprostol online


get cheap Cialis Soft  


AKP’NİN KULLANMA SÜRECİ BİTMİŞTİR…


“İktidara Koşuyoruz Bodrum Örgüt Toplantısı”nda konuşan Oran, Türkiye′nin çok zor süreçten geçtiğini söyledi. Mayıs ayında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal′a tuzak ve komplo kurulduğunun söyleyen Oran, “Doğru veya değil yargı bunu ortaya koyacak. Bu hareket Baykal′a değil, CHP ve laik çağdaş sosyal hukuk devletine yapılmıştır. Kurultay′a 2 hafta önce yapılan bu komplonun amacı CHP′nin parçalanmasıydı. CHP bu ezberi bozmayı başardı. CHP en zor gününde bu oyunu bozarak ne kadar birlik ve bütünlük içinde olduğunu gösterdi” dedi. Birçok kurum ve kuruluşu ele geçiren hükümetin, CHP′yi ele geçiremediğini söyleyen Oran, “Şimdi hesap sorma sırası CHP ve halka geliyor. AKP bunun telaşı içinde. Başbakan ekonomiyi bilmiyor. 57 yılda cari açık 80 milyarken, 8 yılda 200 milyar dolara çıktı. Bu yıl cari açık 45-50 milyar dolar civarında olacak. ′Nerden, nereye′ diyen Erdoğan′a ekonomide nerden nereye gelindiğini bu örnek gösteriyor. AK Parti kullanım süreci tamamlandı” diye konuştu.


 


“İktidara Koşuyoruz Bodrum Örgüt Toplantısı” görüş alışverişleri yapıldığı konuşmalarla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.